Субота, 20.04.2024, 09:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Освіта України

Міністерство освіти і науки України продовжує вносити революційні зміни до навчального процесу. Хоча за планами відомства нашуміла концепція “Нова українська школа”, якою передбачається 12-річна форма навчання, почне діяти з наступного року, з 1 вересня поточного року на школярів та учителів також чекають деякі сюрпризи.

Структура навчального року залежить від школи
Напередодні початку нового навчального року почастішали розмови про запровадження навчання по триместрах: через кожні три місяці навчання – десять днів канікул. У відомстві спростовують цю інформацію. “Міністерство освіти і науки не вирішує, якою має бути структура навчального року, це роблять школи за погодженням з місцевими органами влади”, – йдеться у заяві міністерства.
У Міносвіті зауважують, що стосовно структури навчального року відомство проси ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 583 | Додав: Admin | Дата: 30.08.2017

Більше класів зможуть стати інклюзивними, а діти з особливими потребами матимуть кращий доступ до освіти.  Потрібні для цього рішення прописано у Постанові Кабінету Міністрів України про  внесення змін щодо організації інклюзивного навчання, яку прийняли 9 серпня 2017р., №588.
“Для нас дуже важливо, щоб кожна дитина з особливими освітніми потребами мала змогу навчатися у колективі однолітків та не була відірвана від реального життя суспільства, якщо це можливо. При цьому надзвичайно важливо забезпечити таку дитину відповідним супроводом та переконатися, що для неї створено усі необхідні умови для навчання”, - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
Відтепер створити інклюзивний клас стане легше. Так, керівник загальноосвітнього навчального закладу може організувати клас з інклюзивним навчанням на підставі заяви батьків або законних пр ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 661 | Додав: Admin | Дата: 10.08.2017

Умовами прийому на навчання до вищих навчальних закладів у 2017 році передбачені 3 основних траєкторії вступу на навчання для осіб з інвалідністю. Про це розповів директор департаменту вищої освіти Олег Шаров.
"На гарячій лінії МОН періодично повторюється питання про порядок вступу осіб з інвалідністю до вишів, зокрема, на бюджетні місця. Так, вступники запитують, як саме подавати заяви, коли буде зарахування на бюджетні місця за результатами співбесіди, як відбуватиметься переведення на вакантні бюджетні місця тощо. Тому ми підготували максимально повне роз’яснення по основним 3 траєкторіям вступу для осіб з інвалідністю", – пояснив Олег Шаров.

Перша траєкторія. Співбесіда
Вступ за співбесідою – одна зі спеціальних умов щодо участі в конкурсному відборі та здобуття вищої освіти за бюджетні кошти, коли достатньою підстав ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 556 | Додав: Admin | Дата: 18.07.2017

Шановні абітурієнти! Звертаємо вашу увагу, що реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні осіб, яким станом на 01 вересня 2016 року виповнилося 16 років, буде відбуватися за паспортами. Зважаючи на стислі терміни реєстрації (з 06 лютого до 17 березня 2017 року), радимо якнайшвидше розпочати процедуру отримання паспортів.

Що потрібно для реєстрації на ЗНО - 2017 р які знадобиться зібрати документи, куди і в які терміни їх слід подавати?

Терміни
Реєстрація на ЗНО – 2017 р. (зовнішнє незалежне тестування) стартує 6 лютого 2017 року. Подати документи потрібно до 17 березня 2017 р. За цей час абітурієнт повинен внести свої дані в систему Українського центру оцінювання якості ос ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 592 | Додав: Admin | Дата: 01.02.2017

Методичні рекомендації щодо проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю

В українському суспільстві важливо утверджувати думку про те, що діти з функціональними обмеженнями мають право сповна скористатися можливостями суспільства і повинні спілкуватися зі своїми здоровими ровесниками. З цією метою в рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю провести в класах, де навчаються (прикріплені) діти з особливостями психофізичного розвитку акцію “Дивись на нас як на рівних ”.
На першому етапі класним керівникам провести підготовчу роботу з учнями у формі заняття “Люди з обмеженими можливостями” за підтримки психологічної служби.  
На другому етапі запросити дитину з обмеженими можливостями на урок (уроки) чи виховну годину. Час перебування узгодити з батьками. З’ясувати її осо ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 666 | Додав: Admin | Дата: 30.11.2016

