Вівторок, 19.03.2024, 13:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Освіта України

У дитсадку, школі чи іншому закладі освіти дитина проводить значну частину дня, тому дуже важливою є організація щоденного харчування в закладах освіти. Більшість батьків самостійно сплачують за харчування дитини. Водночас є категорії дітей, які мають право на безоплатне або частково платне харчування. Коли значна частина закладів освіти розпочали очну роботу в умовах воєнного стану, знову стало актуальним питання права на пільги для харчування. Служба освітнього омбудсмена підготувала роз’яснення, хто має право на безоплатне харчування в закладах освіти, хто має забезпечувати безоплатним харчуванням та які документи необхідно подавати батькам або особам, що їх замінюють, щоб отримати пільги на харчування.

Хто має право на безоплатне гаряче харчування
Право на безоплатне харчування мають наступні категорії дітей, які навчаються в ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 88 | Додав: Admin | Дата: 03.04.2023

BiblioFan – новий сучасний книжковий простір для дітей.

BiblioFan наповнений креативними ідеями та любов'ю до літератури.

В BiblioFan діти подивляться на книги по-новому і справді полюблять їх!

Великим досягненням та чудовим творчим надбанням Літературної Академії BiblioFan є розкриття талантів та здібностей у дітей 9-14 років. Завдяки навчанню в Академії юними письменниками та ілюстраторами були створені авторські дитячі Казки. А завдяки дітям-акторам закадрового голосу з'явилась унікальна можливість прослухати Казки в аудіо-форматі.
Дитинство - час бурхливої творчості.
Тож підтримайте і свою дитину в її бажанні творити.

Діти у нашому просторі

•    Стають більш освіченими та ерудованими
... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 199 | Додав: Admin | Дата: 08.11.2021

Минулого разу ми надали роз’яснення щодо виплат доплат і надбавок педагогічним працівникам. Див.

Проте ще одним актуальним питанням щодо виплати додаткової заробітної плати, з яким до нас звертаються за роз’ясненнями педагогічні працівники, є преміювання.

Читайте роз’яснення на вебсайті:
✔ які документи визначають виплату премій у закладах освіти
✔ джерела коштів, які можна використовувати для преміювання
✔ орієнтовна процедура виплати премій педагогічним працівникам у закладі освіти
✔ орієнтовна процедура виплати премій керівникам закладів освіти
✔ конфлікт інтересів при виплаті премій
✔ за що виплачуються премії
✔ щорічна грошова винагор ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 228 | Додав: Admin | Дата: 11.10.2021

ПОРЯДОК
реагування на випадки булінгу (цькування)

I. Загальні положення
1. Цей Порядок визначає механізм реагування на випадки булінгу (цькування) в закладах освіти всіх типів і форм власності, крім тих, які забезпечують здобуття освіти дорослих, у тому числі післядипломної освіти.
2. Терміни, використані у цьому Порядку, вживаються у таких значеннях:
- кривдник (булер) - учасник освітнього процесу, в тому числі малолітня чи неповнолітня особа, яка вчиняє булінг (цькування) щодо іншого учасника освітнього процесу;
- потерпілий (жертва булінгу) - учасник освітнього процесу, в тому числі малолітня чи неповнолітня особа, щодо якої було вчинено булінг (цькування);
- спостерігачі - свідки та (або) безпосередні очевидці випадку булінгу (цькування);
- сторони булінгу (цькування) - безпосеред ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 276 | Додав: Admin | Дата: 17.11.2020

30 жовтня 2019 року відзначає славний ювілей кафедра сурдопедагогіки та сурдопсихології імені М.Д.Ярмаченка Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова
Пора зрілості, часу “збирати каміння….”. А здобутки – серйозні, вагомі.
Ще будучи аспіранткою, я мала честь бути присутньою на врочистостях, присвячених 45-річчю з дня заснування кафедри. І, сьогодні, гортаючи сторінки видання, присвяченого цій події, я подумки повертаюся і до часу свого навчання на дефектологічному факультеті (кафедра сурдопедагогіки) у 1983-1988 рр. під керівництвом чудової людини – Колесника Івана Пантелійовича, декана із проникливими голубими очима.
Молоді роки у кожної людини сповнені сподівань, планів, очікувань. Тогочасна мережа освітніх закладів для дітей з порушеннями слуху вже могла похвалитися не лише успіхами школярів, а й ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 465 | Додав: Admin | Дата: 31.10.2019

