П`ятниця, 17.05.2024, 04:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Архів матеріалів

Початок шкільного навчання - це час великих надій і розчарувань, перших життєвих перемог і негараздів. Саме у першому класі дитина і батьки складають свій важливий іспит, який може визначити всю подальшу долю маленької людини, - адже невдалий шкільний старт часто стає першопричиною всіх майбутніх невдач.
Пропонуємо тест, який допоможе визначити вашу батьківську готовність віддати дитину до школи.
    
1.Тест “Чи готова Ваша дитина до школи?”

1.Думаю, моя дитина навчатиметься гірше від інших дітей.
2.Я побоююся, що моя дитина ображатиме інших дітей.
3.На мій погляд, чотири уроки - це непомірне навантаження на малюка.
4.Не впевнений, що вчителі молодших класів добре розуміють психофізичні особливості дітей і знають їх рідне мовлення.
5.Дитина може спокійно вчитися лише тоді, коли вчителька ставиться ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 565 | Додав: Admin | Дата: 22.07.2015

С юбилеем, дорогой Владимир Викторович!

Кто в Украинском обществе глухих не знает Владимира Викторовича Скурчинского? Все его знают! В первую очередь, как человека, создавшего один из самых лучших музеев истории глухих. Ну и, конечно, как многогранную личность, наделенную многими талантами, в первую очередь - артистическими. Выступал и в драме, и в комедии, и в сатире, и с фокусами, и как исполнитель жестовых песен, и как чтец патриотических стихов, и как рассказчик увлекательнейших историй и анекдотов.
Его многогранность просто поражает! Он ведь еще и фотограф, и кинооператор, и собиратель всего, что можно собирать (марки, значки, открытки, книги, картины и т.д., и т.п), и изобретатель, и великолепный рассказчик…
А по своей первой юношеской профессии он - классный портной, который работал когда-то "с самим Ворониным"! ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 529 | Додав: Admin | Дата: 20.07.2015

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015р. №266

Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти

Відповідно до пункту 7 частини першої статті 13 Закону України “Про вищу освіту” Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, що додається.
2. Установити, що здобувачі вищої освіти, які вступили до вищих навчальних закладів до набрання чинності цією постановою, продовжують навчання відповідно до обраних напрямів підготовки та спеціальностей.
3. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.
4. ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 685 | Додав: Admin | Дата: 18.07.2015

Острозька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Рівненської обласної ради - це загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів, що забезпечує реалізацію права дітей із вадами слуху на здобуття базової та середньої загальної освіти. Заснована в 1939 році як школа-інтернат для глухих дітей, з 1999 року реорганізована у спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступеня для дітей з вадами слуху, а з 2009 року перейменована у комунальний заклад "Острозька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Рівненської обласної ради.
Головним завданням школи є забезпечення права дітей, які потребують корекції і розвитку слуху на здобуття повної загальної середньої освіти та створення освітнього середовища, яке допомагає учневі реалізувати себе як суб'єкта власного життя, діяльності і спілкування, формування творчої особистості вчителя та учня. ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 933 | Додав: Admin | Дата: 14.07.2015

Посада асистента вчителя в українському законодавстві: основні функції, завдання, необхідні компетентності

Постанова Кабінету міністрів України від 15.08.2011р. №872 “Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах” зазначає, що “особистісно орієнтоване спрямування навчально-виховного процесу забезпечує асистент вчителя, який бере участь у розробленні та виконанні індивідуальних навчальних планів та програм, адаптує навчальні матеріали з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності дітей з особливими потребами”. З ініціативи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Міністерством соціальної політики доповнено Класифікатор професій посадою асистента вчителя інклюзивного навчання (наказ Держспоживстандарту від 28.07.2010р. №327). Посаду асистента вчит ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 698 | Додав: Admin | Дата: 10.07.2015

