Вівторок, 19.03.2024, 11:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Медицина

Ніколи не розумів, що саме штовхає людей на відмову від щеплень. Адже саме завдяки винаходу Луї Пастера та інших лікарів людство перемогло численну кількість хвороб, які до того були смертельними, збільшилась середня тривалість життя людей і та суттєво зменшено дитячу смертність.
Але деякі батьки вперто не бажають користуватись благами цивілізації, відмовляються від здійснення профілактичних щеплень дітям чим наражають на безпеку не тільки своїх дітей, а й хлопчиків та дівчаток, які перебувають поряд.
У даній справі на щастя переміг здоровий глузд.
Згідно рішення, яке пропонується до уваги мати дитини звернулась до суду із позовом до дитячого навчального закладу, який вмотивувала тим, що їй було відмовлено у прийняття її дитини до ДНЗ у зв’язку із відсутністю інформації про наявність щеплень, які є обов`язковими згідно з календарем щеплень у медичних документ ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 292 | Додав: Admin | Дата: 23.03.2021

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 20 січня 2021, № 31

ПОРЯДОК
здійснення медичного обслуговування учнів
закладів загальної середньої освіти

1. Цей Порядок визначає механізм здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти (далі — заклади освіти) незалежно від підпорядкування, типу і форми власності.
2. Медичне обслуговування учнів закладів освіти (далі — учні) здійснюється відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров’я, Законів України “Про повну загальну середню освіту”, “Про освіту”, “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення”, “Про охорону дитинства” та “Про ліцензування видів господарської діяльності&rdq ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 260 | Додав: Admin | Дата: 21.01.2021

Здоровий спосіб життя - харчування, гігієна, профілактика
Здоров'я - це стан повного соціального, біологічного та психологічного благополуччя, коли функції всіх органів і систем органів врівноважені з природою та навколишнім середовищем, відсутні будь хворобливі стани та фізичні дефекти.
Розрізняють здоров'я індивідуальне та суспільне. Громадське здоров'я включає: захворюваність, інвалідність, фізичний розвиток, середня тривалість життя.

Фізичне виховання дитини з вадами слуху також, як і ті, що слухають, є складовою частиною виховання. Фізичне виховання служить завданням всебічного розвитку дітей. Людина повинна бути розвинений не тільки в розумовому, а й у фізичному відношенні. Чим більш гармонійно розвиватиметься людина, тим з більшим успіхом він буде вирішувати поставлені перед ним завдання. Величезну роль у зміцненні здо ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 378 | Додав: Admin | Дата: 17.11.2018

У глухих нерідко спостерігається порушення вестибулярного апарату. Воно частіше зустрічається у дітей з придбаним порушенням слуху, ніж зі спадковою формою глухоти. Важкий запальний процес, що охоплює середнє і внутрішнє вухо дитини, розповсюджується і на що знаходяться в безпосередній близькості переддень і півкруглі канали - складові частини вестибулярного апарату. В результаті можуть виникати незворотні зміни в будові і функціях обох систем. Таке явище спостерігається при важких отитах, викликаних будь-якими інфекціями: грип, скарлатину, кір та ін. Загальна поразку ще тільки початківців формуватися систем слуху і вестибулярного апарату може статися і у плоду, що розвивається в утробі матері (частіше це трапляється також під дією певних інфекцій ).
Завдяки діяльності вестибулярного апарату чоловік сприймає зміни швидкості руху власного тіла і всі зміни напрямку руху. У міру ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 590 | Додав: Admin | Дата: 24.01.2018

11 травня 2017 р. у столиці України пройшло перше засідання Платформи діалогу щодо створення в Україні системи послуг раннього втручання (далі — Платформа), учасниками якого були всі підписанти Меморандуму та представники пілотних регіонів.
Нагадаємо, що 13 квітня 2017 р. відбулося підписання Меморандуму між МОЗ України, Міністерством освіти і науки України, Міністерством соціальної політики України, Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України, Благодійним фондом “Інститут раннього втручання”, Всеукраїнською фундацією “Захист прав дітей”, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Фундацією “Soft Tulip” (Нідерланди) та Європейською асоціацією раннього втручання “EURLYAID”.
Платформа, що створена в рамках підписаного Меморандуму, забезпечуватиме діалог між громадянським суспільством, Урядом України та міжнародними ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 564 | Додав: Admin | Дата: 17.05.2017

Дітей з вадами слуху та мови тепер швидше повертатимуть до нормального життя. На базі Івано-Франківської обласної дитячої лікарні відкрили перший в Україні державний центр реабілітації. Капітальний ремонт у приміщенні лікарні провели за рахунок спонсорів та меценатів. А сама ідея створення центру з’явилася після поїздки медиків у Хорватію.