Згідно чинного законодавства, батьки (або особи, які їх замінюють) є відповідальними за освіту дитини. Так, у Сімейному кодексі України (ст.150, п.2) зазначається, що батьки зобов’язані “піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток” та “забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя” (ст.150, п.3).  
У Законі України “Про освіту” вказано про відповідальність батьків за здобуття дітьми дошкільної освіти (ст.11 п.3, ст.55 пп.2, 4), а також про те, що батьки зобов’язані сприяти виконанню дитиною освітньої програми та досягненню дитиною передбачених нею результатів навчання, дбати про фізичне і психічне здоров’я дитини, створювати належні умови для розвитку їх природних задатків, нахилів та здібностей (ЗУ “Про дошкільну освіту” ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 2463 | Додав: Admin | Дата: 01.03.2018

Освіта у нашій країні впродовж багатьох років зазнавала різних експериментів, змін, реформ. Ми захоплювались одними методами навчання, активно їх втілювали в педагогічну практику, потім розчаровувались, засуджували їх, відмовлялись від них, вишукували інші, знову розчаровувались, бо не отримували тих результатів, які очікували. Тепер зрозуміли, що ми навчали дітей не зовсім тому, що їм потрібно, що надаємо багато теоретичних знань тим дітям, які не можуть їх засвоїти, які не хочуть бути вченими-теоретиками, а бажають освоїти ту чи іншу професію, яка буде давати їм засоби для існування, простіше кажучи — годуватиме їх.
Новий Закон про освіту це враховує і, сподіваємось, дасть позитивні результати.
Реформування потребує і спеціальна педагогіка, яка повинна підготувати до життя дітей з особливими потребами, які у зв’язку з певними порушеннями мають обмежені можлив ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 513 | Додав: Admin | Дата: 13.02.2018

Про ЗНО та підстави звільнення від проходження ЗНО та умови вступу за результатами вступних іспитів без проходження ЗНО

Згідно з спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 29.08.2016  № 1027/900 "Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність" діагноз "Двобічна глухота з вестибулярними розладами" (шифр Н90-Н91) може бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Згідно частини 2 зазначеного вище Наказу інформація про захворювання або патологічний стан, що може бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, зазначається в одному з перерахованих нижче документів. При цьому для осіб з порушеннями сл ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 1934 | Додав: Admin | Дата: 02.02.2018

1. Вимоги до уроку в спеціальній школі.

2. Сучасний урок – це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості учня М.Ебнер-Ешенбах.

3. Завдання корекційної освіти. 
Підготувати дитину з особливими освітніми потребами до повноцінного життя в сучасних соціально- економічних умовах.

4. Вимоги до уроку у допоміжній школі: 
– реалізація в комплексі освітньої корекційно-розвиваючої, виховної функції навчання; 
– відповідність уроку принципам навчання; 
– організаційна чіткість уроку; 
– оптимізація навчально-виховного процесу;
– інтенсифікація навчально-виховного процесу; 
– відповідність змісту уроку навчальним програмам; 
– здійснення міжпредметних і внутріпредметних зв&# ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 1500 | Додав: Admin | Дата: 17.01.2018

Новий закон “Про освіту” було ухвалено. Під час засідання Верховної Ради депутати вносили правки “з голосу” – зокрема, була відновлена норма, що була проголосована у першому читанні, щодо мінімального розміру заробітної плати у 3 мінімальні заробітні платні – тобто більше 9 600 тисяч. Правда в прикінцевих положеннях зазначається, що до 2023 року мінімальний оклад педагогів поступово зростатиме до чотирьох прожиткових мінімумів. А норма щодо розміру мінімального окладу в три мінімальні зарплати почне діяти з 2023 року.
5 вересня 2017 року Верховна Рада обіцяє зробити те, що мала встигнути ще до початку своїх канікул – розглянути закон “Про освіту” у другому читанні.
Цей документ готувався більше трьох років експертами та чиновниками, узгоджувався з усіма стейкхолдерами та зацікавлен ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 502 | Додав: Admin | Дата: 20.09.2017

1 2 3 4 5 6 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024