Четвер, 25.04.2024, 17:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Законодавство

Посада асистента вчителя в українському законодавстві: основні функції, завдання, необхідні компетентності

Постанова Кабінету міністрів України від 15.08.2011р. №872 “Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах” зазначає, що “особистісно орієнтоване спрямування навчально-виховного процесу забезпечує асистент вчителя, який бере участь у розробленні та виконанні індивідуальних навчальних планів та програм, адаптує навчальні матеріали з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності дітей з особливими потребами”. З ініціативи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Міністерством соціальної політики доповнено Класифікатор професій посадою асистента вчителя інклюзивного навчання (наказ Держспоживстандарту від 28.07.2010р. №327). Посаду асистента вчит ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 692 | Додав: Admin | Дата: 10.07.2015

Кабінет Міністрів України 17 червня 2015 року затвердив зміни до Положення про професійно-технічний навчальний заклад. Постанова Уряду була розроблена Міністерством освіти і науки.
Зокрема передбачено, що організація харчування учнів з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, дітей-інвалідів/інвалідів I-III групи та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” належатиме до основних повноважень та напрямів діяльності професійно-технічного навчального закладу.
Крім того, пільговий проїзд учнів та слухачів до місця навчання і додому буде визначатись у порядку та розмірах передбачених органами місцевого самоврядування та за рахунок відповідних видатків з місцевих бюджетів.
Варто зазначити, що у постанові Уряду виключено норму, яка перед ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 956 | Додав: Admin | Дата: 01.07.2015

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 15 квітня 2015 р. №222

ПОРЯДОК
залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання

1. Цей Порядок визначає механізм залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до виконання робіт і надання послуг, пов’язаних з проведенням зовнішнього незалежного оцінювання (далі — зовнішнє оцінювання).
2. Український центр оцінювання якості освіти (далі — Український центр) або регіональний центр оцінювання якості освіти (далі — регіональний центр) залучає до проведення зовнішнього оцінювання педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців (далі — працівники).
... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 622 | Додав: Admin | Дата: 27.04.2015

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 13 липня 2011 р. №752
(в редакції Постанови від 15.04.2015р.)

ПОЛОЖЕННЯ
про Єдину державну електронну базу з питань освіти

1. Єдина державна електронна  база з питань освіти (далі - Єдина база) є автоматизованою системою збирання, верифікації, оброблення, зберігання та захисту даних, у тому числі персональних, щодо надавачів та отримувачів  освітніх послуг з метою забезпечення потреби фізичних та юридичних осіб.
До Єдиної бази вносяться дані щодо дітей шкільного віку, вступників, студентів (курсантів, слухачів), аспірантів, докторантів, випускників навчальних  закладів, їх рівнів та ступенів освіти, дані щодо навчальних закладів незалежно від форми власності та підпорядкування, місцевих органів виконавчо ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 1234 | Додав: Admin | Дата: 19.04.2015

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
(виконавчий орган Київської міської ради)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 03.02.2015р., №67

Про організацію у 2015 році харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів м.Києва, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва

Відповідно до статті 25 Закону України “Про освіту”, статті 21 Закону України “Про загальну середню освіту”, статті 5 Закону України “Про охорону дитинства”, на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 року №856 “Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах”, від 02 лютого 2011 року №116 “Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошк ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 593 | Додав: Admin | Дата: 08.02.2015

СХВАЛЕНО
Постановою Верховної Ради України
від 13 січня 2015 року №96-VIII

РЕКОМЕНДАЦІЇ
парламентських слухань на тему: "Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення"

Учасники парламентських слухань на тему: "Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення", що відбулися 4 червня 2014 року, відзначають, що державна політика стосовно дітей з порушеннями психофізичного розвитку спрямовується на надання їм рівних з іншими дітьми можливостей для реалізації своїх конституційних прав. В українському суспільстві формується нова філософія державної політики щодо дітей з особливими освітніми потребами, поступово змінюються погляди ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 697 | Додав: Admin | Дата: 04.02.2015

Дітей-інвалідів будуть адаптувати до нормального життя

В Україні з 1 січня 2015 року набуває чинності Закон України №1324-VII "Про внесення змін до деяких законів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання".
Прийняття запропонованого законодавчого акта дозволить продовжити вирішення проблем поступової інтеграції осіб з обмеженими можливостями здоров'я в суспільне життя, дозволить отримувати освіту відповідного рівня разом з однолітками шляхом організації інклюзивного навчання.
Нагадаємо, 5 червня 2014 року Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про внесення змін до деяких законів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання".
Законом внесено зміни до статті 12 Закону України “Про дошкільну освіту”, якими передбачено, що для задоволення освітніх, соціальних потреб, організації корекці ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 622 | Додав: Admin | Дата: 03.01.2015

Особливості оформлення трудових відносин педагогів
Що стосується прийняття на роботу та укладення трудових договорів з педагогічними працівниками, то трудові відносини в системі загальної середньої освіти крім законодавства України про працю регулюються також Законами України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту” та іншими нормативно-правовими актами в даній сфері.
Молоді працівники, які закінчили навчальний заклад і приступають до роботи у загальноосвітньому навчальному закладі на посаді педагогічного працівника, приймаються на роботу шляхом укладення трудового договору. Разом із заявою молодий працівник зобов’язаний подати:
-паспорт;
-трудову книжку (за наявності);
-копію довідки з ідентифікаційним номером;
-документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію);
-документ ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 1925 | Додав: Admin | Дата: 05.07.2014

Правила поведінки учнів під час навчально-виховного процесу    
затверджені педагогічною радою школи (протокол №1 від 30.08.2013 року)

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ УЧНІВ

І. Загальні правила поведінки

1. Правила поведінки учнів базуються на законах України, постановах Міністерства освіти та науки України та органів місцевого самоврядування, Статуті школи.
2. Учень приходить в школу за 15-20 хвилин до початку занять, чистий і охайний, займає своє робоче місце з першим дзвінком, готує все необхідне навчальне приладдя до майбутнього уроку.
3. Не можна приносити на територію школи з будь-якою метою і використовувати будь-яким способом зброю, в т.ч. ножі, вибухові, вогненебезпечні речовини; спиртні напої, сигарети, наркотики і інші одурманюючі засоби і отрути, а також токсичні речовини і таблетки.< ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 750 | Додав: Admin | Дата: 01.06.2014

Сьогодні жодна розвинена держава не може обійтися без соціальних працівників, що пройшли підготовку в університетах і спеціальних навчальних закладах. Соціальні працівники професійно допомагають всім нужденним вирішувати проблеми, що виникають у їхньому повсякденному житті, у першу чергу тим, хто не захищений у соціальному плані (людям похилого віку, інвалідам, дітям, позбавленим нормального сімейного виховання, особам із психічними розладами, алкоголікам, наркоманам, хворим, родинам з "груп ризику", особам з девіантним поводженням). Вони не тільки знімають соціальну напруженість, але й беруть участь у розробці законодавчих актів, покликаних більш повно виразити інтереси різних верств населення.
Наприкінці XX століття в умовах економічної кризи, безробіття, різкої зміни характеру й форм соціальних відносин, втрати для багатьох людей соціальних перспектив зросла небезпека соціальних конфліктів, депресії. Все це підсилює значим ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Переглядів: 2176 | Додав: Admin | Дата: 02.10.2013

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024