П`ятниця, 26.04.2024, 02:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Архів матеріалів

Наше общество уже давно воспринимает развод как совершенно нормальное явление. Мы можем долго искать и не найти среди своих друзей и знакомых тех, кто с этим явлением вообще не сталкивался. Семейные ценности размыты... Важность сохранения семьи для многих сомнительна... И в какой-то период развития отношений, когда возникает конфликт, якобы неразрешимый, люди, мужчина и женщина, принимают решение развестись.

Больше не вместе
Взрослые люди вправе принимать любые решения. Иногда действительно трудно себе представить, что можно любой конфликт и неприятие к человеку чудесным образом трансформировать в доверие и близость. Иногда отчетливо видится, что дальнейшие отношения невозможны ни в каком виде. И не сейчас мы будем обсуждать женско-мужской аспект развода. У нас сейчас другая задача. Дано: эти мужчина и женщина чьи-то мама и папа. Найти: что дела ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 753 | Додав: Admin | Дата: 19.07.2014

В Україні жестова мова існує близько двох століть, тобто, з того часу, як з’явилися перші осередки, громади глухих і відповідно спеціальні школи для глухих дітей (Львівська школа для глухих дітей була відкрита у 1830 році, Одеська - у 1843 році). Жестова мова, розвивалася і культивувалася у родинах глухих від покоління до покоління. Це геніальний комунікативний витвір людей, у яких неможливе усне спілкування. Це прояв творчої здатності і переконання того, що людина, позбавлена слуху, спроможна творити і творить рідну мову.
Але до розуміння цього пройшов значний проміжок часу, в який мова жестів розглядалася з різних, досить полярних точок зору.
Першими сурдопедагогами, котрі працювали на теренах сьогоднішньої України, були М.Лаговський, І.Соколянський, Л.Виготський, Р.Боскіс, Р.Краєвський та інші.
Не зважаючи на те, що наприкінці ХІХ – початку ХХ сто ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1452 | Додав: Admin | Дата: 14.07.2014

“Немота является самым сильным тормозом умственного развития глухонемого ребенка, растущего в среде слышащих”, - написала в свое время Наталия Рау, всемирно известный русский сурдопедагог, и логопед, основавшая в XIX столетии первое в Европе дошкольное учреждение для глухонемых детей. Но на дворе XXI век! И во львовской специализированной школе-интернате №101 “читают” Пушкина...
“В тот год осенняя погода стояла долго на дворе...” - руки взлетают, косички - в разные стороны! Двенадцатилетняя Ле¬на буквально дышит стихотворением...
- Глухонемой - человек с нормальным интеллектом, просто он ограничен в получении информации, - говорит директор школы Юрий Крамар. - Может быть, поэтому глухонемые дети в два раза быстрее способны овладевать компьютером, чем слышащие, - семилетний интернатовец в этом вопросе легко обходит десяти ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 703 | Додав: Admin | Дата: 12.07.2014

“Закон о высшем образовании”, о котором так долго, еще с 2008-го, говорили, наконец принят. Итак, выясним, какие же основные перемены ждут студентов и абитуриентов.

1. Специалистов больше нет. Квалификационный уровень специалиста отменен. Но пугаться не стоит тем, кто его получил раньше или как раз должен был в следующем учебном году получить такую запись в дипломе. В этом случае “автоматом” выпускники вузов приравниваются к магистрам.

2. Неполное образование - в прошлом. Такое понятие исчезает, как и базовое высшее образование. Можно стать бакалавром или магистром - высшее образование теперь имеет разные уровни. А вот незаконченная учеба, без получения этих квалификаций, не в счет.

3. Младший специалист - им можно стать, но это понятие теперь не имеет ничего общего с вы ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 611 | Додав: Admin | Дата: 09.07.2014

Особливості оформлення трудових відносин педагогів
Що стосується прийняття на роботу та укладення трудових договорів з педагогічними працівниками, то трудові відносини в системі загальної середньої освіти крім законодавства України про працю регулюються також Законами України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту” та іншими нормативно-правовими актами в даній сфері.
Молоді працівники, які закінчили навчальний заклад і приступають до роботи у загальноосвітньому навчальному закладі на посаді педагогічного працівника, приймаються на роботу шляхом укладення трудового договору. Разом із заявою молодий працівник зобов’язаний подати:
-паспорт;
-трудову книжку (за наявності);
-копію довідки з ідентифікаційним номером;
-документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію);
-документ ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 1925 | Додав: Admin | Дата: 05.07.2014

