Субота, 27.04.2024, 15:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Архів матеріалів

Тема жестового языка глухих никого не оставит равнодушным. Сколько копий сломано, сколько прошло диспутов, дискуссий... Сколько мнений высказано на эту наболевшую тему! Она уже давно перекочевала из наших кухонь на страницы газет и журналов, заняла свое место в Интернете.
Предлагаем Вашему вниманию перевод на русский язык необычной статьи Романа Цыпина, автора и создателя сайта.
Эта статья была напечатана в газете Московской городской организации ВОГ “Мир глухих”.
Язык, не имевший письменности, теперь можно запечатлеть на бумаге.
У американского жестового языка, которым пользуется подавляющее большинство глухих США и Канады, теперь есть письменность. Представьте себе: есть язык, недоступный письменности, на котором разговаривают сотни тысяч людей, но нет газет или книг на этом языке. Таково положение почти более 250 тысяч глухих людей верной Ам ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 709 | Додав: Admin | Дата: 06.04.2013

Глухой учитель... Как странно звучит, не правда ли? Но разве может быть глухим учитель, который ежедневно вкладывает в своих учеников знания, умения и частичку самого себя? Да, к счастью. И - к сожалению. К счастью - потому что, кто же, как не он, может лучше других знать и понимать своих неслышащих учеников. А к сожалению - потому, что в силу своей особенности, неслышащие педагоги держатся в школе зачастую обособленно, не имея возможности ни повышать квалификацию, ни обмениваться опытом с другими учителями, а также со своими неслышащими коллегами из других спецшкол. Но нашелся человек, который решил исправить допущенную несправедливость.
Марина Ивановна Лашкевич, воспитатель Киевской школы-интерната №9 для детей с недостатками слуха, за дело взялась основательно. Для начала выяснила, сколько в столичных спецшколах работает неслышащих педагогов. Следующий момент - узнать их ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 722 | Додав: Admin | Дата: 05.04.2013

Під час осінніх канікул у конференц-залі Товариства глухих відбулася чергова зустріч сурдопедагогів з вадами слуху. Приємно, що таке спілкування з колегами вже стало не тільки традицією, а й внутрішньою потребою для багатьох нечуючих вчителів і вихователів.
Втім, на останню зустріч прийшли не тільки педагоги Києва. Вони радо вітали своїх колег з інших областей України - Наталію Адамюк з м.Полтави та Анастасію Лутошкіну із Запорізької області (Кам'янська спецшкола), які знайшли час і кошти, щоб приїхати до столиці.
На зустрічі були присутні начальник відділу організаційної і культмасової роботи товариства глухих К.З.Нестеренко, яка також має педагогічну освіту, і сурдопедагог Київської спецшколи-інтернату №6 Є.С.Грищенко, яка з притаманною їй небайдужістю до проблем глухих людей взяла участь у розмові з нечуючими колегами.
Програма зустрічі була дуже насиченою ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 706 | Додав: Admin | Дата: 04.04.2013

Під час святкування Міжнародного дня глухих в Культурному центрі глухих, як і планувалось, відбувся проблемний стіл “Освіта нечуючих”, у якому взяли участь представники шкіл-інтернатів, вищих учбових закладів різних рівнів акредитації, в яких навчаються особи з вадами слуху.
Сьогодні від нечуючої молоді вимагають грунтовних знань, високого рівня розвитку особистості. А цього неможливо досягти без середньої спеціальної і вищої освіти.
Розпочав дискусію голова товариства глухих Ю.П.Максименко, який закликав учасників знайти шляхи вирішення проблеми здобуття нечуючими школярами належного освітнього рівня. Було запропоновано в ході дискусії чітко вказати проблеми спеціальних навчальних закладів, відзначити досягнення накреслити власний шлях здобуття освіти нечуючими.
Цікавими були виступи директорів столичних шкіл-інтернатів №№6, 9, 18, які відзначили спі ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 651 | Додав: Admin | Дата: 03.04.2013

Шановні відвідувачі сайту!


     Вибачте за незручності, які виникли з технічних причин. Після блокування старого сайту www.onp-ua.narod.ru  (через перереєстрацію хостингу іншою компанією) миі, нарешті, відкриваємо наш новий інформаційно-педагогічний веб сайт "Об'єднання нечуючих педагогів” Громадської організації "Об’єднання нечуючих педагогів” (Kyiv Association of Teachers of the Deaf)! Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями спеціальної осв ... Читати далі »

Категорія: Адміністратор сайту | Переглядів: 664 | Додав: Admin | Дата: 02.04.2013

« 1 2 ... 70 71 72
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024