Четвер, 18.04.2024, 06:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2018 » Березень » 20 » Уряд вніс зміни до Порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету
19:21
Уряд вніс зміни до Порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету

Порядок направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету  узгоджено з чинним законодавством. А саме із Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів”. Зокрема, зазначеним Законом передбачено розширення переліку категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, за рахунок дітей з багатодітних сімей, дітей з малозабезпечених сімей, дітей, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї, та дітей, узятих на облік службами у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах. Такі діти мають право на отримання пільгової путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 липня 2009 р. №734
(в редакції від 31.01.2018р. №42)

ПОРЯДОК
направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету

1. До дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (далі — дитячі заклади) направляються за рахунок коштів державного бюджету діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки:
діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції; діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи; діти, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї; діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах; діти з інвалідністю; діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; діти з багатодітних сімей; діти з малозабезпечених сімей; діти, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків; діти, які перебувають на диспансерному обліку; талановиті та обдаровані діти — переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники навчання, лідери дитячих громадських організацій; діти — учасники дитячих творчих колективів та спортивних команд; діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.
У першочерговому порядку оздоровлюються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції; діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; діти, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків; діти з інвалідністю; діти, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення; діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах.
2. Вартість путівок до дитячих закладів, які придбаваються за рахунок коштів державного бюджету, визначається виходячи з тривалості зміни та вартості одного ліжко-дня.
3. Придбані за рахунок коштів державного бюджету  путівки до дитячих закладів  надаються безоплатно або з частковою оплатою їх вартості (у розмірі 10, 20, 30 і 50 відсотків вартості путівки), яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або інших джерел, не заборонених законодавством.
4. Центральні або місцеві органи виконавчої влади затверджують відповідно до компетенції розподіл путівок до дитячих закладів у розрізі адміністративно-територіальних одиниць пропорційно співвідношенню чисельності дітей шкільного віку в регіоні до загальної чисельності таких дітей в Україні за даними органів  державної  статистики за попередній рік з урахуванням кількості дітей пільгових категорій.
5. Направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, до дитячих закладів здійснюється відповідно до порядку направлення, затвердженого  відповідно до компетенції центральним або місцевим органом виконавчої влади.
6. У порядку направлення, затвердженому відповідно до компетенції центральним або  місцевим  органом  виконавчої влади, визначається:
- механізм розподілу путівок;
- процедура надання путівок;
- перелік документів, необхідних для отримання путівки;
- організація проїзду до дитячого закладу та у зворотному напрямку;
- звітність про використання путівок та контроль за дотриманням вимог порядку направлення.
7. Дитина має право на безоплатне та пільгове забезпечення за рахунок коштів  державного бюджету путівкою до дитячого закладу оздоровлення один раз на рік за  умови, що така путівка не надавалась їй у поточному році за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Джерело: Спілка нечуючих юристів

Категорія: Законодавство | Переглядів: 454 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024