Четвер, 25.04.2024, 14:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Архів матеріалів
Все частіше на адресу спецшкіл і сурдопедагогів сипляться звинувачення, що їх вихованці - це кричущий брак. І є чого бити тривогу: звинувачення, що випускники спецшкіл (дитячих і вечірніх) не вміють написати стислу заяву, листа, не вміють спілкуватися з оточуючими ні усно, ні письмово, абсолютно справедливі. Одержуючи свідоцтво про середню освіту, вони освіти як такої майже не здобувають. Це факт незаперечний і глибоко трагічний і для вчителів, і для вихованців.
Кожен брак - це чиясь конкретна вина, це чийсь недогляд у роботі. На жаль, бракороби ще не перевелися. їх може бути декілька в колективі, навіть половина - припустимо і таке. Але, щоб бракоробами були всі без винятку колективи вчителів-сурдопедагогів країни - це неможливо навіть за теорією вірогідності. Ніколи в це не повірю. Насамперед тому, що я сама вчитель-сурдопедагог з вищою освітою і 35-річним стажем роботи у вечірній спецшколі. І я добре знаю ціну подви ... Читати далі »
Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 769 | Додав: Admin | Дата: 15.10.2013

Кто знает про день зубного техника-25 июля 2013 года? Кажется, никто, тем более из самих зубных техников.
Зубных техников часто путают с зубными врачами, зубодёрами, зубодралами, одонтологами и даже стоматологами. Однако в отличие от стоматологов или зубных врачей, зубной техник не встречается с пациентами Деятельность зубного техника осуществляется в тесном сотрудничестве с врачом, стоматологом-ортопедом, в обязанности которого входит снятие слепков с зубов пациента и установка протезов или имплантатов, подбор цвета и формы, выбор подходящего материала. Зубной техник реализует идеи по протезированию зубов совместно с врачом и пациентом.
Таким образом, стоматолог осуществляет клинические этапы лечения, а зубной техник - лабораторные. Совместными усилиями они добиваются высокого качества стоматологической помощи.
Для глухого зубного техника необходим высокий уровень развития тонкой моторики пальцев и кистей рук, ... Читати далі »
Категорія: Освіта за кордоном | Переглядів: 1863 | Додав: Admin | Дата: 12.10.2013

Известно, что Ольга Ивановна родилась на Украине в селе Белозерка недалеко от Херсона. Она была единственной дочерью в небогатой крестьянской семье. Мать батрачила в семье священника, а отец был призван в армию в начале Второй Мировой войны, откуда в семью не вернулся.
Существует некоторая путаница с датами ее рождения, на которую, возможно, и не стоило бы обращать внимание, если бы речь шла не о возрасте, в каком ребенок потерял слух и зрение. Во всех работах и самой Скороходовой, и ее учителя Соколянского написано, что она родилась 24 июля 1914 года, в пять лет заболела менингитом, после чего потеряла полностью зрение и слух на левое ухо, слух с правой стороны снижался постепенно.
Как писала сама Ольга Ивановна, болезнь долго напоминала о себе частыми и сильными головными болями, нарушениями памяти, высокой утомляемостью, страхами. Мать Ольги Ивановны умерла весной 1922 г. от туберкулеза, отец жил в другом ме ... Читати далі »
Категорія: Сурдопедагогіка | Переглядів: 1167 | Додав: Admin | Дата: 09.10.2013

 

Програма семінару-практикуму на базі Комунального закладу "Одеська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №97 І-ІІ ступенів" за участю членів Громадської організації "Об'єднання нечуючих педагогів", 25 жовтня 2013 р., м.Одеса.


ПРОГРАМА СЕМІНАРУ


Місце проведення: Комунальний заклад "Одеська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №97 I-II ступенів” розташований за адресою: 65037, м.Одеса, вул. 411 Батареї, 2, тел. 36-05-43, 741-73-16

 

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 599 | Додав: Admin | Дата: 09.10.2013

     Один з найбільш шанованих професійних свят усіх працівників освітньої сфери звичайно ж завжди був і залишається улюблений нами ще зі шкільних часів - День вчителя. Багато хто називає професію вчителя особливим покликанням і з цим не можна не погодитися, адже враховуючи масу складнощів, що встають перед учителями кожен Божий день, мимоволі задаєшся питанням - як вчителю вдається, не дивлячись на більш ніж скромну матеріальну зацікавленість і ряд супутніх, часто найскладніших проблем, справлятися на ряду з цим з величезним психологічним навантаженням, залишаючись при цьому людиною мудрою і толерантною, чуйною і відповідальною, впевнено і послідовно ведучи свою вірну освітню лінію в нашому житті і житті наших дітей.
     Чудова професія вчителя знайшла своє визнання не тільки в наших серцях. Починаючи з 1994-го року це особливе професійне свято - День в ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 1602 | Додав: Admin | Дата: 06.10.2013

