Четвер, 02.05.2024, 21:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2021 » Квітень » 15 » Порядок призначення та виплати стипендій Президента України учасникам ЗНО, які отримали найвищі результати
14:12
Порядок призначення та виплати стипендій Президента України учасникам ЗНО, які отримали найвищі результати

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 квітня 2021 р. № 347

ПОРЯДОК
призначення та виплати стипендій Президента України
учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які
отримали найвищі результати

1. Цей Порядок визначає механізм призначення та виплати стипендій Президента України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (далі — зовнішнє оцінювання), які отримали найвищі результати (далі — стипендії).
2. Стипендії призначаються з метою відзначення та державної підтримки здобувачів освіти, які отримали найвищі результати зовнішнього оцінювання.
3. Щороку призначається не більше ніж 270 стипендій учасникам зовнішнього оцінювання, які:
-здобули повну загальну середню освіту (на рівні профільної середньої освіти) в поточному році;
-отримали найбільшу загальну суму балів за результатами зовнішнього оцінювання з усіх навчальних предметів, визначених МОН для обов’язкового складення у поточному навчальному році;
-зараховані до закладів вищої освіти України (незалежно від їх форми власності, сфери управління та форми здобуття освіти) та уклали договір на навчання з таким закладом і постійно проживають в Україні.
Стипендії призначаються не більше ніж 10 учасникам зовнішнього оцінювання з кожної області, Автономної Республіки Крим, мм. Києва та Севастополя.
4. Перелік претендентів на призначення стипендій формується Українським центром оцінювання якості освіти у кількості 10 осіб за кожною адміністративно-територіальною одиницею згідно з рейтингом учасників зовнішнього оцінювання, які відповідають вимогам абзаців другого і третього пункту 3 цього Порядку.
Якщо під час визначення останніх місць у рейтингу декілька осіб мають однакову загальну кількість балів, до переліку включаються претенденти, які мають 200 балів з більшої кількості навчальних предметів.
Сформований перелік претендентів на призначення стипендій подається до МОН на пізніше ніж протягом 30 календарних днів з дати оприлюднення результатів додаткової сесії зовнішнього оцінювання у поточному році.
5. Стипендії призначаються наказом МОН та виплачуються протягом календарного року з 1 вересня щомісяця у розмірі 10 000 гривень.
Стипендії виплачуються МОН за рахунок і в межах коштів, передбачених Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту на відповідний рік згідно з порядком використання коштів для виплати стипендій Президента України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати, затвердженим у встановленому порядку.
Відображення в бухгалтерському обліку операцій, пов’язаних з використанням коштів, передбачених для виплати стипендій, реєстрація та облік зобов’язань в органах Казначейства, складення, подання фінансової та бюджетної звітності, а також контроль за цільовим та ефективним використанням наданих коштів здійснюються в порядку, встановленому законодавством.
6. Особам, яким призначена стипендія і які під час навчання в закладі вищої освіти набувають в установленому законодавством порядку прав на призначення соціальної та академічної стипендій, грошового забезпечення, що надається курсантам закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання (військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти), виплачується стипендія, а також за їх вибором соціальна або академічна стипендія, грошове забезпечення (крім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, а також здобувачів вищої освіти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків (батьки яких померли/оголошені померлими, загинули або пропали безвісти), яким одночасно виплачуються стипендія, соціальна та академічна стипендії, грошове забезпечення відповідно до законодавства).
Особи, яким призначена стипендія, зберігають право на отримання інших стипендій, призначених юридичними або фізичними особами, та іншої соціальної допомоги в установленому законодавством порядку.
Особам, які одночасно мають право на призначення стипендії відповідно до цього Порядку та премії Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, призначається та виплачується стипендія або премія за їх вибором.
7. Виплата стипендії припиняється за наказом МОН за поданням керівника закладу вищої освіти, до якого зарахований стипендіат, у разі його відрахування із закладу вищої освіти України або виїзду на проживання за межі України (крім участі у програмі академічної мобільності, отримання гранта Президента України на навчання за кордоном).

Категорія: Законодавство | Переглядів: 296 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024