Четвер, 09.05.2024, 07:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Архів матеріалів

24-25 лютого 2010 року відбувся ІІ Всеукраїнський науково­методичний семінар “Науково-методичні засади впровадження української жестової мови у навчальний процесс” для керівників спецшкіл і вчителів жестової мови.

Серед організаторів семінару: Міністерство освіти і науки України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, Інститут спеціальної педагогіки АПН України, Українське товариство глухих, Українсько­Канадський Альянс для глухих і слабочуючих, Об’єднання нечуючих педагогів, Рада перекладачів жестової мови.
Попри всі хвилювання організаторів семінару, що через фінансові негаразди, які є зараз у навчальних закладах, мало хто з освітян зможе приїхати до Києва, актова зала Навчально-відновлювального центру глухих була заповнена, а всього для участі у семінарі зареєструвалося 202 учасники.
Це й не дивно! Адже тема с ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 709 | Додав: Admin | Дата: 26.04.2013

23-24 октября 2009 года в Житомире проходил очередной семинар Объединения неслышащих педагогов на тему: “Пути реабилитации неслышащих детей Житомирской спецшколы-интерната для глухих детей”.
Как видно из названия, местом проведения семинара стало именно учебное заведение для глухих детей в Житомире. Такой выбор совсем не случаен. Многие неслышащие педагоги из публикаций на страницах газеты “Наше життя” заинтересовались работой коллектива этой школы и захотели побывать в ней. Это желание нашло поддержку у председателя Житомирской областной организации УГОГ В.Г.Эвиной и директора школы А.В.Никулина, которые приложили максимум усилий для организации семинара и его успешного проведения. Как отметила президент ОНП Н.Н.Каменская, гостеприимные хозяева взяли на себя все вопросы, начиная от составления программы семинара и заканчивая обеспечением его участник ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 1325 | Додав: Admin | Дата: 25.04.2013

16 жовтня 2009 року відзначив десятирічний ювілей Хмельницький спеціальний загальноосвітній навчально-виховний заклад “Школа-дитячий садок” для дітей з порушеннями слуху.
Передісторія її створення тісно пов`язана з ситуацією, яка склалася на той час у місцевій спеціальній освіті. За статистичними даними, по Хмельницькій області в 2000 році було зареєстровано 395 дітей з порушеннями слуху. Нечуючі дошкільнята в обласному центрі не отримували належної освітньої та реабілітаційної допомоги, а діти старшого віку їхали з Хмельницького в інші міста і жили в спецшколах-інтернатах. Це була дійсно проблема, яку треба вирішувати на державному рівні.
За допомогою місцевої влади та за ініціативи батьків глухих дітей вирішили змінити стандартний підхід до надання освітніх послуг дітям з порушеннями слуху і дати їм можливість отримувати освіту, не залишаючи надовго власн ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 797 | Додав: Admin | Дата: 24.04.2013

“Вчитель тільки тоді вчитель, коли він учень” М.Гузик

Літо… Сезон відпусток… На вагу золота кожна хвилина, проведена з друзями і родиною, але існують винятки, коли для користі справи у відпусці треба знайти час і для навчання. Повною мірою це стосується членів Об`єднання нечуючих педагогів (ОНП). З 15 по 20 липня 2009 року вони мали нагоду поєднати корисне з приємним: і нові знання здобути, і з колегами досвідом обмінятись, і на морі відпочити.
За сім років існування ОНП уже стали звичними одноденні зустрічі його членів під час шкільних канікул (вони будуть організовуватись і надалі), але короткочасність таких заходів не дає змоги детально розглянути наболілі питання, обмінятись досвідом, запросити провідних фахівців з профільних інститутів, надати суттєву консультативну допомогу психологічного та педагогічного характеру. Тому, згід ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 1203 | Додав: Admin | Дата: 23.04.2013

У них внимательные глаза и пристальные взгляды, улавливающие малейшее движение губ собеседника. А иначе они не могут - зрение заменяет им утраченный слух.
Вместо звуков речи информацию им несет жестовый язык. И когда слышащие дети смотрят на преподавателя, взгляды их глухих одноклассников направлены совсем в другую сторону - на переводчика, передающего все сказанное жестами. Столкнувшись с такими особенностями своих неслышащих сверстников, мальчики и девочки из специального класса психологического лицея “Falchi” в Монтополи (Пиза) решили изучить язык жестов, чтобы общаться с ними. Реализовать задуманное им помогают преподаватели: Камилла Лами - специалист по жестовому языку, и Ольга Матвеева - неслышащая украинка, педагог с большим опытом билингвистического обучения глухих детей в школе. Обе они входят в состав организации “Эльф” во Флоренции.
... Читати далі »

Категорія: Освіта за кордоном | Переглядів: 816 | Додав: Admin | Дата: 22.04.2013

Днями відзначає десятирічний ювілей спеціальний загальноосвітній навчально-виховний заклад “Школа-дитячий садок”, що у Хмельницькому. Це єдина у своєму роді школа на теренах України.

