П`ятниця, 19.04.2024, 11:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Архів матеріалів

Шановні освітяни!
Прийміть щирі вітання від Об‘єднання нечуючих педагогів з
Днем незалежності України — найбільшим національним святом. Бажаємо вам щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого прийдешнього. Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України!

Привітаємо Вас уривком з віршу Тараса Григоровича Шевченка:
"Я так її, я так люблю
Мою Україну убогу,
Що проклену святого Бога
За неї душу погублю. "

Слава Україні!


... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 970 | Додав: Admin | Дата: 23.08.2014

Увага! Пропонується участь у польсько-українському освітянському проекті

Шановні члени УТОГ!

Українське товариство глухих інформує про введення в дію короткочасного польсько-українського проекту, який передбачає проведення тренінгів для чуючих батьків та їхніх глухих дітей.
Конкретна мета проекту: знаходження спільної мови обох сторін засобом жестової мови, що сприятиме соціалізації та взаємоінтеграції у спілкування батьків та дітей.
Для цього проектом передбачено проведення табору на території Польщі (місто Перемишль), який функціонуватиме протягом 4 (чотирьох) днів в кінці жовтня місяця 2014 року.
До роботи в проекті залучається 10 українських глухих/слабочуючих дітей та одна/один мати/батько на кожну дитину (таким чином: 10 дітей + 10 чуючих батьків). Вік дитини - від 7 до 10 років.


Що мають зробит ... Читати далі »

Категорія: Освіта за кордоном | Переглядів: 689 | Додав: Admin | Дата: 20.08.2014

Продовження. Початок дивіться, будь-ласка, №1
2
З кожним днем перебування у Сполучених Штатах за навчальною програмою професійного зростання “Толерантність до різноманіття” ставало все цікавіше та цікавіше… Учасники програми з України мали різні зустрічі з американськими організаціями інвалідів, жіночими організаціями, організаціями, що займаються питаннями підтримки сексуальних меншин… Та, звичайно ж, найбільш цікавими були зустрічі, що безпосередньо стосувалися нечуючих людей та забезпечення їх доступного і легкого життя та праці. Ми мали можливість відвідати такі організації, як “Центр життя та роботи” (Center for Living & Working, Inc. - СLW) та “Easter Seals”.
Різниця між тим, що є у нас в Україні, і тим, що ми побачили в США - дуже велика. Простіше кажучи — небо і ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 752 | Додав: Admin | Дата: 19.08.2014

Група представників різних організацій інвалідів України зараз перебуває в США, де бере участь у навчальній програмі професійного зростання “Толерантність до різноманіття: забезпечення рівності в суспільстві та у розробці політичних стратегій”, що фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID). Цей проект міжнародної технічної допомоги “Навчальні програми професійного зростання” здійснюється з метою передачі українцям нових знань і навичок для покращення політичного, суспільного та економічного стану в нашій країні.
До складу української групи увійшла також наш член ОНП Марія Андрієнко, яка надіслала свою розповідь про перебування в США.

Що ви знаєте про толерантність?

Отже, що ж це за слово “толерантність”? Це слово з латинської перекладається як “терпіння&rdquo ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 733 | Додав: Admin | Дата: 18.08.2014

Одним з пріоритетних завдань Українського товариства глухих є повсякденне піклування про підвищення освітнього, а відтак й інтелектуального рівня інвалідів зі слуху. На цю важливу проблему неодноразово звертали увагу у своїх виступах голова УТОГ Ю.П.Максименко та інші провідні діячі УТОГ. Однак ця проблема, попри певні позитивні зрушення, що намітилися в останні роки, продовжує залишатися актуальною. Між тим, в умовах кардинальних соціально-економічних, ринкових змін, що відбуваються зараз в Україні, коли зростає попит на високоосвічені, належним чином підготовлені кадри, питання соціалізації глухих, набуття ними гідного місця в соціумі, включаючи й їх конкурентоспроможність на ринку кваліфікованої робочої сили - набувають особливої гостроти.
Тому цілком виправданим є занепокоєння представників керівних ланок УТОГ, активістів Товариства, вчених, провідних педагогів-дефектоло ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 662 | Додав: Admin | Дата: 12.08.2014