23 червня в рамках недільної школи “Чути серцем” розпочався новий курс навчання нечуючих дітей, де вихованці вивчають жестову мову.
У житті нечуючих людей трапляється так, що вони не володіють власною мовою – жестовою. На це бувають різні причини. Наприклад, вихователі забороняють говорити жестовою мовою задля того, щоб, на їх думку, діти більше говорили словесною мовою. Або дитина, навчаючись у звичайній школі разом з дітьми, які чують, не користується жестами, щоб бути на рівні з усіма.
Інколи нечуючі соромляться власної мови. Буває так, що чуючі батьки не хочуть вивчати жести, бо їм важко оволодіти ними. В такій ситуації глухі опиняються між двома світами – і не з глухими, і не з чуючими.
Як показує практика, час минає, а нечуючі люди з часом все одно намагаються говорити жестами, шукають суспільство, де є такі ж люди, як вони, з якими ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 552 | Додав: Admin | Дата: 01.07.2014

Останній дзвоник... Скільки в ньому спогадів і мрій, сподівань, радості і смутку, світлої печалі! Останній дзвоник - це прощання зі школою.
Спеціальна загальноосвітня школа №33 м.Хмельницького малиновою мелодією останнього дзвоника проводжала у самостійну дорогу семеро своїх випускників, які пройшли під вишитими рушниками на останню лінійку свого дитинства. Свято останнього дзвоника
Щирі слова та настанови прозвучали з вуст директора Г.М.Воробель. Свідченням особливої уваги влади до спеціальної освіти була присутність на святі заступника міського голови Г.М.Давиденка та начальника міського управління освіти В.Ц.Олійника. Григорій Михайлович сердечно привітав педагогів та школярів із закінченням навчального року, а Валерій Цезарович урочисто вручив атестати та свідоцтва випускникам.
На святі були присутні гості: Керен і Колєн Маклаути - директори американської гуманіт ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 559 | Додав: Admin | Дата: 30.06.2014

13 червня 2014 року польська делегація разом з головою Київської організації УТОГ М.М.Левицьким завітала до Київської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №6, де навчаються діти з вадами слуху і мовлення.

Фоторепортаж з місця подій.
У шкільному фойє. Шкільна галерея слави. Гості зацікавлено роздивлялися фотографії відомих випускників школи (Фото № 1).
В музеї історії школи. Гід - вчитель історії В.Пугачова розповідає про розвиток школи №6, шкільні традиції і вишивані рушники випускників 2014 року. Батьки піднімають рушники і діти проходять під ними, щоб їм щастило у житті (Фото № 2).
В шкільній Світлиці. В ній зібрані різноманітні предмети українського побуту, вжитку. Тут проводяться різноманітні шкільні заходи – вікторини, театралізовані вистави, брейн-ринги, зустрічі з відомими людьми… Ім&rs ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 562 | Додав: Admin | Дата: 24.06.2014

Університет ”Україна” з моменту його створення надає освітні послуги людям з особливими потребами: близько 1500 молодих людей з вадами здоров’я різної нозології навчаються в інтегрованих студентських групах 20-ти територіально-відокремлених підрозділів Університету.
З вересня 2010 року у Вінницькому соціально-економічному інституті Університету ”Україна” навчаються чотири групи студентів, а саме: одна група 4-го курсу напряму підготовки ”Документознавство та інформаційна діяльність” та три групи 1-го, 2-го та 3-го курсу напряму підготовки ”Здоров’я людини” які мають повну або часткову втрату слуху (академічна група складається з 15 осіб). Це студенти з Вінницької, Хмельницької, Львівської, Житомирської, Рівненської, Одеської та Донецької областей. Висококваліфіковані викладачі та сурдоперекладачі забезпечують якісний рі ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 550 | Додав: Admin | Дата: 23.06.2014

Только лишь пригрело первое солнышко, и уже начинают роиться в голове мысли о летнем отдыхе. Особенно хочется, чтобы хорошо и интересно отдохнули наши детишки, запаслись хорошими воспоминаниями и здоровьем. Детский отдых за границей может нам помочь в этом вопросе, если мы подойдем к его выбору очень ответственно.

Детский отдых за границей начинается с турфирмы
Если, мы выбираем турфирму для себя, мы зачастую начинаем с цены предлагаемого отдыха. Детский отдых за границей начинается с другого - с ответственного и серьезного туроператора. Рынок детского туризма очень узок, и на данный момент есть лишь порядка десяти солидных компаний. Экономить здесь нельзя. Репутация компании должна быть подтвержденной, она не должна быть из новичков.
Тщательно расспросите все детали о лагере, куда поедет ребенок, проверьте точность информации по интернету: точка н ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 590 | Додав: Admin | Дата: 19.06.2014

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 71 72 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024