Четвер, 02.05.2024, 17:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2023 » Березень » 27 » У школі “Сузір’я” на Дніпропетровщині навчають дітей з вадами слуху та мовлення (video)
09:30
У школі “Сузір’я” на Дніпропетровщині навчають дітей з вадами слуху та мовлення (video)

Криворізька спеціальна школа “Сузір`я” вже більше 80 років вчить дітей з порушеннями слуху та мовлення. Попри війну, викладачі продовжують проводити дистанційні заняття та підтримувати учнів.

У криворізькій школі “Сузір`я” навчають дітей з вадами слуху та мовлення. В закладі більше 160 учнів. Ольга, вчителька української мови, також має проблеми зі слухом. Вона зробила відкритий телеграм-канал, в якому записує відеоролики. В ньому ж проводить заняття з жестової мови для всіх бажаючих.
Ольга Біланова, вчителька жестової мови школи “Сузір’я”: “Вона вибрала, подивилася дуже багато зразків, вибрала найкраще для себе. Зробила те, що буде корисною для нашої школи”.

Особливу увагу у школі приділяють спорту. Зараз, коли навчання проходить дистанційно, вчителі залучають дітей до занять з фізкультури.
Олег Данілюк, вчитель фізкультури школи “Сузір’я”: “Моє завдання, як вчителя фізичної культури, давати їм якусь мотивацію, для чого їм це потрібно. Довести, що здоров`я, бути спортивним — це круто. Намагаюся максимально показувати це власним досвідом”.

Важливу частину розкладу дітей займають позакласні зустрічі. На них учні займаються творчістю, беруть участь у конкурсах та фестивалях.
Тетяна Подопригора, заступниця директора з виховної роботи школи “Сузір’я”: “В подальшому дітки мають досягнення в спорті. І талановиті учні співають, танцюють. Це дає змогу їм розкрити свої таланти”.

Окрім освітніх процесів, школа надає реабілітаційні послуги.
Анатолій Коломоєць, директор школи «Сузір’я»: “Після освітнього процесу, у другій половині дня, з дітьми працюють фахівці. Це вчителі-логопеди, вчителі-сурдопедагоги, які працюють з дітьми відповідно до назології дітей”.
Школа “Сузір`я” також стала гуманітарною платформою, яка прийняла понад 100 переселенців. 

Джерело: ДніпроTV

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 81 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024