Кожен, хто хоч якось дотичний до школи, або просто небайдужий до якості навчання власних дітей – про цей законопроект, найімовірніше, чув багато разів.
Щоразу, коли йдеться про реформу середньої освіти, усі апелюють до того самого проекту закону №3491-д, який "завис" у Верховній Раді – і все ніяк не пройде голосування, щоб втілитись у реальність.
Втім, у четвер проект закону пройшов голосування "за основу" та відправлений на підготовку до другого читання.
Однак, яку саме нову реальність він несе?
Щоб розібратись з цим, "Українська правда. Життя" вирішила максимально просто і зрозуміло дати відповіді на найпоширеніші питання щодо змін, які впроваджує новий закон "Про освіту" у разі його прийняття.
Хоча не забувайте - це лише проект закону, який потребує доопрацювання. Міністр сама визнає, що проект не ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 599 | Додав: Admin | Дата: 10.10.2016

Вперше в одному документі компактно наведено опис ключових змін до всіх оновлених програм.
І у такому випадку єдиний спосіб отримати об'єктивну інформацію - звернутися до першоджерела.
Зміни до програм початкової школи стали результатом безпрецедентно відкритого обговорення на освітній Інтернет-платформі EdEra (https://www.ed-era.com), у якому взяли участь більше чотирьох тисяч вчителів, батьків, науковців, які внесли більше восьми тисяч пропозицій.
4 серпня 2016 р. Колегія МОН затвердила ці зміни, а 11 серпня 2016 р. на сайті Міністерства освіти та науки були викладені оновлені програми.
Зі всіма програмами початкової школи (в т.ч. – оновленими) можна ознайомитися за цим посиланням: http://mon.gov.ua/…/education/zagaln…/pochatkova-shkola.html
Однак перед тим, як знайомитися з оновленими програмами, вчителям та батькам доречно мати ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 508 | Додав: Admin | Дата: 12.08.2016

Міністерство освіти та науки України скасувало освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста. Цьогоріч ВНЗ набирають студентів на цей ступінь востаннє.
Раніше отриманий диплом спеціаліста прирівнюється до диплому магістра. Тобто на дипломах все одно писатиме "спеціаліст", але студенти автоматично вважатимуться магістрами.
Відтепер в Україні буде 5 освітньо-кваліфікаційних рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії та доктор наук. Відтак, отримання бакалавра вже означатиме здобуття повної вищої освіти. Зникає поняття "кандидат наук".
Всі, хто захистили дисертацію, навіть з атомної енергетики, стануть докторами філософії. А нинішні кандидати наук за власним бажанням зможуть отримати диплом доктора філософії.
Експерти переконали, що завдяки реформі ми відходимо від радянської класифікації і переходимо до європейських стандарт ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 1703 | Додав: Admin | Дата: 09.07.2016

ДНЗ "Одеський центр професійно-технічної освіти" запрошує на навчання в інклюзівні та спеціальні групи учнів з порушенням слуху за професіями:
на базі 9 класів (3 роки навчання) (з отриманням повної загальної середньої освіти):
-штукатур;
-лицювальник-плиточник;
-маляр
-муляр;
-монтажник з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій;
-електрозварник ручного зварювання;
-слюсар з ремонту автомобілів; електрозварник ручного зварювання;
-кухар;
-кондитер;
-монтажник санітарно-технічних систем та устаткування (сантехнік);
-електрозварник ручного зварювання;
-монтажник гіпсокартонних конструкцій.

на базі 11 класів (1 рік навчання)
-штукатур; лицювальник-плиточник;
-електрозварник ручного зварювання;
-кухар;
-слюсар з ремонту автомобілів;
-перукар (п ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 442 | Додав: Admin | Дата: 04.07.2016

Полтавське вище міжрегіональні професійне училище імені Бірюзова С.С. запрошуємо на навчання до нашого училища, яке знаходиться в духовній столиці України, красивому місті Полтава.
Нагадуємо,що учні з вадами слуху навчаються в нашому навчальному закладі (термін навчання 3 роки на базі неповної середньої освіти та 2 роки на базі повної середньої освіти) за такими спеціальностями:
- лицювальник – плиточник;
- монтажник гіпсокартонних конструкцій;
 - монтажник санітарно-технічних систем та устаткування;
- кухар, кондитер;
- квітникар, робітник зеленого будівництва.
Учні забезпечуються безкоштовним проживанням в гуртожитку на території навчального закладу.
Харчування триразове і безкоштовне! Учні в позаурочний час займаються в спортсекціх “Інваспорту” : футбол, волейбол, боулінг, легка атлетика, шахи, ш ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 760 | Додав: Admin | Дата: 30.06.2016

« 1 2 3 4 5 6 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024