Четвер, 18.04.2024, 21:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Освіта України

“Природные” детские сады становятся новым трендом

В Лондоне по примеру Германии, Шотландии и Скандинавских стран, открылся первый “природный” детский сад, в котором дети находятся на улице целый день.
Дети, которые посещают “природные” детские сады, не играют с искусственными игрушками и не проводят время в помещениях, – пишет Huffington Post. Вместо этого они днями напролет играют в лесах и парках, “готовят” из листочков и грязи, собирают хворост, бегают, прыгают, фантазируют.
“Я уверена, этот садик – лучший для моего сына. Я хочу, чтобы он проводил время на улице, а не в четырех стенах”, – говорит мама двухлетнего Гектора.
Воспитатели утверждают, что постоянное пребывание на свежем воздухе – не единственное отличие “природного” садика от ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 759 | Додав: Admin | Дата: 28.07.2014

“Закон о высшем образовании”, о котором так долго, еще с 2008-го, говорили, наконец принят. Итак, выясним, какие же основные перемены ждут студентов и абитуриентов.

1. Специалистов больше нет. Квалификационный уровень специалиста отменен. Но пугаться не стоит тем, кто его получил раньше или как раз должен был в следующем учебном году получить такую запись в дипломе. В этом случае “автоматом” выпускники вузов приравниваются к магистрам.

2. Неполное образование - в прошлом. Такое понятие исчезает, как и базовое высшее образование. Можно стать бакалавром или магистром - высшее образование теперь имеет разные уровни. А вот незаконченная учеба, без получения этих квалификаций, не в счет.

3. Младший специалист - им можно стать, но это понятие теперь не имеет ничего общего с вы ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 610 | Додав: Admin | Дата: 09.07.2014

Університет ”Україна” з моменту його створення надає освітні послуги людям з особливими потребами: близько 1500 молодих людей з вадами здоров’я різної нозології навчаються в інтегрованих студентських групах 20-ти територіально-відокремлених підрозділів Університету.
З вересня 2010 року у Вінницькому соціально-економічному інституті Університету ”Україна” навчаються чотири групи студентів, а саме: одна група 4-го курсу напряму підготовки ”Документознавство та інформаційна діяльність” та три групи 1-го, 2-го та 3-го курсу напряму підготовки ”Здоров’я людини” які мають повну або часткову втрату слуху (академічна група складається з 15 осіб). Це студенти з Вінницької, Хмельницької, Львівської, Житомирської, Рівненської, Одеської та Донецької областей. Висококваліфіковані викладачі та сурдоперекладачі забезпечують якісний рі ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 548 | Додав: Admin | Дата: 23.06.2014

Випускний в школі: варіанти проведення

Ось вже і наближається до кінця навчальний рік, закінчується школа, наближається літо і звичайно цей час приносить до нас разом з квітами ще і хвилю випускних вечорів. Для кожної людини момент закінчення школи і вступ в доросле життя запам'ятовується назавжди і довгі роки залишається однією з найзначиміших подій в житті.
І якщо для учнів-випускників ця подія викликає хвилююче тремтіння і радість очікування, то для батьків це може виявитися нелегким випробуванням. Починаючи від переживань з приводу середнього балу атестата, додається клопіт на предмет випускного костюма і сукні, а також сценарію самого випускного вечора. Де і як його проводити? Сьогодні багато батьків сушать голову над цим завданням.
Сучасна цивілізація розваг внесла велику різноманітність в це питання. Оскільки відмітити закінчення школи, ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 738 | Додав: Admin | Дата: 31.05.2014

30 травня для столичних школярів пролунає “останній дзвоник”

Вручення документів про освіту випускникам 11-х класів проходитиме 31 травня 2014 року, 9-х класів - 18 червня 2014 року

Столичні заклади освіти готуються до завершення навчального року. У Департаменті освіти і науки, молоді та спорту КМДА інформують, що 30 травня 2014 року для столичних школярів пролунає останній дзвінок. Вручення документів про освіту випускникам 11-х класів проходитиме 31 травня 2014 року, 9-х класів - 18 червня 2014 року.
Завершення навчальних занять буде відбуватися наступним чином: у 1-10-х класах 30 травня 2014 року і 31 травня 2014 року для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем. В 11-х класах - 22 травня 2014 року.
Навчальна практика та екскурсії для учнів будуть проходити за наступним графіком: - 1-4-х класів - ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 700 | Додав: Admin | Дата: 30.05.2014

