Четвер, 28.03.2024, 15:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2014 » Червень » 16 » “Великодня писанка” у Будинку вчителя: вперше у святі взяли участь діти з інтернату для нечуючих
14:28
“Великодня писанка” у Будинку вчителя: вперше у святі взяли участь діти з інтернату для нечуючих

На Страсному тижні найкраще – якомога більше часу присвятити власній духовності та Євангелію. Здавалося б, краще не відволікатися від особистого співпереживання Христовим стражданням. Але є речі, які не менш важливі – зміцнення духовної основи особистості дитини, нагадування дітям про найважливіше у житті, про значення для кожної людини Христового воскресіння.
Колектив Київського міського будинку вчителя вже 5 років поспіль влаштовує мистецьке свято “Великодня писанка”. А починалось все зі знайомства з архімандритом Лонгіним (Чернухою). Батюшка був частим гостем у Будинку вчителя, тому що викладав там на семінарах з християнської етики. Працівники звернулися до нього з ініціативою підтримати такий захід, який допоміг би об’єднати школярів навколо Великодня. Отець Лонгін не лише допоміг, а й сам брав участь, особисто піклувався про наявність всіх необхідних матеріалів.
Цього року свято відбулося 15 квітня, у вівторок Страсної, в якому прийняли участь учителі народознавства, вихователі дитячих садочків, учні шкіл, студенти – усі, хто любить українську культуру, історію. Вперше приїхали вихованці з інтернату для нечуючих дітей.
У програмі свята колектив Будинку вчителя влаштував виставку писанок різноманітної техніки виконання, української вишивки, друкованих видань Великодньої тематики, православних ікон та картин українського художника Сергія Пеличева.
Для всіх охочих проводилися майстер-класи: “Писанка”, “Пасхальна листівка” різної техніки виконання, “Мальованка”, які очолили студенти університету ім.Б.Грінченка, майстри з писанкарства з недільних шкіл, що при Київському Свято-Макаріївському храмі та при Києво-Печерській Лаврі.
Поважний гість – владика Варсонофій, єпископ Бородянський – архіпастирським благословенням відкрив мистецьке свято. У вступному слові владика нагадав, що саме Христове воскресіння надало можливості всім людям жити вічно й радіти з Христом в Царстві Небесному. Також владика зазначив: “Дуже приємно бачити так багато дітей, які зібралися, щоб долучитися до духовних традицій нашого народу. Сам я із Поділля. В нас малюють одні писанки, в інших регіонах України – інші. Головне – це значення. Писанка – це символ воскресіння, нового життя”.
На святі можна було побачити зовсім маленьких дітей. Це батьки привели своїх малят, аби вони змалку виховувались на традиціях свого народу. Завідуюча методичним кабінетом Будинку вчителя Єфіменко Віра Іванівна сказала: “Ми раді, що до нас приходять батьки зі своїми дітьми, бо основа виховання – це родинне виховання. Також важливо, що на наше свято привезли нечуючих дітей. В нас проводяться різні заходи по інклюзивному навчанню. Дитині, яка має вади розвитку, необхідно долучатися до активного життя, брати участь у творчих заходах разом з усіма дітьми. Радіємо, що наше свято цьому посприяло”.
Близько 200 дітей змогли власноруч виготовити творчі роботи та забрати їх із собою, аби подарувати рідним. Окрім того, що діти отримали певні знання по виготовленню великодніх виробів, вони відчули себе носіями духовної культури. А це – основа для розвитку особистості.
 

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 522 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024