П`ятниця, 19.04.2024, 06:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Медицина
Основні сучасні комунікативні методики спілкування і навчання глухих та слабочуючих дітей грунтуються на розвитку слухових, мовних і мовленнєвих навичок шляхом щонайбільшого використання залишкового слуху. Основою цих методик є постійне звукопідсилення за допомогою слухових апаратів та ФМ-систем. При цьому для визначення можливостей слухового сприймання необхідна рання слухова стимуляція.
Велику роль у цій справі відіграють слухові апарати. Основи успішного навчання - це слухові апарати, які мають компенсувати будь-яку втрату слуху, професійна робота аудіологів, котрі повинні грамотно провести слухопротезування та методики навчання. В більшості випадків обов'язковим є бінауральне слухопротезування, що набагато покращує розбірливість мовлення.
Діти з середніми та важкими втратами слуху, що мають аудіограму низхідного вигляду, потребують слухового апарату з достатнім підсиленням на середніх та високих частотах, щоб якна ... Читати далі »
Категорія: Медицина | Переглядів: 861 | Додав: Admin | Дата: 09.11.2013

В Україні функціонує 689 шкіл-інтернатів, у яких навчаються, виховуються й отримують комплекс лікувально-корекційних заходів 147,4 тис. осіб, з них 61,2 тис. дітей з обмеженими можливостями розвитку. Для дітей з порушеннями слуху існує 59 шкіл-інтернатів (7,7 тис. чоловік) і 95 спеціальних груп у дошкільних закладах (872 чоловіки), з порушеннями мови - відповідно 14 шкіл (3,2 тис. осіб) та 1957 дитячих садків (24 тис. чол.).
Сьогодні в школах-інтернатах для дітей з порушеннями слуху слухопротезовано близько ЗО відсотків дітей, з них за рахунок державного бюджету - лише 6 відсотків; забезпеченість колективною звукопідсилювальною апаратурою - у межах 25 відсотків, з яких 10-15 відсотків - це апаратура двадцятирічної давності. Даних по інших спеціалізованих інтернатах, що потребують апаратури для корекції мови, ми не маємо.
Фахівці НВП "ВАБОС” - провідного підприємства України з розробки, випробувань, виробництва й реалі ... Читати далі »
Категорія: Медицина | Переглядів: 1170 | Додав: Admin | Дата: 28.10.2013

Не потребує особливих доказів те, що порушення слуху у немовлят негативно відображається на його розвитку. Розлад слуху у дитини на відміну від дорослого приводить до порушення розвитку мовлення, до відхилень у формуванні інтелекту й особистості в цілому. У зв'язку з цим проблема раннього виявлення ураження слуху у дітей надзвичайно важлива як з медичної, так і з соціальної точки зору.
За статистичними даними, на 1000 нормальних пологів припадає одна дитина з вираженим ступенем приглухуватості, проте ці оцінки недостатньо точні, оскільки не враховуються слабкі, середнього ступеня вираженості двосторонні або односторонні втрати слуху. Майже половина всіх порушень слуху у дітей носить вроджений чи ранній характер. Розрізняють вроджену глухоту і / або ранню приглухуватість. Дитина, яка з народження страждає дефіцитом слуху, має виражені відхилення у психічному розвитку, аж до розумової відсталості.
Відомо, що закладання ... Читати далі »
Категорія: Медицина | Переглядів: 833 | Додав: Admin | Дата: 26.09.2013

 

Саме це важливе питання було винесене Київською організацією глухих на порядок денний круглого столу, який відбувся у Культурному центрі глухих 22 травня 2013 року.
У контексті загальної теми на цьому заході розглядались наступні складові:
-про працевлаштування та створення умов для професійної кар’єри інвалідів зі слуху;
-про правовий захист та доступ інвалідів зі слуху до безоплатної правової допомоги;
-про медичну реабілітацію та доступ інвалідів зі слуху до різних видів медичної допомоги;
-про соціальне обслуговування та питання роботи перекладачів жестової мови.
З урахуванням різноманітності і важливості всіх цих проблем, до участі у круглому столі організатори запросили близько 50 осіб, серед них:
-перший заступник голови Українського товариства глухих І.І.Чепчина,
-начальник відділу по роботі з інвалідами Управління ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 1724 | Додав: jurist | Дата: 26.07.2013

Сьогодні в Україні майже півмільйона дітей страждають від зниження слуху. У майже 30 тисяч із них порушення слуху є незворотними. Часто в глухоті дитини вині самі батьки. Які причини зниження слуху і як не допустити втрати слуху у дитини, розповідає головний дитячий отоларинголог МОЗ Анатолій Косаковський.

- Анатолію Лук'яновичу, чому діти народжуються глухими? Вади слуху передаються генетично?

Є випадки, коли глухота генетично ... Читати далі »

Категорія: Медицина | Переглядів: 829 | Додав: Admin | Дата: 28.05.2013

« 1 2
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024