Субота, 20.04.2024, 16:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2015 » Вересень » 26 » 27 вересня - Міжнародний день глухих
19:43
27 вересня - Міжнародний день глухих

Цього року Міжнародний тиждень глухих відзначається під гаслом “Дітям - право на жестову мову!” і святкується з 21 по 27 вересня, а Міжнародний день глухих (International Deaf Day) припадає на останню неділю місяця - 27 вересня 2015 року. Національні асоціації глухих багатьох країн світу організовують в ці дні різноманітні заходи, марші, кампанії та зустрічі, на яких вони висвітлюють перед місцевими і національними владами численні проблеми глухих для прийняття ними невідкладних рішень.

У цьому році слід порушувати такі болючі проблеми, як закриття шкіл для глухих дітей, відсутність дитячих телепередач жестовою мовою, телепередач з перекладом на жестову мову, раннього втручання в мовний розвиток новонародженої дитини, відсутність у чуючих батьків знань жестової мови і знань з культури поводження з глухими тощо. Ще ніколи досі заходи до Міжнародного дня глухих не присвячувалися саме глухим дітям.

Міжнародний день глухих започатковано за ініціативи Всесвітньої федерації глухих WFD (World Federation of Deaf),і відзначається він з 1958 року в останню неділю вересня, завершуючи Міжнародний тиждень глухих. Міжнародний день глухих відзначається щорічно в усіх країнах світу, але на жаль, не на досить високому офіційному рівні. Навіть Організація Об’єднаних Націй поки що не погоджується визнати його офіційно.

Тому мета цього всесвітнього заходу - привернути більше уваги провладних структур, громадськості і мас-медіа до проблем і сподівань глухих людей, продемонструвати всьому світу, що глухі люди також мають право на щастя і недоторканість особистого життя, мають бути захищені законодавством! Міжнародний тиждень глухих саме і присвячений тому, щоб глухі люди відчули єдність і могутність єднання та продемонстрували це світовій громадськості. Цей тиждень зміцнює солідарність з глухими людьми і стимулює більшу увагу до їхніх проблем з боку суспільства.

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 495 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024