Четвер, 09.05.2024, 01:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Архів матеріалів

На Страсному тижні найкраще – якомога більше часу присвятити власній духовності та Євангелію. Здавалося б, краще не відволікатися від особистого співпереживання Христовим стражданням. Але є речі, які не менш важливі – зміцнення духовної основи особистості дитини, нагадування дітям про найважливіше у житті, про значення для кожної людини Христового воскресіння.
Колектив Київського міського будинку вчителя вже 5 років поспіль влаштовує мистецьке свято “Великодня писанка”. А починалось все зі знайомства з архімандритом Лонгіним (Чернухою). Батюшка був частим гостем у Будинку вчителя, тому що викладав там на семінарах з християнської етики. Працівники звернулися до нього з ініціативою підтримати такий захід, який допоміг би об’єднати школярів навколо Великодня. Отець Лонгін не лише допоміг, а й сам брав участь, особисто піклувався про наявність всі ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 529 | Додав: Admin | Дата: 16.06.2014

Нещодавно в школах пролунав останній дзвоник…. Вчителі полегшено зітхнули від щоденних планів, перевірок зошитів, контрольних робіт, неслухняних учнів, дитячого галасу в шкільних коридорах. У них з’явилося трішки вільного часу для зустрічей, створення власних педагогічних проектів, обміну думками, підвищення рівня своєї освіти.  
12 червня 2014 року, в затишний літній день, Об’єднання нечуючих педагогів зібралося на Звітно-виборні збори в мальовничій Пущі-Водиці, на базі Навчально-відновлювального центру глухих. ОНП - це недержавна громадська організація нечуючих педагогів, яка опікується проблемами  освіти і навчання дітей з вадами слуху. На жаль, через політичну ситуацію, що склалася в Україні, далеко не всі члени ОНП змогли приїхати.
За 5 звітних років - з 2009 по 2014 - зроблено було чимало: членом ОНП, кандидатом педа ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 673 | Додав: Admin | Дата: 12.06.2014

РЕЗОЛЮЦІЯ
II Всеукраїнської науково-практичної конференції “Освіта та виховання нечуючих в Україні на сучасному етапі”

7-8 жовтня 2005 року в м.Києві, в Навчально-відновлювальному центрі УТОГ відбулася II Всеукраїнська науково-практична конференція “Освіта та виховання нечуючих в Україні на сучасному етапі”.
Вищезгадана конференція організована за ініціативою Українського товариства глухих за підтримки Комітету у справах ветеранів, пенсіонерів та інвалідів Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства праці та соціальної політики України і Фонду соціального захисту інвалідів. У роботі конференції взяли участь понад 150 чоловік - керівників і педагогічних працівників спецшкіл і дитсадків для дітей з вадами слуху, вищих і середніх навчальних закладів, науковців, представн ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 640 | Додав: Admin | Дата: 06.06.2014

Розроблення засад створення словника української жестової мови (СУЖМ) випливає з нагальної потреби у цьому серед людей з вадами слуху як членів особливого мікросоціуму - лінгвістичної меншості у суспільстві, а також серед фахівців спеціальної освіти в галузі сурдопедагогіки.
У нашій країні, як і в усіх прогресивних державах світу (США, Канаді, Великобританії, Швейцарії та ін.) декларується позитивне ставлення суспільства до осіб з вадами слуху. Зокрема, наголошено на повазі й розвитку їхніх прав користуватися рідною мовою - українською жестовою мовою (УЖМ). Так, у Законі України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" зазначається, що “дактильно-жестова мова визнається і як засіб спілкування, і як засіб навчання для осіб з вадами слуху”.
Основний контингент користувачів жестовою мовою - глухі люди із сімей глухих, які вважають ... Читати далі »

Категорія: Сурдопедагогіка | Переглядів: 1726 | Додав: Admin | Дата: 04.06.2014

Правила поведінки учнів під час навчально-виховного процесу    
затверджені педагогічною радою школи (протокол №1 від 30.08.2013 року)

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ УЧНІВ

І. Загальні правила поведінки

1. Правила поведінки учнів базуються на законах України, постановах Міністерства освіти та науки України та органів місцевого самоврядування, Статуті школи.
2. Учень приходить в школу за 15-20 хвилин до початку занять, чистий і охайний, займає своє робоче місце з першим дзвінком, готує все необхідне навчальне приладдя до майбутнього уроку.
3. Не можна приносити на територію школи з будь-якою метою і використовувати будь-яким способом зброю, в т.ч. ножі, вибухові, вогненебезпечні речовини; спиртні напої, сигарети, наркотики і інші одурманюючі засоби і отрути, а також токсичні речовини і таблетки.< ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 753 | Додав: Admin | Дата: 01.06.2014

