Субота, 27.04.2024, 23:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Інформація ОНП
До уваги членів Об'єднання нечуючих педагогів (ОНП) !
ГО "Об’єднання нечуючих педагогів" (ОНП) запрошує Вас і Ваших колег для участі у черговому засіданні членів Об'єднання, яке відбудеться 1 червня 2013 року, о 12.00 год., на базі Навчально-відновлювального центру УТОГ (м.Київ, Пуща-Водиця, вул.Курортна, 6).
... Читати далі »
Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 809 | Додав: Admin | Дата: 28.05.2013

До уваги членів Об’єднання нечуючих педагогів, які викладають або бажають викладати жестову мову!


     Київський інститут спеціальної педагогіки НАПН України - провідна наукова установа держави в галузі корекційної педагогіки та спеціальної психології, що здійснює фундаментальні і прикладні дослідження з проблем навчання та виховання дітей з особливостями психофізичного розвитку.

     Основні напрями науково-експериментальної діяльності:
-розроблен ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 602 | Додав: Admin | Дата: 16.05.2013

Увага! Пропонуємо на допомогу батькам нечуючої дитини

     У науково-методичному посібнику ”Дитина зі світу тиші” висвітлено теоретичні та практичні підходи щодо розвитку нечуючої дитини в сучасних умовах з медичної та соціокультурної точок зору. Запропоновано шляхи вирішення проблем її розвитку, навчання і соціалізації. Надано перелік дошкільних, шкільних, вищих навчальних закладів України, де можуть навчатись особи з порушеннями слуху.  Висвітлено ряд компенсаторних можливостей розвитку слухового сприймання дитини та представлено центри реабілітації, які можуть надати необхідну допомогу.
     У посібнику наведено понад 150 найуживаніших жестів для встановлення взаємостосунків та взаєморозуміння чуючих батьків з нечуючою дитиною.
      Актуальним розділом посібника є "Культура глухих”, де детально в ... Читати далі »
Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 989 | Додав: Admin | Дата: 08.05.2013

23-24 октября 2009 года в Житомире проходил очередной семинар Объединения неслышащих педагогов на тему: “Пути реабилитации неслышащих детей Житомирской спецшколы-интерната для глухих детей”.
Как видно из названия, местом проведения семинара стало именно учебное заведение для глухих детей в Житомире. Такой выбор совсем не случаен. Многие неслышащие педагоги из публикаций на страницах газеты “Наше життя” заинтересовались работой коллектива этой школы и захотели побывать в ней. Это желание нашло поддержку у председателя Житомирской областной организации УГОГ В.Г.Эвиной и директора школы А.В.Никулина, которые приложили максимум усилий для организации семинара и его успешного проведения. Как отметила президент ОНП Н.Н.Каменская, гостеприимные хозяева взяли на себя все вопросы, начиная от составления программы семинара и заканчивая обеспечением его участник ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 1323 | Додав: Admin | Дата: 25.04.2013

“Вчитель тільки тоді вчитель, коли він учень” М.Гузик

Літо… Сезон відпусток… На вагу золота кожна хвилина, проведена з друзями і родиною, але існують винятки, коли для користі справи у відпусці треба знайти час і для навчання. Повною мірою це стосується членів Об`єднання нечуючих педагогів (ОНП). З 15 по 20 липня 2009 року вони мали нагоду поєднати корисне з приємним: і нові знання здобути, і з колегами досвідом обмінятись, і на морі відпочити.
За сім років існування ОНП уже стали звичними одноденні зустрічі його членів під час шкільних канікул (вони будуть організовуватись і надалі), але короткочасність таких заходів не дає змоги детально розглянути наболілі питання, обмінятись досвідом, запросити провідних фахівців з профільних інститутів, надати суттєву консультативну допомогу психологічного та педагогічного характеру. Тому, згід ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 1200 | Додав: Admin | Дата: 23.04.2013

“Вчителю ти мій, істини шукач,
Виводь нашу юнь на просторий шлях,
Подаруй їй світ звуків та ідей,
Навчи жити в злагоді поміж всіх людей”.

