Неділя, 28.04.2024, 02:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2020 » Грудень » 11 » Відбувся вебінар для членів ОНП
17:40
Відбувся вебінар для членів ОНП

За підтримки Київської міської державної адміністрації 20 листопада відбувся вебінар для вчителів з порушеннями слуху — членів Об’єднання нечуючих педагогів (ОНП) на тему: "Обмін досвідом роботи вчителів-предметників з праці та образотворчого мистецтва".

Цей захід планувалося провести в столичних спецшколах навесні 2020 року "наживо", за участі учнів і вчителів, проте складна епідемічна обстановка не дозволила це зробити. Отже, довелося шукати вихід: так виникла ідея провести не семінар, а вебінар на базі програми Zoom.
Було багато хвилювань і технічних проблем. Недаремно кажуть, що "перший млинець нанівець", тому перший досвід такого вебінару дуже повчальний. Врешті, організувати таку онлайн-зустріч для 32 осіб, час­тина з яких ніколи в Zoom не працювали — справа непроста.
Під час підготовки до вебінару було запропоновано відзняти відео своїх уроків вчителям праці спецшколи № 9 — В.В.Стьопкіну та А.Г.Ковтун, вчителю образотворчого мистецтва спецшколи № 18 Є.А.Фіненку, а також запрошено поділитися багатим досвідом роботи О.Б.Богуш, вчительку образотворчого мистецтва Одеського навчально-реабілітаційного центру "Чути серцем" Одеської обласної ради (стара назва — КЗ "Одеська загальноосвітня школа-інтернат № 97").
Ці відео по черзі були показані учасникам вебінару, а потім відбулося обговорення побаченого. Від досвідченого ока колег не сховалося нічого. Вони звернули увагу і на оснащення класу, і на висвітлення теми уроку, і навіть на термінологію, яку вживають вчитель та учні. Так, М.Ю.Поплавко — відомий художник і досвідчений педагог, звернув увагу на необхідність вживання правильних жестів, які позначають такі терміни з образотворчого мистецтва як "живопис", "графіка", "пейзаж" тощо. Всі погодилися з його думкою, що необхідно розробити мініжестівнички спеціальних термінів з різних навчальних предметів. Зауважимо, що ця пропозиція не раз звучала на зборах ОНП, але до реалізації її так і не дійшло.
Частково ця ідея реалізована в Київському фаховому коледжі прикладних наук (колишньому технікумі легкої промисловості), де працює велика група перекладачів жестової мови, які гуртом зібралися, об’єднали свій досвід і видали жестівничок термінів, які вживаються у легкій промисловості. З ним члени ОНП мали змогу ознайомитися під час свого семінару, який проходив у коледжі у 2018 році. Молодці, колеги з коледжу! Той семінар, який також проводився за підтримки київської влади, члени ОНП згадують з величезним задоволенням і вдячністю.
Але повернемось до цьогорічного вебінару і ще раз висловимо надію, що вчителі-предметники зможуть об’єднатися і розробити свої невеликі жестівники вузькопрофесійних термінів. Це дуже актуальна проб­лема для спецшкіл для дітей з порушеннями слуху, яка потребує свого вирішення.
За підсумками вебінару його учасникам будуть надіслані сертифікати.
Велика подяка всім, хто долучився до організації та проведення цього заходу.

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 250 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024