Вівторок, 19.03.2024, 07:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2015 » Липень » 6 » У КМДА розповіли, як зараз вибирають директорів шкіл і дитсадків столиці на конкурсі
18:02
У КМДА розповіли, як зараз вибирають директорів шкіл і дитсадків столиці на конкурсі

У столиці України проводиться конкурсний відбір кандидатів    
За результатами проведення відбору кандидатур на заміщення вакантних посад керівників загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Києва конкурсною комісією було рекомендовано 24 претенденти на посаду. Про це під час брифінгу повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.
Усі районні адміністрації прислухалися до рекомендацій і зараз подають в установленому порядку рекомендовані кандидатури на призначення.
"Вперше за 23 роки незалежності України в м.Києві відбуваються якісні зміни, в тому числі і в сфері освіти. Київська міська влада на чолі з Віталієм Кличком здійснює комплексний підхід до реформування та управління навчальними закладами шляхом впровадження інноваційного проекту – конкурсного відбору кандидатів", – зазначила заступник голови КМДА.
Ганна Старостенко нагадала, що відбір кандидатур на заміщення вакантних посад керівників 31 навчального закладу тривав майже місяць. Всього на участь у конкурсі було подано 54 заявки. Відбір проходив у три етапи: тренінги з лідерства та психології в Київському університеті ім.Б.Грінченка (11-12 червня 2015р.), ознайомлення кандидатів із закладом, де вони хочуть працювати, можливе спілкування з колективом та батьками (15-17 червня 2015р.) і подання ними власного бачення розвитку навчального закладу (23-25 червня 2015р.).
"Після цього конкурсна комісія надала свої рекомендації. Зазначу, що результати конкурсу носять рекомендаційний характер, оскільки його процедура не затверджена на законодавчому рівні. Призначення керівників навчальних закладів відбувається Департаментом освіти, науки, молоді та спорту за поданням голів районних державних адміністрацій", – наголосила Ганна Старостенко.
До складу конкурсної комісії увійшли фахівці Національного педагогічного університету імені Грінченка, КМДА, незалежні експерти з питань освіти, представники батьківських комітетів. Вони ознайомилися з пропозиціями і проектами розвитку дошкільної і середньої освіти у Києві кожного з кандидатів, повідомила Старостенко.
За її словами, більшість учасників конкурсу врахували той факт, що держава перебуває у стані війни, і запропонували приділити увагу патріотичному вихованню і соціально-психологічній адаптації дітей-переселенців (це більш як десять тисяч дітей).
У той же час заступник голови КМДА повідомила, що комісією не були відібрані кандидати на посади керівників шести навчальних закладів. Тому київська влада має намір провести другу хвилю відкритого відбору кандидатів на заміщення вакантних посад директорів шкіл та дитсадків.
"За результатами проведеного відбору комісія не рекомендувала жодного кандидата на посади керівників шести навчальних закладів столиці. Крім того, директори деяких шкіл і дитсадків йдуть саме в серпні, тому напередодні нового навчального року ми вирішили провести додатковий відбір", – пояснила заступник голови КМДА.
За словами Ганни Старостенко, також заплановано доопрацювати процедуру конкурсу відповідно до пропозицій та зауважень членів журі та самих претендентів.
На сьогодні у Києві функціонують понад сто середніх загальноосвітніх шкіл.

Категорія: Освіта України | Переглядів: 715 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024