П`ятниця, 29.03.2024, 01:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Законодавство

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 23.01.2019, №41
(в редакції постанови від 13.10.2020, №957)

ПОРЯДОК
забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників

1. Цей Порядок визначає механізм безоплатного забезпечення здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти (далі — заклади освіти), підручниками (зокрема електронними та з аудіосупроводом, у тому числі для дітей з порушеннями зору) та посібниками, яким надано відповідний гриф МОН.
Для цілей цього Порядку до посібників належать посібники серії “Шкільна бібліотека”, навчальні та навчально-методичні (методичні) посібники, що виготовле ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 294 | Додав: Admin | Дата: 16.10.2020

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2020, №898

ДЕРЖАВНИЙ СТАНДАРТ
базової середньої освіти

1. Цей Державний стандарт визначає вимоги до обов’язкових результатів навчання учнів на рівні базової середньої освіти, загальний обсяг їх навчального навантаження, розподілений за освітніми галузями, структуру та зміст базової середньої освіти.
2. У цьому Державному стандарті терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України “Про освіту”, “Про повну загальну середню освіту”, інших нормативно-правових актах.
3. Цей Державний стандарт є основою для розроблення типових освітніх програм, а також інших освітніх програм згідно з вимогами, передбаченими статтею 11 Закону України “Про повну загальну середню освіту”.
... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 388 | Додав: Admin | Дата: 30.09.2020

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020, № 672

ПОЛОЖЕННЯ
про центр професійного розвитку
педагогічних працівників

Загальна частина
1. Це Положення визначає правовий статус та основні засади діяльності центру професійного розвитку педагогічних працівників (далі — центр).
2. Терміни, що вживаються у цьому Положенні, мають таке значення:
1) траєкторія професійного розвитку педагогічного працівника — персональний шлях реалізації професійного потенціалу педагогічного працівника, що ґрунтується на його вільному виборі закладу освіти, установи, організації, іншого суб’єкта освітньої діяльності, видів, форм, темпу здобуття освіти та освітньої програми в межах здобуття освіти дорослих;
2) професійна спільнота ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 303 | Додав: Admin | Дата: 30.07.2020

16 січня 2020 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про повну загальну середню освіту”.

Педагогічна інтернатура, контракти для директорів та вчителів на пенсії, учнівське самоврядування, можливості для створення справжньої старшої профільної школи, можливість для учнів обирати свою освітню траєкторію, фінансова автономія шкіл, більше можливостей для професійного зростання та збільшення зарплат вчителів.
Цей Закон – це нові можливості для наших учнів, вчителів та освітніх управлінців, а також гарантії для батьків. У 2017 році був прийнятий Закон “Про освіту”, який передбачив багато потрібних нашій системі новацій, але знарядь для його втілення критично не вистачало. Закон “Про повну загальну середню освіту” – це реальні інструменти, які допоможуть втілити реформу. Попереду багато кропіткої роботи, ми до неї готові. ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 397 | Додав: Admin | Дата: 13.03.2020

Педагогічним працівникам і директорам
закладів загальної середньої освіти,
місцевим органам виконавчої влади та
органам місцевого самоврядування, їх
органам управління у сфері освіти,
суб’єктам підвищення кваліфікації

Щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти

Шановні колеги!

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на саміті ООН, є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх.
5 вересня 2017 року Верховною Радою України було прийнято новий Закон України “Про освіту” (далі - Закон), яким запроваджено нову систему підвищення кваліфікації, що передбачає збільшення та розширення можливост ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 377 | Додав: Admin | Дата: 07.03.2020

Продовження - 2 частина. Початок статті дивития тут: 1 частина

Стаття 18. Створення і функціонування закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Створення і функціонування закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, незалежно від підпорядкування таких закладів, здійснюються в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.
З метою недопущення дискримінації дітей за соціальним походженням в офіційних назвах таких закладів забороняється зазначати категорію осіб, які утримуються і виховуються в цих закладах.
Порядок створення, реоргані ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 278 | Додав: Admin | Дата: 17.02.2020

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

(оновлено від 14.01.2020)

Цей Закон визначає правові, організаційні, соціальні засади та гарантії державної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа, і є складовою частиною законодавства про охорону дитинства.

Стаття 1. Визначення термінів
У цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:
- дитина-сирота - дитина, в якої померли чи загинули батьки;
- діти, позбавлені батьківського піклування, - діти, які залишилися без піклування батьків у зв’язку з позбавленням їх батьківських прав, відібранням у батьків без позбавлення батьківських прав, визнанням батьків безвісно від ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 274 | Додав: Admin | Дата: 17.02.2020

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019, № 800
(у редакції постанови від 27.12.2019, №1133)

ПОРЯДОК
підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників

Загальна частина
1. Цей Порядок визначає процедуру, види, форми, обсяг (тривалість), періодичність, умови підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів освіти і установ усіх форм власності та сфер управління, включаючи механізм оплати, умови і процедуру визнання результатів підвищення кваліфікації.
Особливості організації підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, що не суперечать цьому Порядку, визначаються:
- у приватних і корпоративних закладах освіти - їх засновниками або уповноваженими н ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 510 | Додав: Admin | Дата: 04.01.2020

Урядом затверджено Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників.
Документом визначаються завдання, основні напрями, форми, види, особливості підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників різних типів закладів освіти, механізми визнання результатів підвищення кваліфікації.
Також внесено зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.04.2018, № 237.
Це сприятиме створенню ринку якісних освітніх послуг з підвищення кваліфікації, реалізації права педагогічних (науково-педагогічних) працівників на професійний розвиток.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 21 ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 579 | Додав: Admin | Дата: 29.08.2019

Закон України “Про освіту” відповідає Конституції України, – Рішення КСУ
 
16 липня 2019 року Конституційний Суд України ухвалив рішення у справі за конституційним поданням 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України “Про освіту” від 5 вересня № 2145–VIII (далі–Закон), визнавши його таким, що відповідає Конституції України (є конституційним).
Конституційний Суд України, розглядаючи питання, порушені у конституційному поданні, виходить з такого.
Українська мова як державна є обов’язковою на всій території України у державній сфері, а також в публічних сферах суспільного життя, у тому числі у сфері освіти.
Дослідивши Закон в аспекті забезпечення балансу між вивченням і застосуванням д ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 442 | Додав: Admin | Дата: 17.07.2019

« 1 2 3 4 ... 7 8 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024