Передісторія її створення тісно пов`язана з ситуацією, яка склалася на той час у місцевій спеціальній освіті. За статистичними даними, по Хмельницькій області в 2000 році було зареєстровано 395 дітей з порушеннями слуху. Нечуючі дошкільнята в обласному центрі не отримували належної освітньої та реабілітаційної допомоги, а діти старшого віку їхали з Хмельницького в інші міста і жили в спецшколах-інтернатах. Це була дійсно проблема, яку треба вирішувати на державному рівні.
За допомогою місцевої влади та за ініціативи батьків глухих дітей вирішили змінити стандартний підхід до надання освітніх послуг дітям з порушеннями слуху і дати їм можливість отримувати освіту, не ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 646 | Додав: Admin | Дата: 21.04.2013

“Вчителю ти мій, істини шукач,
Виводь нашу юнь на просторий шлях,
Подаруй їй світ звуків та ідей,
Навчи жити в злагоді поміж всіх людей”.

(З Гімну Об`єднання нечуючих педагогів)

За сім років свого існування громадська організація “Об’єднання нечуючих педагогів” провела близько 30 одноденних зустрічей членів ОНП, але не завжди на них вистачало часу детально розглянути наболілі питання, запросити до слова провідних фахівців з профільних інститутів, надати глухим учителям та вихователям необхідну консультативну і методичну допомогу.
Саме тому у цьому році правління Об`єднання нечуючих педагогів ініціювало проведення триденного семінару. Для реалізації цього задуму була подана заявка на здобуття гранту Міжнародн ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 712 | Додав: Admin | Дата: 20.04.2013

Конституція України гарантує право кожного громадянина на доступність до якісної освіти. Це у повній мірі стосується й дітей з порушеннями слуху.

Спираючись на особистий досвід і знання, спробую окреслити своє бачення проблем навчально-виховного процесу у школах для дітей з порушеннями слуху і запропонувати шляхи їх вирішення; сподіваюсь, що мої пропозиції викличуть дискусію серед учителів, під час якої будуть підняті й інші питання та запропоновані шляхи їх вирішення. А проблем у нас багато!
Перш за все, це стан здоров’я дітей. На жаль, сьогодні мало зважають на його погіршення до критичного рівня (крім глухоти, діти мають по 2-3 патології). Тих, що мають тільки порушення слуху і збережений інтелект, - не більше 10 %. Однією з причин цього є погана екологія, збільшення захворювань, пов`язаних з нездоровим способом життя батьків, недостатнім доглядом м ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 907 | Додав: Admin | Дата: 19.04.2013

Громадська організація - “Об'єднання нечуючих педагогів” - утворилася 10 червня 2001 року за ініціативи вчителів з вадами слуху і за всебічної підтримки Українського товариства глухих.
Нечуючі педагоги, які працюють у спеціальних загальноосвітніх закладах, у своїй роботі зустрічаються з багатьма проблемами. Перш за все, це інформаційна ізоляція і, зумовлені природною вадою, перешкоди в отриманні нових знань при підвищенні кваліфікації і обміні досвідом роботи. Адже, на жаль, не в усіх педагогічних колективах з розумінням ставляться до вирішення цих проблем. У штаті більшості шкіл не передбачена посада перекладача-дактилолога, до обов'язків якого входило б надання допомоги нечуючим педагогам шляхом перекладу виступів на шкільних педагогічних радах, засіданнях методичних об'єднань, заняттях з підвищення кваліфікації тощо. Не секрет і те, що подекуди не ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 630 | Додав: Admin | Дата: 18.04.2013

Владимир Петрович Ковтун родился 5 октября 1946 года в Лебедине Сумской области. Отец Владимира Петровича работал директором районного ДК глухих, мама - медсестрой. Из троих детей в семье Володя был средним. Когда мальчику исполнилось 2 года, он тяжело заболел и потерял слух. Учиться пошел в Лебединскую школу-интернат для глухих детей, а после окончания 9-го класса его перевели в Новомиргородскую школу Кировоградской области, где он в 1966 году закончил 12 классов.
После школы Владимир Петрович начал работать обрубщиком на заводе им.Малышева, а параллельно продолжал получать образование в вечерней школе для глухих.
В 1969 году он закончил 15 классов и стал перед выбором, какую избрать профессию. С детства у него были очень хорошие художественные способности, он замечательно рисовал. Это и повлияло на его выбор. В 1971 году Владимир Петрович поступил в художественно-пр ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 757 | Додав: Admin | Дата: 17.04.2013

« 1 2 ... 68 69 70 71 72 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024