На сегодняшний день в Национальной металлургической академии Украины на базе Регионального центра образования инвалидов обучаются 5 групп студентов с нарушениями слуха:
2 группы дневной формы обучения,
2 группы без отрыва от производства и
1 группа - заочной формы обучения (выпускники политехнического колледжа).
Состав этих групп оказался очень разнородным. Среди студентов есть глухие и слабослышащие, глухие с детства и позднооглохшие люди, молодые люди, учившиеся в специальных школах-интернатах и в массовых школах.
Обучение в высшем учебном заведении требует от студентов высокого уровня развития познавательных способностей: внимания, памяти, особенно мышления. Уже с первого курса студенты изучают достаточно сложные дисциплины: высшую математику, экономическую историю, политэкономию и т. д.
Как известно, мышление в своем развитии проходит 3 ... Читати далі »

Категорія: Сурдопедагогіка | Переглядів: 773 | Додав: Admin | Дата: 07.08.2014

Вперше в Україні і, зокрема, в нашому місті вже шостий рік реалізується програма “Соціальна реабілітація та інтеграція в суспільство глухих дітей на основі дотримання ідеології гуманістичної освіти, визнання пріоритетності духовних цінностей дитини, її потреб, інтересів, можливостей та здоров'я”.
Ці новації - вимога часу і спроба відмовитись від стандартного підходу до навчання дітей із вадами слуху, підготувати їх до виходу на ринок праці.
“Знедолена природою дитина не повинна знати, що вона малоздібна. Виховання такої дитини повинне бути у сто разів ніжнішим, чуйнішим, дбайливішим” - ці слова В.О.Сухомлинського стали гаслом для працівників закладу нового типу, який відкрився у Хмельницькому з ініціативи батьків та за підтримки міської влади у 1999 році.
Це єдиний в Україні заклад для глухих дітей не інтернатного типу.
Потреба у від ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 864 | Додав: Admin | Дата: 02.08.2014

“Мама считает меня неполноценной! Она относится ко мне очно так же, как к своим глухим воспитанникам. Но я-то нормальная!” - жаловалась мне подруга. Мало ли кто в таком возрасте грешит на родителей, подумала я. Но познакомившись с семьей Светланы поближе, поняла, что в их доме действительно не все благополучно. Кто же виноват - мама или... ее профессия?
Анна Евгеньевна более 20 лет проработала воспитателем в школе-интернате для детей с ослабленным слухом. Она прекрасный сурдопедагог, ее искренне любят ребятишки и уважают коллеги. Но в последние годы любимая, казалось бы, работа все больше накладывает отпечаток на ее личность, а значит, и на семейную жизнь. В школе-интернате достаточно шумно, ведь глухие дети, не обладая слуховым контролем, кричат, бросают книги, хлопают дверьми. Поэтому, возвращаясь с работы, Анна Евгеньевна требует от домашних полной ти ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 541 | Додав: Admin | Дата: 31.07.2014

“Природные” детские сады становятся новым трендом

В Лондоне по примеру Германии, Шотландии и Скандинавских стран, открылся первый “природный” детский сад, в котором дети находятся на улице целый день.
Дети, которые посещают “природные” детские сады, не играют с искусственными игрушками и не проводят время в помещениях, – пишет Huffington Post. Вместо этого они днями напролет играют в лесах и парках, “готовят” из листочков и грязи, собирают хворост, бегают, прыгают, фантазируют.
“Я уверена, этот садик – лучший для моего сына. Я хочу, чтобы он проводил время на улице, а не в четырех стенах”, – говорит мама двухлетнего Гектора.
Воспитатели утверждают, что постоянное пребывание на свежем воздухе – не единственное отличие “природного” садика от ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 759 | Додав: Admin | Дата: 28.07.2014

После I Всеукраинской конференции по вопросам обучения неслышащих детей произошли некоторые изменения. Одно из главных - это введение в школьную программу обучения жестового языка. К сожалению, этот предмет ввели лишь в 1-4 классах школ для глухих детей. А как же быть детям постарше, ведь с возрастом их словарный запас увеличивается, значит, нужно изучать жестовый язык и дальше.
В школах для слабослышащих детей вводить уроки жестового языка не посчитали нужным. А ведь уже прошли те времена, когда детей распределяли по школам. Сейчас, в основном, родители решают сами, в какой школе будет учиться их ребенок. Поэтому надо учитывать, что в школе для детей со сниженным слухом учатся много глухих детей, да и слабослышащие дети нуждаются в изучении культуры жестов, ведь жестовый язык, что бы ни говорили, является их родным языком.
Возвращаюсь к основной теме сегодняшнего ... Читати далі »

Категорія: Сурдопедагогіка | Переглядів: 634 | Додав: Admin | Дата: 24.07.2014

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 71 72 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024