День учителя - професійне свято всіх працівників сфери освіти - був заснований в 1994 році.
Запитайте у будь-якого батька, що він вважає найважливішим елементом навчання своєї дитини, і він напевно відповість: гарні вчителі. Тільки під умілим керівництвом хороших вчителів учні можуть ефективно використовувати нові технології та нові знання, які стрімко розвиваються і стають пріоритетними в навчальному процесі.
Викладачі займають центральне місце в будь-якому процесі, спрямованому на підвищення освітнього рівня, від них залежить, щоб люди навчилися мирно жити разом, і щоб світ позбавився від дискримінації. Саме тоді, коли потреба у вчителях особливо велика, прикро, що багато країн відчувають їх нестачу.
Сьогодні, у Всесвітній день вчителя, ми пропонуємо батькам і всім громадянам на хвилину замислитися про те, як змінив їхнє життя гарний учитель, пам’ять про якого вони зберегли. Що було б зараз з вами, якби цей учит ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 785 | Додав: Admin | Дата: 05.10.2013

С.П.ПОЛІЩУК

     Правління Об'єднання нечуючих педагогів з глибоким сумом сповіщає про передчасну смерть учителя жестової мови Володимир-Волинської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату І-ІІІ ступенів для глухих дітей Волинської області, члена ОНП – Поліщук Світлани Петрівни.
     У нинішньому травні їй виповнилося лише 45... Короткий судився їй вік, багато встигла вона зробити добрих справ, але ще більше планів і мрій не здійснено.. ... Читати далі »
Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 1165 | Додав: Admin | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (2)

Сьогодні жодна розвинена держава не може обійтися без соціальних працівників, що пройшли підготовку в університетах і спеціальних навчальних закладах. Соціальні працівники професійно допомагають всім нужденним вирішувати проблеми, що виникають у їхньому повсякденному житті, у першу чергу тим, хто не захищений у соціальному плані (людям похилого віку, інвалідам, дітям, позбавленим нормального сімейного виховання, особам із психічними розладами, алкоголікам, наркоманам, хворим, родинам з "груп ризику", особам з девіантним поводженням). Вони не тільки знімають соціальну напруженість, але й беруть участь у розробці законодавчих актів, покликаних більш повно виразити інтереси різних верств населення.
Наприкінці XX століття в умовах економічної кризи, безробіття, різкої зміни характеру й форм соціальних відносин, втрати для багатьох людей соціальних перспектив зросла небезпека соціальних конфліктів, депресії. Все це підсилює значим ... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Переглядів: 2176 | Додав: Admin | Дата: 02.10.2013

     У рамках цьогорічної вступної кампанії бажання здобути вищу освіту виявили 620 040 чоловік. В період з 2 по 31 липня абітурієнти відправили 1 901 503 заяв на участь в конкурсному відборі на вступ до вузу.
     "Це рекордні показники за кількістю поданих заяв. Якщо в минулому році кількість вступників склала майже 150 тисяч чоловік, то в цьому році цей показник збільшився більш ніж в чотири рази", - повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.
     За його словами, майже в п'ять разів збільшилася і кількість поданих заяв порівняно з минулим роком. "У 2011 році вступники відправили до вузів близько 400 тисяч електронних заяв, цього року – 1 млн 901 тисяча", - додав Фоменко.
     Найактивнішими учасниками вступної кампанії-2012 стали жителі таких областей: Донецька область - 167 719 заяв, Дніпропетро ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 661 | Додав: Admin | Дата: 02.10.2013

Таким є гасло Міжнародного тижня глухих 2013 року. Він відзначається щороку в останній повний тиждень вересня (23-29 вересня 2013 року) і завершується Міжнародним днем глухих у неділю (29 вересня 2013 року)..
133 асоціації глухих - члени ВФГ (WFD), у цей тиждень організують заходи, марші, дебати, кампанії і мітинги, висвітлюючи на них свої нагальні питання прав нечуючої людини, на які мають звертати увагу місцеві органи влади й урядові установи, громадськість у цілому і мас-медіа.
Тема рівності в суспільстві є наразі дуже нагальною і наболівшою, адже ми всі постійно з нею стикаємось! Світ має визнати видатні внески глухих у світовий розвиток і процвітання, наші особливі права людини і нашу готовність до майбутніх випробувань.
Рівність для глухих - це визнання лінгвістичних, творчих, соціальних, політичних і культурних досягнень нечуючих, це визнання жестових мов і прав глухих людей у сві ... Читати далі »
Категорія: Країна глухих | Переглядів: 739 | Додав: Admin | Дата: 29.09.2013

« 1 2 ... 58 59 60 61 62 ... 71 72 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024