Субота, 04.05.2024, 18:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2020 » Січень » 11 » Наша школа у Новій Ушиці — ювілярка!
17:14
Наша школа у Новій Ушиці — ювілярка!

Роки... Швидкоплинним птахом летять вони, перегортаючи крилом дати, подїі, покоління... І тільки пам’ять людська здатна зберегти спогади. Звичайно, насамперед в пам’яті залишаються яскраві, приємні події. Як от, наприклад, ювілейні урочистості з нагоди 80-річчя заснування Новоушицької спеціальної школи Хмельницької обласної ради.
Свято розпочалось ще зі шкільного подвір’я. Щасливі обличчя, усмішки, обійми та сльози радості в очах колишніх випускників — від зустрічі з однокласниками, вчителями, з тими, з ким провели в стінах школи довгі та незабутні роки, з тими, з ким ділились найпотаємнішим.
І ювілярка в цей день була особливо святковою та оновленою. Заснована ще в далекому 1939 році, Новоушицька спеціальна школа для дітей з порушеннями слуху розміщувалась в колишньому поміщицькому маєтку. За роки існування пережила перепрофілювання, евакуацію, добудову корпусів, переповнення класів. Змінювались директори, педагоги, учні...
Протягом лише останніх 40 років наша школа стала рідною домівкою для 700 учнів. Тому і з’їхались її колишні випускники з різних куточків України, щоб побачити, поспілкуватись, порадіти новому двоповерховому приміщенню, відкриття якого відбулось 19 грудня 2008 року. У новій будівлі — сучасні обладнані кабінети лікувальної фізкультури, корекційної роботи, слухомовної роботи, класні кімнати, бібліотека, актовий та спортивний зали, столярна і швейна майстерні, медпункт, їдальня, спальні та кімнати особистої гігієни.
На ювілей завітали ветерани педагогічної ниви. Зустрілись зі своїми колишніми учнями Л.В.Матвієва, Л.Б.Пінькевич, С.І.Маріяш, А.М.Заєць, О.А.Кошевко, Н.І.Пугайчук, Г.М.Гарнюк, Г.В.Гаврилюк, В.У.Кравецький, О.В.Коцюба. Хвилиною мовчання вшанували освітян, які відійшли в інший світ.
У залі панувала особливо зворушлива атмосфера. Адже гостями свята були випускники, починаючи з 1956 року і до останніх років. Лунали слова подяки вчителям. З вітальним словом виступили голова Хмельницької обласної організації УТОГ М.С.Адамчук, депутат районної ради О.Є.Московчук, директор школи С.В.Чорноконь. Емоційними були виступи колишніх випускників... І як на справжньому дні народження — вручено подарунки школі та її вихованцям. А для гостей учні та педагоги школи підготували концертну програму, кожен номер якої супроводжувався бурхливими оплесками. Тепло і привітно гості зустріли учасницю І Всеукраїнського конкурсу "Міні-міс та міні-містер УТОГ", що недавно пройшов у м.Дніпрі, — ученицю нашої школи, володарку титулу "Міс Креативність" Аню Круглій.
Свято пройшло в щирій домашній атмосфері. А школа-ювілярка в цей день посміхалась сонцю, гостям і мріяла про тих, хто ще колись навчатиметься в її стінах.

Галина Бацура, педагог-організатор Новоушицької спеціальної школи Хмельницької обласної ради

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 371 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024