Четвер, 28.03.2024, 15:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2018 » Вересень » 5 » Працюємо по-новому не лише з учнями, а й з батьками
16:43
Працюємо по-новому не лише з учнями, а й з батьками

Напередодні Дня знань відбулася розмова з актуальних освітніх питань з директором Хмельницької загальноосвітньої спеціальної школи № 33, кандидатом педагогічних наук Галиною Миколаївною Воробель.
 
— Як відомо, зараз відбувається ключова реформа Міністерства освіти та науки України під назвою “Нова українська школа” (НУШ). Наголошено, що її головна мета — створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Галино Миколаївно, як Ви оцінюєте введення НУШ? Чи готова керована Вами школа до таких нововведень?

— Я позитивно ставлюсь до введення НУШ, оскільки її основні принципи в нашій школі вже давно існують. Завдання педагогів школи — використовувати нові методи навчання, в основі яких діяльнісний, компетентісний, особисто-орієнтований та інтегрований підхід. Вчителі нашої школи вже давно усвідомили, що у центрі уваги повинна бути дитина та її потреби. Тому головне завдання вчителя — створити атмосферу комфорту і в ігровій формі познайомити дитину зі своїм предметом. Ми запроваджуємо в школі те, що від нас вимагає життя, а саме: вчимо дітей сприймати погляди та думки інших людей, спілкуватися, вчитися вести діалог. Учні повинні бути готові до життя і, коли виникають проблеми, знати, як їх вирішувати. В школі проводяться бінарні уроки, казкотерапія, години спілкування, ранкові зустрічі. Ми запровадили нові форми роботи з батьками, а саме: замість батьківських зборів проводимо індивідуальні бесіди з батьками. За бажанням батьків класу можемо провести загальні збори класного колективу, але тема обирається батьками.

— Що Ви очікуєте від нового навчального року, своїх колег-педагогів, учнів?

— У новому навчальному році плануємо запровадити бінарні уроки з одночасним використанням у навчальному процесі усного мовлення та української жестової мови, що дозволить педагогам застосувати нетрадиційний підхід у проведенні уроків, а дітям, відповідно, надасть можливість краще засвоїти навчальний матеріал.

— Ваш педагогічний колектив — унікальний. Це єдиний колектив в Україні, де працює така велика кількість педагогів з порушеннями слуху. Які вимоги Ви як керівник ставите перед ними ?

— На сьогодні в нашій школі працює 10 педагогів з порушеннями слуху. Я вимагаю від них, першою чергою, самостійно застосовувати на практиці здобуті знання, бути готовими до різних нестандартних ситуацій і приймати креативні рішення. Своїм прикладом нечуючі педагоги повинні вчити дітей виявляти інтерес до світу, чітко вислов-люватись, мати здорові навички життя, адаптуватися до змін і вміти працювати в команді.

— У зв’язку з розповсюдженням інклюзивної освіти чи бачите Ви перспективи спеціальної освіти, спеціальних шкіл?

— Так, безумовно, я за те, щоб школи з інклюзивною освітою гарантували дітям кінцевий результат (після закінчення школи діти повинні отримувати фундаментальні знання та навички, бути готовими до життя в соціумі), але цього, на сьогодні, на жаль, гарантувати ніхто не може.
Доводити, що спеціальна школа має перспективи на майбутнє я можу на прикладі нашої школи: у цьому році в нас було сім випускників, з яких п’ятеро вступили до вищих навчальних закладів освіти, отримавши на ЗНО з української мови — 158 балів, з історії — 140 балів, біології — 162 бали. Це і є кінцевий результат, який може гарантувати спеціальна школа.

— Дякуємо Вам, Галино Миколаївно, за змістовну розмову. Дозвольте привітати Вас, усіх Ваших колег-освітян та учнів з Днем знань, з початком нового навчального року! Успішного втілення задумів у життя, гарних успіхів у роботі й навчанні, талановитих педагогів та учнів!

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 483 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024