П`ятниця, 29.03.2024, 13:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2016 » Жовтень » 1 » 2 жовтня - День вчителя в Україні
10:19
2 жовтня - День вчителя в Україні

Один з найбільш шанованих професійних свят усіх працівників освітньої сфери звичайно ж завжди був і залишається улюблений нами ще зі шкільних часів - День вчителя. Багато хто називає професію вчителя особливим покликанням і з цим не можна не погодитися, адже враховуючи масу складнощів, що встають перед учителями кожен Божий день, мимоволі задаєшся питанням - як вчителю вдається, не дивлячись на більш ніж скромну матеріальну зацікавленість і ряд супутніх, часто найскладніших проблем, справлятися на ряду з цим з величезним психологічним навантаженням, залишаючись при цьому людиною мудрою і толерантною, чуйною і відповідальною, впевнено і послідовно ведучи свою вірну освітню лінію в нашому житті і житті наших дітей.
Чудова професія вчителя знайшла своє визнання не тільки в наших серцях. Починаючи з 1994-го року це особливе професійне свято - День вчителя, було визнано і на міжнародному рівні. Всесвітня організація з питань освіти, науки і культури - ЮНЕСКО, внесла цей День в список офіційно затверджених міжнародних свят, важливість яких невід’ємно підкреслюється для всіх національностей і культур нашої планети і відзначається щорічно 5-го жовтня. Однак у нас цей факт не викликає подиву. Для народів колишнього Радянського Союзу особлива повага до професії вчителя була оголошена і закріплена на державному рівні ще з 1965-х року. Тоді педагогів і вчителів вшановували в кожну першу неділю другого осіннього місяця, у жовтні. Традиція щирого, особливого і шанобливого ставлення до викладачів будь-якого рангу звичайно ж не обмежується привітаннями та побажаннями, які звучать на їх адресу в цей день. Кожна наша перемога або досягнення в будь-якому освітньому процесі, до якого ми маємо відношення, так чи інакше є перемогою або досягненням і наших вчителів. Не зважаючи на умови й обставини, які іноді виникають перед нами ми все ж вважаємо за краще, щоб нашою освітою і освітою наших дітей, все ж займалися кваліфіковані і вмілі фахівці.
Дати святкування Дня вчителя у багатьох країнах свої. Росія, наприклад, приєднавшись до міжнародної ініціативи, святкує День вчителя, починаючи з 1994-го року - 5-го жовтня. Незалежна Україна День працівників освіти відзначає згідно зі своїм новим законодавством традиційно, в першу неділю жовтня (Указ Президента України від 11-го вересня 1994-го року №513/93 про "День працівників освіти”).
"День вчителя - свято, яке залишається з нами назавжди” - затверджує урядовий портал.
Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, навчають більше п’яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.
В 2016 році День вчителя України (День працівників освіти чи День освітянина) припадає на 2 жовтня.

Підтримуючи цю добру традицію, в професійне свято працівників освітньої системи - День вчителя, правління Об'єднання нечуючиї педагогів (ОНП) поспішає приєднатися до привітань на адресу всіх вчителів та педагогів. Бажаємо їм міцного і непохитного здоров’я, трепетного ставлення їх учнів і найкращих успіхів у будь-якому освітньому процесі до якого нас приводить наше багатогранне життя!
Зі святом вчителя Вас!

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 501 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024