Випускний в школі: варіанти проведення

Ось вже і наближається до кінця навчальний рік, закінчується школа, наближається літо і звичайно цей час приносить до нас разом з квітами ще і хвилю випускних вечорів. Для кожної людини момент закінчення школи і вступ в доросле життя запам'ятовується назавжди і довгі роки залишається однією з найзначиміших подій в житті.
І якщо для учнів-випускників ця подія викликає хвилююче тремтіння і радість очікування, то для батьків це може виявитися нелегким випробуванням. Починаючи від переживань з приводу середнього балу атестата, додається клопіт на предмет випускного костюма і сукні, а також сценарію самого випускного вечора. Де і як його проводити? Сьогодні багато батьків сушать голову над цим завданням.
Сучасна цивілізація розваг внесла велику різноманітність в це питання. Оскільки відмітити закінчення школи, ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 743 | Додав: Admin | Дата: 31.05.2014

30 травня для столичних школярів пролунає “останній дзвоник”

Вручення документів про освіту випускникам 11-х класів проходитиме 31 травня 2014 року, 9-х класів - 18 червня 2014 року

Столичні заклади освіти готуються до завершення навчального року. У Департаменті освіти і науки, молоді та спорту КМДА інформують, що 30 травня 2014 року для столичних школярів пролунає останній дзвінок. Вручення документів про освіту випускникам 11-х класів проходитиме 31 травня 2014 року, 9-х класів - 18 червня 2014 року.
Завершення навчальних занять буде відбуватися наступним чином: у 1-10-х класах 30 травня 2014 року і 31 травня 2014 року для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем. В 11-х класах - 22 травня 2014 року.
Навчальна практика та екскурсії для учнів будуть проходити за наступним графіком: - 1-4-х класів - ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 705 | Додав: Admin | Дата: 30.05.2014

Інформаційний лист
Для слухачів курсів підвищення кваліфікації з курсу “Інноваційні технології викладання української жестової мови”

Курси підвищення кваліфікації (КПК) триватимуть з 10 по 21 червня 2014 року (включно).
Загальна кількість академічних годин – 72.
Навчання здійснюється по 6-8 год./день (3-4 пари) з понеділка по суботу включно.
Графік занять:
І пара – 9:00–10:30
ІІ пара – 10:40–12:10
ІІІ пара – 12:20–13:50
ІV пара – 14:00–15:30
Заняття відбуватимуться на базі Інституту спеціальної педагогіки НАПН України (м.Київ, вул.М.Берлінського, 9) або у Навчально-відновлюваному центрі УТОГ (м.Київ, Пуща-Водиця, вул.Курортна, 6).

Для зарахування на курс ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 834 | Додав: Admin | Дата: 29.05.2014

До уваги членів ОНП !

Повідомляємо, що V чергові звітно-виборні збори громадської організації "Об'єднання нечуючих педагогів" відбудуться 12 червня 2014 року о 15.00 год. у Навчально-відновлювальному центрі УТОГ (м.Київ, Пуща-Водиця, вул.Курортна, 6).
Участь у зборах ОБОВ'ЯЗКОВА!
Просимо ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 633 | Додав: Admin | Дата: 29.05.2014

Одним з головних завдань, що стоять перед спеціальною школою, є підготовка нечуючої дитини до трудової адаптації в суспільстві на основі виявлення її задатків і здібностей, а тому залишається актуальним питання щодо надання старшокласникам початкової підготовки з основних видів робітничих спеціальностей.
Наша школа являє собою навчально-виховний комплекс, що поєднує в собі дошкільну, шкільну та професійну освіту.
В школі з 1992 року успішно діє нова система допрофесійної та професійної освіти, а також наказом управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації створені “Центр професійної реабілітації дітей-інвалідів”.
Свою статутну діяльність по наданню початкової професійної підготовки школа проводить через організацію різних профільних курсів, а також шляхом одержання відповідних ліцензій МО і науки України на надання осві ... Читати далі »

Категорія: Сурдопедагогіка | Переглядів: 740 | Додав: Admin | Дата: 27.05.2014

« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 71 72 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024