(З Гімну Об`єднання нечуючих педагогів)

За сім років свого існування громадська організація “Об’єднання нечуючих педагогів” провела близько 30 одноденних зустрічей членів ОНП, але не завжди на них вистачало часу детально розглянути наболілі питання, запросити до слова провідних фахівців з профільних інститутів, надати глухим учителям та вихователям необхідну консультативну і методичну допомогу.
Саме тому у цьому році правління Об`єднання нечуючих педагогів ініціювало проведення триденного семінару. Для реалізації цього задуму була подана заявка на здобуття гранту Міжнародн ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 710 | Додав: Admin | Дата: 20.04.2013

Громадська організація - “Об'єднання нечуючих педагогів” - утворилася 10 червня 2001 року за ініціативи вчителів з вадами слуху і за всебічної підтримки Українського товариства глухих.
Нечуючі педагоги, які працюють у спеціальних загальноосвітніх закладах, у своїй роботі зустрічаються з багатьма проблемами. Перш за все, це інформаційна ізоляція і, зумовлені природною вадою, перешкоди в отриманні нових знань при підвищенні кваліфікації і обміні досвідом роботи. Адже, на жаль, не в усіх педагогічних колективах з розумінням ставляться до вирішення цих проблем. У штаті більшості шкіл не передбачена посада перекладача-дактилолога, до обов'язків якого входило б надання допомоги нечуючим педагогам шляхом перекладу виступів на шкільних педагогічних радах, засіданнях методичних об'єднань, заняттях з підвищення кваліфікації тощо. Не секрет і те, що подекуди не ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 627 | Додав: Admin | Дата: 18.04.2013

Поезд мчался в слякотную апрельскую ночь, а мы - большая группа киевлян, членов Объединения неслышащих педагогов - все никак не могли угомониться. Обмен новостями грозил затянуться до утра. Все, отбой! Ведь завтра у нас очень ранний подъем и напряженный день.
Как только сошли с поезда на еще темный перрон Хмельницкого вокзала, к нам подошла гостеприимная хозяйка - Галина Николаевна Воробель. Это по ее приглашению 31 марта Объединение неслышащих педагогов организовало свое выездное заседание в Хмельницком, на базе возглавляемой ею школы-детсада для детей с нарушениями слуха. Такое большое выездное заседание состоялось впервые за четыре года деятельности ОНП (участие небольших групп наших педагогов в Летних институтах Украинско-Канадского Альянса - не в счет).
К чести Галины Николаевны, она продумала все до мелочей: и город гостям показала, и на знаменитом рынке дала воз ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 710 | Додав: Admin | Дата: 16.04.2013

Як ми вже повідомляли, 4 червня відбулась чергова зустріч членів Об'єднання нечучих педагогів (ОНП), У цей день Українське товариство глухих відзначало 71 річницю з дня свого заснування. У Об'єднання вчителів теж було свято - 1 червня минуло три роки від того дня, як нечуючі педагоги вперше зібралися разом і прийняли рішення про створення своєї організації.
Іменинників привітали голова глухих П.Максименко і зарубіжні гості: перший президент Московської Асоціації глухих учителів М.А.Євсеєва (Росія) та професор Коледжу Грента МакЮена М.Родда (Канада).
Втім, не тільки ця скромна дата була темою для розмови на червневій зустрічі членів ОНП. Питань і проблем, які хвилюють нечуючих педагогів, було багато. Найважлівші з них - це підсумки роботи, здійсненої членами ОНП за час її діяльності, і проблеми, які потребують свого вирішення. Ко-тко подаємо перелік найважливіши ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 710 | Додав: Admin | Дата: 14.04.2013

Першого вересня школи для дітей з вадами слуху розпочнуть роботу, враховуючи зміни, внесені прийняттям нового важливого документу - Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів України” від 15.06.2004р., який спрямований на подальше поліпшення становища осіб з інвалідністю. Зокрема, у статті 23 цього Закону зазначається, що держава визнала дактильно-жестову мову не лише засобом міжособового спілкування, а й засобом навчання інвалідів з вадами слуху. Таким чином, на державному рівні змінилося ставлення до жестової мови глухих людей.
Ще в 1931 році видатний вчений-психолог Л.С.Виготський визнав жестову мову дійсною мовою і “не тому, що вона легша, а тому, що є справжньою мовою в усьому багатстві її функціонального значення”.
За останні роки до Міністерства освіти і науки України, до Товариства глухих надійшли численні листи нечуючих ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 781 | Додав: Admin | Дата: 13.04.2013

« 1 2 ... 11 12 13 14 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024