Субота, 20.04.2024, 14:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2013 » Травень » 19 » Вони здобули другу вищу освіту
11:26
Вони здобули другу вищу освіту

12 лютого 2013 року склала останній державний іспит група нечуючих студентів-заочників факультету "Корекційна педагогіка” Київського національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова.

Ірина Васильченко (Харків), Алла Ковтун (Київ), Світлана Поліщук (Волинь), Жан Тарнавський (Чернівці) і Дмитро Федорченко (Київ) на­вчалися разом з групою чуючих студентів. Усі вони вже мали раніше диплом про вищу освіту, а тепер, за ініціативи Об'єднання нечуючих педагогів та за підпримки Центрального правління УТОГ і керівництва Університету, отримали другий диплом саме за педагогічним фахом.

У їхніх дипломах буде записано: "Вчитель шкіл для глухих і слабочуючих. Сурдопедагог навчальних закладів”. Такий запис внесено до дипломів випускників-драгоманівців уперше.

Тож успіхів їм у подальшому застосуванні набутих знань і професійного зростання!


 

Історична довідка університету

Донедавна вважалось, що історія нашого університету веде відлік від 15 липня 1920р., коли формально утворився Київський інститут народної освіти (КІНО), що також носив ім'я М.П.Драгоманова. Але історико-педагогічні розвідки останнього десятиріччя, поглиблене вивчення відповідних архівних документів та матеріалів, проведені дискусії, наукові конференції та Круглі столи дають підстави для твердження, що вказана дата є формальною й фальсифікованою. Вона не враховує того факту, що створення КІНО мало більш глибоке історичне підґрунтя, уособлене в організаційних та інституційних формах систематичної підготовки світських вчителів у Києві, започаткованої ще у 1834 році Педагогічним Інститутом при Київському університеті Св.Володимира. Останній породив низку вищих Київських педагогічних навчальних закладів, наступність і спадкоємність еволюції яких до 1917 року жорстко контролювалась і забезпечувалась Міністерством народної освіти Російської імперії.

У 1920 році КІНО успадкував приміщення, професорсько-викладацький склад, бібліотеки і традиції підготовки вчительських кадрів Київського університету св.Володимира, Київського учительського інституту, Київських Вищих жіночих курсів, Фребелівського інституту дошкільної підготовки тощо. Тобто він став прямим наступником Педагогічного інституту при Університеті св. Володимира, спадкоємцем якого сьогодні є Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова.

Відновлення дійсної історії становлення та розвитку вищої педагогічної освіти та її лідера Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова є нагальною потребою українського національного відродження, утвердження української державності, повноважного входження вітчизняної освіти до європейського освітнього простору як освіти глибоко історичної, фундаментальної, високоякісної, а відповідно й конкурентноздатної.

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 823 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024