П`ятниця, 26.04.2024, 09:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2019 » Березень » 15 » Співпрацюємо з науковцями в реалізації Концепції нової української школи
16:19
Співпрацюємо з науковцями в реалізації Концепції нової української школи

4 березня 2019 р.на базі Новоушицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Хмельницької обласної ради (смт.Нова Ушиця Хмельницької обл.,вул. Івана Франка, 2) відбувся обласний семінар "Науково-методичне забезпечення реалізації концепції Нової української школи та Державного стандарту для дітей з особливими освітніми потребами", у роботі якого взяли участь наукові співробітники Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка Національної академії педагогічних наук України.

Мета семінару полягала в:
− ознайомленні учасників із науково-методичним та програмним забезпеченням навчально-корекційного процесу в спеціальних закладах освіти відповідно до Державного стандарту для дітей з особливими освітніми потребами, з досвідом роботи щодо удосконалення існуючих і впровадження нових форм та методів корекційної роботи з дітьми з порушеннями слуху та мовлення в умовах реалізації Концепції Нової української школи;
− підвищенні рівня професійної компетентності вчителів-дефектологів (сурдопедагогів), учителів-логопедів закладів освіти у роботі з дітьми з порушеннями слуху та мовлення;
− обговоренні проблем співпраці педагогічних працівників закладів спеціальної, загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації ефективної навчально-корекційної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

З вітальним словом звернувся до учасників семінару  Віктор Євгенович Берека, ректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор педагогічних наук, професор.

З презентацією закладу "Працюємо по-новому" виступила Світлана Василівна Чорноконь, директор Новоушицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Хмельницької обласної ради.

Головний науковий спеціаліст відділу навчанняжестової мови, доктор педагогічних наук, професор Світлана Вікторівна Кульбіда виступила з доповіддю "Сучасні наукові підходи до освітнього розвитку глухих дітей. Навчально-методичне забезпечення комунікативної діяльності глухих дітей в умовах двомовного навчання". Кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу логопедії Юлія Валентинівна Рібцун виступила з доповіддю "Діти з тяжкими порушеннями мовлення в Новій українській школі. Використання діагностичного психолінгвістичного комплексу пізнавального розвитку молодших школярів із тяжкими порушеннями мовлення у роботі вчителя-логопеда та практичного психолога".

З Новоушицькою спеціальною загальноосвітньою школою-інтернатом Хмельницької обласної ради відділом логопедії Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка було підписано угоду про співпрацю.
Всі педагогічні працівники закладу освіти взяли активну участь у підготовці і проведенні семінару. Учасники семінару ознайомилися з постійно діючою виставкою робіт дитячої творчості. Роботу семінару було завершено творчими виступами учнів школи.

Н.ГУДЗЕНКО, заступник директора з навчально-виховної роботи Новоушицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Хмельницької обласної ради

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 458 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024