Категорія: Медицина | Переглядів: 416 | Додав: Admin | Дата: 11.04.2017

Скандал в інституті отоларингології імені Коломийченка. Це єдиний заклад в Україні, де дітям із вадами слуху вживалюють імпланти, аби вони почали чути і навчилися говорити. Операція коштує сотні тисяч гривень. Але цей інститут за державною програмою робить їх безкоштовно. Майже на рік протезування було призупинене - з'ясувалося, що співробітники інституту затягували бюрократичні процедури із операціями, аби схилити батьків дітей із вадами слуху вживлювати імпланти за гроші.

Категорія: Медицина | Переглядів: 532 | Додав: Admin | Дата: 31.01.2017

Відстежено історію розвитку кохлеарної імплантації від одноканальних до багатоканальних систем. Виявлено чинники щодо неоднозначності отриманих результатів у осіб з порушеннями слуху. Наведено приклади особистих вражень глухих, яким було встановлено імплант. Розкрито особливості російського досвіду проведення кохлеарної імплантації та описано досвід роботи фахівців у післяопераційний період.
Наука рухається вперед настільки стрімко, що інколи людство просто не встигає осмислити чергову “інновацію” – на користь з’явилося “чудо наукової думки” чи ні. Чи не з'ясується з часом, що від його введення набагато більше шкоди, аніж користі? Особливо, коли мова йдеться про впровадження новітніх розробок у святая святих – людський організм. І кохлеарна імплантація (КІ), покликана повертати людині втрачений слух – одна з тем, чер ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 774 | Додав: Admin | Дата: 01.08.2016

У наш час гуманізації та демократизації суспільства нема потреби переконувати будь-кого в актуальності проблем комплексної реабілітації та соціалізації людей з обмеженими можливостями, зокрема, з вадами слуху. Одним з головних чинників соціальної захищеності таких людей є вибір ними професії, що вимагає спеціальної організації навчального процесу і особливих методик навчання. У різних країнах вони мають свої особливості. Зокрема, в Україні молодь з вадами слуху має можливість отримувати освіту в 17 навчальних закладах І-II рівнів акредитації за 14 спеціальностями.
Одним із таких навчальних закладів є Херсонський базовий медичний коледж. Він розпочав свою роботу ще у жовтні 1872 р. як земська фельдшерська школа, а вже до середини XX ст. став багатопрофільним медичним навчальним закладом, в якому готували медичних фахівців за спеціальностями: фельдшер, акушерка, медична сестра, ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 916 | Додав: Admin | Дата: 21.05.2014

Верботональная система появилась и развивается как результат научных исследований и практической работы в области речевой коммуникации. Первые результаты экспериментальных исследований, теоретические основы и возможности применения представил в 1954 году профессор Петар Губерина - разработчик верботональной методики.
Верботональная система, в отличие от других систем, исходит от человека - субъекта коммуникации и от его возможностей. Исходя из особенностей психики человека, перцепцию начали считать основным звеном в коммуникативной цепочке: эмиссия, трансмиссия, воспроизведение.
"Слушание является основным звеном в коммуникативной цепочке. Если оно нормальное, становление и функционирование речи не является проблемой. Если же слушание ослаблено, речь будет претерпевать изменения, а эмиссия - деформироваться” (П.Губерина, "Методология верботональной системы”, Загреб, 1964). Таким образом, слушание играет огромную роль ... Читати далі »
Категорія: Медицина | Переглядів: 1017 | Додав: Admin | Дата: 12.11.2013

1 2 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024