Четвер, 28.03.2024, 21:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2017 » Вересень » 2 » Інформація про форум “Доступ осіб із інвалідністю (глухих і слабкочуючих) до вищої освіти”
20:27
Інформація про форум “Доступ осіб із інвалідністю (глухих і слабкочуючих) до вищої освіти”

До ЦП УТОГ надійшов лист від адміністрації університету із запрошенням взяти участі в Всеукраїнському форумі з міжнародною участю “Доступ осіб із інвалідністю (глухих і слабкочуючих) до вищої освіти”, який відбудеться 2-3 листопада 2017 року у Львові.

Повний текст листа адміністрації університету:
Український католицький університет в особі кафедри загальної та соціальної педагогіки та сектору супроводу студентів із особливими потребами запрошує Вас до співпраці і пропонує стати співорганізаторами Всеукраїнського форуму з міжнародною участю “Доступ осіб із інвалідністю (глухих і слабкочуючих) до вищої освіти” 2-3 листопада 2017 року на базі нашого університету у Львові.

Мета форуму - обговорення актуальних питань професійної підготовки глухих і слабкочуючих студентів у вищих навчальних закладах, зокрема вступних процедур, академічного супроводу та фінансування навчання у контексті формування простору рівних можливостей.

До участі плануємо запросити Вас та ваших працівників в товаристві, які курують питання вищої освіти, процедури складання глухими ЗНО та консультуванням ВНЗ стосовно створення сприятливого навчального середовища для глухих студентів, науковців Інституту спеціальної педагогіки НАНПУ, осіб відповідальних за навчання глухих та слабкочуючих осіб, що навчаються в компактних групах у вищих навчальних закладах України. У Форумі зголосилися взяти участь наші партнери із Університету МасЕwап- Абігайль Перріш, керівник служби супроводу студентів із інвалідністю та посол уінверситету Аморена Бартлет, глуха випускниця університету.

Пропонуємо наступні теми для обговорення:
1. Актуальний доуніверситетський досвід: рівень знань, грамотності і навичок глухих та слабкочуючих вступників;
2. Процедура складання ЗНО для глухих осіб: адаптаційні процедури, технічна підтримка та супровід перекладом жестової мови;
3. Досвід академічного супроводу та мовно-комунікаційної підтримки глухих студентів у закладах післяшкільної освіти;
4. Економічно-правова та фінансова площини взаємовідносин “абітурієнт - держава - вищий навчальний заклад” (джерела фінансування);
5. Вимоги до організації навчально-виховної роботи із глухими та слабкочуючими студентами в умовах вищої школи;
6. Працевлаштування глухих та слабкочуючих випускників: реалії, можливості, шанси За результатами Форуму пропонуємо видати спільний збірник матеріалів з Вашим товариством та Інститутом спеціальної педагогіки НАНПУ.

Організаційний внесок учасників Форуму - 100 грн. Організатори забезпечують роздаткові матеріали та харчування (обід, вечеря, перерви на каву) учасників під час Форуму. Проїзд та проживання - за кошти, учасників Форуму.

Файл

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 461 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024