Субота, 27.04.2024, 01:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2015 » Квітень » 4 » Два в одному: загальні збори членів ОНП і Українсько-польський семінар
14:25
Два в одному: загальні збори членів ОНП і Українсько-польський семінар

Два в одному: загальні збори членів ОНП і Українсько-польський семінар “Науково-практичні підходи до використання жестової мови в умовах сім’ї та школи”

Загальні збори членів ОНП, які відбулись 26 березня 2015 року у Навчально-відновлювальному центрі УТОГ в Пущі-Водиці під Києвом, присвячений затвердженню нового варіанту Статуту ОНП, були поєднані з проведенням Українсько-польського семінару “Науково-практичні підходи до використання жестової мови в умовах сім’ї та школи”. З польської сторони у ньому взяла участь Єва Твардовська, провідний спеціаліст регіонального відділення Польського товариства глухих в місті Лодзь.
У рамках цього міжнародного семінару з відкритими уроками жестової мови виступили Катерина Ярмоленко (Лисиця) з Кам’янської спецшколи-інтернату Запорізької області, Леся Лещенко з Харківської спецшколи-інтернату, Микола Рибальченко, відставний вчитель з Києва, Євген Финенко з Київської спецшколи-інтернату №18, Ада Лук’янова з Полтавської спецшколи-інтернату та Ольга Біланова з Криворізької спецшколи-інтернату Дніпропетровської області. Підсумковий майстер-клас з викладання жестової мови провела науковий співпрацівник лабораторії жестової мови Інституту спецпедагогіки НАПН України, кандидат педагогічних наук Н.Б.Адамюк.
У своєму виступі Єва Твардовська наголосила, що завітала до Києва у черговий раз, щоб підбити підсумки виконання попередніх проектів та обговорити подальші плани співпраці. Перш за все, вона підкреслила, що з часу нашої останньої зустрічі у червні 2014 року було успішно реалізовано 2 спільних проекти: табір у Польщі для чуючих батьків глухих дітей та видання посібника для батьків глухих дітей “Маю глуху дитину”. Цей посібник учасники семінару мали можливість одержати безкоштовно.
Було запропоновано ряд нових ідей для реалізації у майбутньому українсько-польських проектів. Остаточне рішення – за польською стороною, яка  буде здійснювати їх фінансування за рахунок міжнародних грантів ЄС.
Відбулося також обговорення і затвердження нового варіанту Статуту ОНП, розробленого членом нашої організації, юристом Тимошенком В.А., який приведено у відповідність до вимог, висловлених спеціалістами Управління юстиції міста Києва.
В.В.Скурчинський, зберігач Музею історії глухих представив свої нові розробки дидактичних посібників. Після закінчення заходу члени ОНП мали можливість придбати видання, які раніше здійснило Об’єднання нечуючих педагогів.
Учасникам семінару були вручені сертифікати, які засвідчують їхню участь у ньому.
Правління ОНП висловлює щиру вдячність усім членам ОНП, які змогли взяти участь у цих важливих міжнародних заходах.

 

 

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 648 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024