Четвер, 02.05.2024, 20:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2021 » Квітень » 19 » Порядок призначення та виплати премій Президента України для переможців учнівських олімпіад з навчальних предметів
14:23
Порядок призначення та виплати премій Президента України для переможців учнівських олімпіад з навчальних предметів

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 квітня 2021 р. № 347

ПОРЯДОК
призначення та виплати премій Президента України для
переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських
олімпіад з навчальних предметів

1. Цей Порядок визначає механізм призначення та виплати премій Президента України для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів (далі — премії для переможців всеукраїнських олімпіад), а також премій Президента України для переможців міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів (далі — премії для переможців міжнародних олімпіад).
2. Премії для переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад призначаються з метою відзначення та державної підтримки учнів, які під час навчання у закладах загальної середньої освіти стали переможцями всеукраїнських та/або міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів.
3. Щороку наказом МОН призначається не більше ніж 85 премій  для переможців всеукраїнських олімпіад і не більше ніж 40 премій для переможців міжнародних олімпіад.
4. Претендентами на призначення премій для переможців всеукраїнських олімпіад є особи, які за результатами IV етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з відповідних навчальних предметів у відповідних класах отримали найбільшу кількість балів.
Претендентами на призначення премій для переможців міжнародних олімпіад є особи, які у складі команд для участі в міжнародних учнівських олімпіадах з відповідних навчальних предметів, затверджених наказом МОН, стали переможцями таких олімпіад.
Перелік навчальних предметів, з яких учні беруть участь у всеукраїнських та міжнародних олімпіадах, затверджується наказом МОН.
5. Премії для переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад призначаються за умови, що особи здобувають освіту в закладах освіти України (незалежно від форми власності, сфери управління, рівня та форми здобуття освіти) і постійно проживають в Україні.
6. Державна установа, що здійснює організаційно-методичне забезпечення проведення всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів, щороку до 1 листопада подає до МОН пропозиції щодо призначення премій для переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад (з урахуванням вимог пунктів 4, 5 і 8 цього Порядку).
7. Премії виплачуються МОН одноразово до закінчення відповідного бюджетного періоду за рахунок і в межах коштів, передбачених Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту на відповідний рік згідно з порядком використання коштів для виплати премій Президента України для переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів,  затвердженим у встановленому порядку, в розмірі:  
-для переможців всеукраїнських олімпіад  — 20 000 гривень;
-для переможців міжнародних олімпіад — 100 000 гривень.
Якщо переможця міжнародної учнівської олімпіади з певного навчального предмета визначено у строк, що не дає змоги до закінчення поточного бюджетного періоду забезпечити призначення та/або виплату премії, таке призначення та/або виплата премії здійснюється в наступному бюджетному періоді в повному обсязі.
Відображення в бухгалтерському обліку операцій, пов’язаних з використанням коштів, передбачених для виплати стипендій, реєстрація та облік зобов’язань в органах Казначейства, складення, подання фінансової та бюджетної звітності, а також контроль за цільовим та ефективним використанням наданих коштів здійснюються в порядку, встановленому законодавством.
8. Якщо особа одночасно має право на призначення премії для переможців всеукраїнської олімпіади та премії для переможців міжнародної олімпіади, їй призначається одна премія, більша за розміром.
Якщо переможця всеукраїнської учнівської олімпіади включено до затвердженого наказом МОН складу команди для участі у міжнародній учнівській олімпіаді з навчального предмета, питання щодо призначення премії такій особі розглядається відповідно до цього Порядку після оприлюднення результатів міжнародної олімпіади.
9. Особам, яким призначена премія для переможців всеукраїнських  олімпіад або премія для переможців міжнародних олімпіад і які під час навчання в закладі вищої освіти набувають в установленому законодавством порядку прав на призначення соціальної та академічної стипендій, грошового забезпечення, що надається курсантам закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання (військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти), виплачується відповідна премія, а також за їх вибором соціальна або академічна  стипендія, грошове забезпечення (крім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, а також здобувачів вищої освіти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків (батьки яких померли/оголошені померлими, загинули або пропали безвісти), яким одночасно виплачуються відповідна премія, соціальна та академічна стипендії, грошове забезпечення відповідно до законодавства).
Особи, яким призначена премія, зберігають право на отримання інших стипендій, призначених юридичними або фізичними особами, та іншої соціальної допомоги в установленому законодавством порядку.
10. У разі коли IV етап всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів не проводився у зв’язку із надзвичайними ситуаціями, встановленням карантину, проведенням протиепідемічних заходів, іншими обставинами, які унеможливлюють проведення олімпіад у порядку, визначеному законодавством, а також формуванням складу команд для участі в міжнародних олімпіадах, питання про призначення і виплату премій для переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад не розглядається.

Категорія: Законодавство | Переглядів: 280 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024