Четвер, 25.04.2024, 20:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2017 » Листопад » 22 » Перевірка інтернату для дітей з вадами слуху в Ужгороді - Інспектор. Міста (відео)
15:04
Перевірка інтернату для дітей з вадами слуху в Ужгороді - Інспектор. Міста (відео)

Проверка школы-интерната для детей с недостатками слуха в Ужгороде - Инспектор. Города. 1+1. 1 выпуск 1 сезон

Одним из самых эмоциональных моментов для Владимира Остапчука во время съемок в Ужгороде стала инспекция интерната для детей с недостатками слуха, во время которой ведущий едва сдержал слезы. Владимир Остапчук наткнулся на пост в Фейсбуке, где мама одного из мальчиков утверждает, что сына избил учитель. Действительно ли это было так - телеведущий попытается выяснить.

Коротка історія школи: У 2014 році школі виповнилось 110 років. А початок історії розвитку школи-інтернату для глухонімих в Ужгороді закладено в розпорядженні Угорського королівства, а саме міністерства релігії і освіти від 1901 року “Про прийняття заходів з приводу навчання глухонімих дітей”. І в 1904 році у вересні розпочався перший навчальний рік з 13 учнями. Так, крок за кроком, рік за роком - одні учні вступали до школи, а інші ставали випускниками. Протягом ста років школу закінчили більше тисячі вихованців. Учні нашої школи отримують неповну середню освіту.

Приміщення школи побудоване у 1979 році на кошти Українського товариства глухих. Школа потопає в трояндах, сакурах, магноліях. На території школи чудовий фруктовий сад, вирощений руками педагогів та учнів, великий спортивний майданчик (футбольне, волейбольне поля, бігові доріжки), ігрові майданчики.
У школі-інтернаті обладнано: вісімнадцять класних кімнат, серед яких є кабінети біології, математики, корекційно-відновлювальної роботи, комп’ютерний клас, тренажерний зал, ігрова кімната, бібліотека з читальним залом. Два класи слухо-зоро-тактильного сприймання та роботи над вимовою обладнані сучасною апаратурою із застосуванням комп’ютерних програм "Видима мова" та "Живий звук". Функціонують дві майстерні: швейна та дерево- і металообробна, спортзал. Всі класи і кабінети обладнані сучасною слуховою апаратурою – ФМ-системою. 99% дітей слухопротезовано індивідуальними слуховими апаратами.

У школі зараз навчаються і виховуються 70 нечуючих діток: від дошкільної групи по 10 клас. І ведуть їх у світ знань 48 педагоги, з них - 15 сурдопедагогів. 21 педагогу присвоєно кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії", 5 - педагогічне звання "вчитель-методист", 4 педагогів отримали педагогічне звання "старший вчитель", 2 педагоги – "старший вихователь", 11 педагогам присвоєно кваліфікаційну категорію "спеціаліст першої категорії", 3 - кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії», 10 педагогів – спеціалісти та 3 мають посадовий оклад.

1 вересня 2006 року… Навчальний заклад підвищено у статусі. Тепер це – Ужгородська спеціальна школа-інтернат для глухих дітей І-ІІІ ступенів. Вперше на Закарпатті діти з вадами слуху мають можливість отримати атестат про середню освіту за денною формою навчання.
8 серпня 2009 року… Згідно нового Положення про спецшколи навчальний заклад працює за новим Статутом. Відповідно до Статуту школа змінює назву, печатку, вивіску. Зараз це Ужгородська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради.

-

Джерело: SNU

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 555 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024