Субота, 20.04.2024, 15:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Законодавство

ЦК Профспілки працівників освіти і науки на запити з місць щодо оплати праці вчителя-дефектолога за роботу з учнями з особливими потребами та встановлення вчителю-дефектологу спеціальної школи для дітей з вадами слуху кваліфікаційної категорії за суміщуваною посадою вихователя і повідомляє наступне.
Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2017 № 88. Пунктом 3 Порядку передбачено, що субвенція спрямовується на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів (крім шкіл-інтернатів та навчально-реабілітаційних центрів), зокрема дітям глухим та зі зниженим слухом.
Відповідно до пункту 4 Порядку за рахунок субвен ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 326 | Додав: Admin | Дата: 27.07.2017

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти і науки України 06.10.2010, №930
(у редакції наказу від 08.08.2013, №1135)

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
14 грудня 2010 р. за № 1255/18550

ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ
про атестацію педагогічних працівників

I. Загальні положення

1.1. Це Типове положення визначає порядок атестації керівників, їх заступників (далі - керівні  кадри), інших педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів I-II рівнів  акредитації незалежно від підпорядкування, типів і форм власності,  навчально-методичних (науково-методичних)  установ і закладів післядипломної  освіти, спеціальних установ для дітей, а також ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 536 | Додав: Admin | Дата: 04.06.2017

Особи з особливими освітніми потребами можуть отримувати безкоштовну освіту в усіх навчальних закладах
Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №6437 "Про внесення змін до закону" Про освіту "щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами в освітніх послуг". За документ проголосували 297 парламентарів.
У 2009 році Україна ратифікувала Конвенцію про права осіб з інвалідністю і взяла на себе низку зобов'язань, у тому числі щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на освіту.
Ці документи базуються, зокрема, на принципах, що кожна дитина має унікальні особливості, інтереси, здібності та навчальні потреби та відповідно варто розвивати систему освіти в напрямку створення "школи для всіх" - школи, де особи з особливими освітніми потребами зможуть реалізувати своє право на освіту, в тому чис ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 572 | Додав: Admin | Дата: 23.05.2017

Відповідно до абзацу дванадцятого пункту 64 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої Міністерством освіти України від 15.04.1993 № 102, за години педагогічної роботи, виконаної понад встановлену норму, провадиться додаткова оплата відповідно до отримуваної ставки заробітної плати в одинарному розмірі.
При заміщенні тимчасово відсутніх у зв’язку з хворобою або з інших причин педпрацівників, яке тривало не більше двох місяців, відповідно до п.73 Інструкції провадиться погодинна оплата праці. Якщо ж заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогів провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного навчального навантаження в порядку, передбаченому п.68 цієї Інструкції, тобто за тарифікацією у повному обсязі.
Про механізм заміни та оплати праці вчителів за години заміщення тимчасово відсутніх вчителів виписано ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 431 | Додав: Admin | Дата: 17.02.2017

Конвенція ООН
про права дитини
20 листопада 1989 року
(редакція зі змінами, схваленими резолюцією від 21.12.1995)

Преамбула
Держави-учасниці цієї Конвенції,
вважаючи, що згідно з принципами, проголошеними в Статуті Організації Об'єднаних Націй, визнання властивої гідності, рівних і невід'ємних прав усіх членів суспільства є основою забезпечення свободи, справедливості і миру на землі,
беручи до уваги, що народи Об'єднаних Націй підтвердили в Статуті свою віру в основні права людини, в гідність і цінність людської особи та сповнені рішучості сприяти соціальному прогресові і поліпшенню умов життя при більшій свободі,
визнаючи, що Організація Об'єднаних Націй у Загальній декларації прав людини та в Міжнародних пактах про права людини проголосила і погодилась з тим, ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 534 | Додав: Admin | Дата: 28.01.2017

Декларація ООН прав дитини
20 листопада 1959 року


Преамбула
Беручи до уваги, що народи Об’єднаних Націй знову підтвердили у Статуті свою віру в основні права людини і в гідність та цінність людської особистості і сповнені рішучості сприяти соціальному прогресу та підвищенню стандартів життя з розширенням свобод,
беручи до уваги, що Організація Об’єднаних Націй у Загальній декларації прав людини проголосила, що кожна людина має володіти всіма зазначеними в ній правами і свободами, без розрізнення за такими ознаками, як раса, колір шкіри, стать, мова, релігійні, політичні чи інші переконання, національне чи соціальне походження, майновий стан, народження, чи іншими обставинами,
беручи до уваги, що дитина внаслідок її фізичної і розумової незрілості потребує спеціальної охорони і ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 678 | Додав: Admin | Дата: 22.01.2017

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти і науки України,
Академії педагогічних наук України
07.07.2004, № 569/38
(у редакції наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України,
Національної академії педагогічних наук України
від 23.06.2011, № 623/61)
                             
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
27 липня 2004 р. за № 931/9530

ПОЛОЖЕННЯ
про центральну та республіканську (Автономна Республіка Крим),
обласні, Київську та Севастопольську міські, районні (міські)
психолого-медико-педагогічні консультації

I. Загальні положення
1.1. Психолог ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 964 | Додав: Admin | Дата: 02.11.2016

Інструктивно-методичний лист МОН від 13.07.2010р. №1/9-491

Про організацію роботи з розвитку слухового сприймання та формування вимови у школах (школах-інтернатах) для дітей глухих та зі зниженим слухом

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2004 р. № 848 “Про затвердження Державного стандарту початкової загальної освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку” затверджено базові навчальні плани для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів 8 видів.
Основна особливість зазначеного державного стандарту полягає в тому, що в інваріантну складову базових навчальних планів для дітей з різними порушеннями розвитку, на відміну від загальноосвітньої школи, включено корекційно-розвитковий блок.
Корекційно-розвиткові заня ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 890 | Додав: Admin | Дата: 30.08.2016

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти і науки України
09.12.2010 № 1224 


ПОЛОЖЕННЯ
про спеціальні класи для навчання дітей з особливими освітніми потребами у загальноосвітніх навчальних закладах

 І. Загальні положення
1.1. Це Положення визначає організаційно-методичні засади навчально-виховного процесу дітей з особливими освітніми потребами у спеціальних класах загальноосвітніх навчальних закладів.
Метою створення спеціальних класів у загальноосвітніх навчальних закладах є реалізація права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття загальної середньої освіти за місцем проживання, залучення сім’ї до участі у навчально-реабілітаційному процесі з урахуванням особливостей розвитку та потреб дитини, створення передумов для соціальної адапт ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 874 | Додав: Admin | Дата: 27.08.2016

Конституційний Суд України визнав неконституційними положення Закону згідно з якими виплата допомоги при народженні дитини припиняється у разі виникнення інших обставин. Ця норма втрачає чинність з дня ухвалення КСУ цього рішення.

Відповідне ріщення було прийнято 8 червня 2016 року і оприлюднено сьогодні у справі за конституційним поданням омбудсмена щодо конституційності положення абзацу сьомого частини дев’ятої статті 11 Закону “Про державну допомогу сім’ям з дітьми“.
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини (Омбудсман) просила визнати вказане положення неконституційним з огляду на те, що воно не надає особі можливості передбачати, які саме дії чи обставини можуть призвести до припинення виплати їй допомоги при народженні дитини, та наділяє державні органи необмеженою дискрецією у вирішенні питання щодо припинення виплати такої д ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 502 | Додав: Admin | Дата: 11.06.2016

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024