18-летняя школьница надела на выпускной платье с открытой спиной. Школьная администрация посчитала наряд слишком вызывающим и не позволила девушке появиться на балу в таком виде.
Мама девочки рассказала о том, что при выборе праздничного платья они ориентировались на школьный устав. “В правилах сказано, что наряды с открытой спиной допустимы. Единственное ограничение касается длины платья и обнаженного живота“, – поделилась женщина. Они остановили свой выбор на платье в пол с обнаженной спиной, но администрация посчитала его слишком вызывающим.
Школьница только пришла на бал, когда к ней подошел завуч и попросил покинуть помещение за нарушение правил дресс-кода. Жертвой строгих уставов стали еще две девушки, и они смогли вернуться только после того, как см ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 970 | Додав: Admin | Дата: 29.03.2014

Входження України у світовий ринок техніки, технологій і праці висуває вимоги на постачання на ринок продукції й послуг, що відповідають стандартам світового співтовариства. Сучасна ситуація в економічному житті України, в контексті тенденцій світового економічного розвитку, визначила необхідність розвитку якісно нових підходів до організації й змісту підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації персоналу для різних галузей народного господарства.
Вимоги реальної роботи сьогодні не обмежуються рамками професійної кваліфікації. Орієнтація на досягнення очікуваного результату залежить не тільки від кваліфікації, але й від ставлення працівника до справи, його особистої відповідальності, вміння працювати в колективі, виконувати додаткові функції за власною ініціативою, гнучкості в розумінні своїх функціональних обов'язків, участі в прийнятті рішень, готовності до змін і т.п. Це вимагає інтеграції певного комплексу комп ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 898 | Додав: Admin | Дата: 04.03.2014

Університет "Україна” - це вищий навчальний заклад інтегрованого типу, метою якого є забезпечення рівного доступу до якісної вищої освіти всім членам суспільства, зокрема людям з інвалідністю.
Супровід навчання студентів з інвалідністю - це система заходів, що мають забезпечити рівний доступ до навчання, тобто знищити або принаймні мінімізувати проблеми студентів з інвалідністю у навчанні.
Основою набуття вищої освіти є державні освітні стандарти, обов'язкові для всіх студентів, незалежно від стану їх здоров'я. Тільки при такому підході до навчання людей з інвалідністю вони як професіонали надалі можуть бути конкурентоспроможними на ринку праці.
Інтегрована форма навчання у ВНЗ передбачає спільне навчання студентів, які мають функціональні обмеження, з іншими студентами.
Така форма навчання визнає за людьми з інвалідністю рівні права на отримання освіти і потребує здійснення політики рівни ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 746 | Додав: Admin | Дата: 10.02.2014

Ребенка ударить можно, нельзя унизить. Так говорил когда-то известный педагог Антон Макаренко. Сейчас же, скорее, ученики позволяют себе унижать и даже бить учителей. Те иногда в долгу не остаются.
Интересует Ваше мнение, как можно устранить конфликт между учениками и учителями, который иногда заканчивается рукоприкладством либо с одной, либо с другой стороны. И можно ли оправдать учителя,  доведенного учеником до отчаяния,  который все же поднял на школьника руку?
Высказывайтесь. Детальнее мы обсудим эту тему в программе "Тема Дня" на Интернет-радио "Магнолия".  Некоторые из Ваших комментариев прозвучат в эфире.

Прямой эфир: четверг, 19 декабря, 15:15.

Опитування
Можно ли оправдать доведеного до отчаяния учителя, который ударил ребенка?
-Да, можно
-Нет, оправдания быть не может
ГОЛОСУВАТИ


Категорія: Освіта України | Переглядів: 707 | Додав: Admin | Дата: 12.12.2013

Підготовка дитини до школи як запорука її подальшого ефективного навчання

1.1. Діяльність та завдання ПМПК

Психолого-медико-педагогічна консультація (ПМПК) - це державний постійно діючий діагностико-корекційпий орган системи освіти. Він здійснює психолого-педагогічний супровід дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, у задоволенні їхніх освітньо-розвиткових потреб і соціально-трудовій адаптації. До таких дітей належать і діти з порушеннями слуху.
За останні роки мережа психолого-медико-педагогічних консультацій істотно розширилась. До 2005р. існували лише обласні ПМПК, у тому числі республіканська (Автономна Республіка Крим) та Київська і Севастопольська міські ПМПК, що також мають статус обласних. Відповідно до нової редакції Положення про центральну та республіканську (АР Крим), обласні, Київську та Севаст ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 2401 | Додав: Admin | Дата: 03.12.2013

« 1 2 3 4 5 6 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024