П`ятниця, 29.03.2024, 07:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Законодавство

Парламент України ухвалив законопроект “Про фахову передвищу освіту”, який враховує інтереси мільйонів українців – студентів, батьків, освітян, роботодавців

З 2020 року українські коледжі та технікуми почнуть надавати фахову передвищу освіту: вони готуватимуть фахових молодших бакалаврів і більше не набиратимуть вступників на “молодшого спеціаліста”. Це передбачено проєктом закону "Про фахову передвищу освіту", який 6 червня 2019 року, ухвалила в другому читанні та в цілому Верховна Рада України.

“З 2014 року, коли був прийнятий Закон “Про вищу освіту”, коледжі та технікуми опинилися у невизначеному стані. З одного боку, їм дозволили тимчасово працювати в системі вищої освіти, але на практиці вони не мали жодної нормативної бази. Зараз парламент прийняв проєкт закону, який закладає основу для розвитку фахо ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 450 | Додав: Admin | Дата: 26.06.2019

Кабінет міністрів України затвердив Положення про спеціальну школу та Положення про навчально-реабілітаційний центр.
Постановою передбачено врегулювання основних засад діяльності закладів загальної середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі зі складними порушеннями розвитку, з метою забезпечення реалізації їх права на освіту.
Нагадаємо, що спеціальна школа — заклад загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку. Навчально-реабілітаційний центр — заклад загальної середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями розвитку.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 6 березня 2019 р. №221

ПОЛОЖЕННЯ
про спеціальну школу

... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 542 | Додав: Admin | Дата: 30.03.2019

В украинское законодательство введено определение термина "буллинг", а также пути противодействия этому явлению и защите прав детей.
Соответствующий Закон "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно противодействия буллингу (травле)" принят на заседании Верховной Рады 18 декабря.
В частности, в Закон об образовании введено определение буллинга как деяния (действия или бездействия) участников образовательного процесса, которые заключаются в психологическом, физическом, экономическом, сексуальном насилии, в том числе с применением средств электронных коммуникаций, которые совершаются в отношении малолетнего или несовершеннолетнего лица и (или) таким лицом в отношении других участников образовательного процесса, в результате чего мог быть или был причинен вред психическому или физическому здоровью потерпевшего. Также в Законе о ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 541 | Додав: Admin | Дата: 19.12.2018

Порядок направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету  узгоджено з чинним законодавством. А саме із Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів”. Зокрема, зазначеним Законом передбачено розширення переліку категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, за рахунок дітей з багатодітних сімей, дітей з малозабезпечених сімей, дітей, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї, та дітей, узятих на облік службами у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах. Такі діти мають право ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 452 | Додав: Admin | Дата: 20.03.2018

Уряд затвердив положення про Державну службу якості освіти. На зазначений орган покладені повноваження щодо:
-здійснення інституційного аудиту закладів освіти;
-надання рекомендацій закладам освіти щодо організації та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти;
-акредитації громадських фахових об’єднань та інших юридичних осіб, що здійснюють незалежне оцінювання якості освіти та освітньої діяльності закладів освіти;
-затвердження нетипових освітніх програм дошкільної та загальної середньої освіти;
-проведення моніторингу якості освітньої діяльності та якості освіти;
-участі у сертифікації педагогічних працівників.
Нагадаємо, що Державна служба якості освіти утворена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 р. № 947.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Мініст ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 580 | Додав: Admin | Дата: 14.03.2018

Продовження 2 частина. Початок статті дивитися тут "1 частина"

ПРОЕКТ НАКАЗУ

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти і науки України
від 2018 року №

Типовий перелік корекційних засобів навчання для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних та спеціальних класах закладів загальної середньої освіти

... Читати далі »
Категорія: Законодавство | Переглядів: 902 | Додав: Admin | Дата: 20.02.2018

      Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проект наказу МОН України "Про затвердження Типового переліку корекційних засобів навчання для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних та спеціальних класах закладів загальної середньої освіти".
       Проект розроблено на виконання пункту 4 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2017 р. № 88 (із змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 863), та пункту 3 Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 1880 | Додав: Admin | Дата: 19.02.2018

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 5 квітня 1994 р. №226
(у редакції постанови від 06.12.2017, №921)

                    

Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

З метою поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування,
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Міністерству освіти, Міністерству охорони здоров'я, Міністерству соціального захисту населення, Уряду Республіки Крим, обласним, Київській та   Севастопольській міським державним адм ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 466 | Додав: Admin | Дата: 19.12.2017

УКАЗ
Президента України

Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!"

З метою формування у суспільстві правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя, постановляю:
1. Оголосити 2018 рік Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!".
2. Кабінету Міністрів України:
1) затвердити план заходів на 2018 рік з реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!", передбачивши, зокрема:
- інформування громадян про гарантовані їм Конституцією та законами України права у відповідних сферах, зокрема через засо ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 396 | Додав: Admin | Дата: 10.12.2017

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 13.09.2017р. №684

ПОРЯДОК
ведення обліку дітей шкільного віку та учнів

1. Цей Порядок визначає механізм обліку дітей шкільного віку та учнів, що ведеться з метою забезпечення здобуття ними загальної середньої освіти.
2. Терміни, що вживаються у цьому Порядку, мають таке значення:
-діти шкільного віку - особи у віці 6-18 років, які повинні здобувати загальну середню освіту;
-учні - особи, які здобувають загальну середню освіту у навчальному закладі;
-навчальний заклад - загальноосвітній, професійно-технічний, вищий навчальний заклад, що забезпечує здобуття загальної середньої освіти.
Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України “Про освіту”, “Про загальну середню о ... Читати далі »

Категорія: Законодавство | Переглядів: 764 | Додав: Admin | Дата: 26.09.2017

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024