П`ятниця, 26.04.2024, 00:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2015 » Січень » 28 » Відеозвернення студентів України до студентів РФ: "сумнівайтеся і перевіряйте"
18:07
Відеозвернення студентів України до студентів РФ: "сумнівайтеся і перевіряйте"

Студенти низки вишів України звернулися до російських студентів МГТУ імені Баумана, Московського державного технічного університету цивільної авіації, Московського фінансово-промислового університету "Синергія" і МДУ імені Ломоносова з закликом протистояти інформаційній війні Росії та перевіряти фейки російських ЗМІ.
Проте, як кажуть самі студенти, звернення адресоване всім росіянам без винятку.
Серед іншого, автори звинувачують "інформаційну війну" в поділі народів.
На відео студенти Національного авіаційного університету, Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут”, Київського національного університету ім.Тараса Шевченка та Київського національного економічного університету ім.Вадима Гетьмана заявляють про те, що Україну та Росію розділяє лише інформаційний шум.
“У нас в країні зараз йде війна, у нас в країні зараз гинуть і ваші, і наші солдати, вмирають мирні жителі. Ми закликаємо вас підняти інформаційну завісу – перевіряйте те, що чуєте, сумнівайтеся в тому, що бачите. Між нами кілометри нерозуміння – казки про фашистів, Правий сектор та бандерівців”, – зазначають студенти.
“Насправді нас розділяє інформаційний шум. Ми закликаємо вас бути кращими представниками народу – не засмічуйте себе фейками та дезінформацією, думайте, сумнівайтесь та перевіряйте”, – додають у зверненні студенти.
Водночас результати соціологічних досліджень свідчать про те, що більшість росіян довіряють тому, як федеральні телеканали висвітлюють події в Україні, і заперечують пропагандистський характер новин.
Україна та Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі, а також в тому, що російські військові воюють на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає. Росія заявляє, що на Донбасі немає російських військових, але є “добровольці”.

"Ми закликаємо вас бути кращими представниками свого народу. Не засмічуйте себе фейками і дезінформацією, будьте розумнішими і чистіше за політичні ігри. Думайте, перевіряйте, сумнівайтеся", - йдеться у відеозверненні.
Київські студенти зазначають, що за нинішній стан російсько-українських відносин несуть відповідальність "керівники наших країн".
"Ми хочемо битися з вами на наукових олімпіадах та Олімпійських іграх, а не на Донбасі", - так закінчується відео.
Як повідомив Російській службі Бі-бі-сі автор ідеї Євген Мельник, адресність звернень до конкретних московських навчальних закладів виникла невипадково.
"Суть ідеї була в тому, щоб студенти київських університетів зверталися до профільних студентів у Росії. У нас зараз канікули, тому був той студактив, який ми змогли підібрати", - зазначив пан Мельник, студент Національного авіаційного університету.
Київські студенти сподіваються на розуміння російських однолітків.
"Є таке поняття, як пропаганда, і зрозуміло, що таким чином ми не намагаємося когось переконати (...), ми закликали перевіряти ту інформацію, яка на нас виливається, оскільки саме інформаційна війна впливає на те, що відбувається в Донецькій і Луганській областях", - стверджує Євген.
Голова студради МГТУ імені Баумана Марина Добринець сказала bbcrussian.com, що поки не бачила ролика, проте в теорії вітає налагодження зв'язків учнів двох країн.
"Ми дуже переживаємо за них (українських студентів )", - підкреслила дівчина.
Як російські, так і українські ЗМІ з початку конфлікту на Донбасі піддавалися критиці за однобоке висвітлення подій.
На цьому тижні російські та українські влади обмінялися черговими взаємними звинуваченнями: російський президент Володимир Путін заявив, що Київ не хоче миру, а українська Рада проголосувала за визнання Росії "країною-агресором".
У суботу при ракетному обстрілі Маріуполя загинуло понад 30 людей.

 

Категорія: Адміністратор сайту | Переглядів: 603 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024