У столиці України проводиться конкурсний відбір кандидатів    
За результатами проведення відбору кандидатур на заміщення вакантних посад керівників загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Києва конкурсною комісією було рекомендовано 24 претенденти на посаду. Про це під час брифінгу повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.
Усі районні адміністрації прислухалися до рекомендацій і зараз подають в установленому порядку рекомендовані кандидатури на призначення.
"Вперше за 23 роки незалежності України в м.Києві відбуваються якісні зміни, в тому числі і в сфері освіти. Київська міська влада на чолі з Віталієм Кличком здійснює комплексний підхід до реформування та управління навчальними закладами шляхом впровадження інноваційного проекту – конкурсного відбору кандидатів", &nda ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 723 | Додав: Admin | Дата: 06.07.2015

Глухі діти. У цьому випадку говорять про тяжкому порушенні слуху. Після створення необхідного контакту, коли дитина відчує довіру до дослідника, необхідно приступити до дослідження слуху. В умовах школи застосовується метод гучної і шепітної мови.

В обладнаних кабінетах використовуються спеціальні аудіометри. Які особливості можуть з'ясовуватися при короткому обстеженні глухого дитини? Головним патологічним симптомом є зниження або відсутність слуху, відсутність мовлення. Обследующий голосом розмовної гучності вимовляє голосні звуки або прості слова і просить дитину повторити вимовлені звуки. Зазвичай більшість глухих чують і повторюють голосні звуки, вимовлені гучним голосом у самої вушної раковини. І тільки деякі з них можуть повторити прості слова (мама, тато). Всі глухі реагують на стуки: ногою об підлогу, г ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 472 | Додав: Admin | Дата: 04.07.2015

Кабінет Міністрів України 17 червня 2015 року затвердив зміни до Положення про професійно-технічний навчальний заклад. Постанова Уряду була розроблена Міністерством освіти і науки.
Зокрема передбачено, що організація харчування учнів з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, дітей-інвалідів/інвалідів I-III групи та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” належатиме до основних повноважень та напрямів діяльності професійно-технічного навчального закладу.
Крім того, пільговий проїзд учнів та слухачів до місця навчання і додому буде визначатись у порядку та розмірах передбачених органами місцевого самоврядування та за рахунок відповідних видатків з місцевих бюджетів.
Варто зазначити, що у постанові Уряду виключено норму, яка перед ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 961 | Додав: Admin | Дата: 01.07.2015

У випускників шкіл формально є вибір, яку освіту отримувати: середню спеціальну (ПТУ і коледж), або вищу в державному або комерційному вузі. У кожного з них є свої плюси і мінуси. Наприклад, з дипломом комерційного вузу неохоче беруть на роботу, в державні університети дуже важко потрапити через корупцію при вступі, рівень престижу диплома ПТУ і коледжу держава так і не підняло. Тому, абітурієнти сьогодні вибирають не тільки напрямок спеціальності, а й рівень акредитації навчального закладу, щоб навчання не стало марною тратою грошей і часу.

ПТУ і коледжі
Сучасні коледжі - це перейменовані технікуми і ПТУ, в яких викладацькі склади і програми навчання, в більшості випадків, залишилися колишніми. Вступити вчитися туди можна після 9 або 11 класу загальноосвітньої школи. Один з головних плюсів: абітурієнт не витрачатиме ще 2 роки на школу, потім 5 років на навчання в ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 805 | Додав: Admin | Дата: 28.06.2015

Українська жестова мова — мова жестів, що використовується особами із вадами голосових зв'язок та слуху в Україні. Цю мову також в різній мірі вивчають і люди без таких вад. Вперше мову жестів в Україні розпочали вивчати у у 1830 році, коли була відкрита Львівська школа для глухих дітей. Пізніше, у 1834 році подібна школа була створена також в Одесі.

Наполеглива боротьба Об’єднання нечуючих педагогів, лабораторії жестової мови інституту спеціальної педагогіки НАПН України, багатьох спеціалістів і активістів за впровадження жестової мови у спеціальних школах для дітей з порушенням слуху завершилась успіхом.
11 вересня 2009 року міністр освіти і науки України підписав наказ за № 852 “Про введення навчального предмета “Українська жестова мова” та внесення змін до Типових навчальн ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 588 | Додав: Admin | Дата: 24.06.2015

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 71 72 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024