Четвер, 25.04.2024, 19:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2013 » Травень » 22 » Табачник відібрав у сліпих і глухих дітей медичний коледж. І відкрив там власний
11:31
Табачник відібрав у сліпих і глухих дітей медичний коледж. І відкрив там власний

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України незаконно закрило Міжнародний медичний коледж для сліпих і глухих дітей в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві заявив виконуючий обов'язки директора приватного вищого навчального закладу "Міжнародний медичний коледж” Віктор Чернишов.

Він повідомив, що Міжнародний медичний коледж протягом 20 років вчить сліпих дітей зі спеціальності "медична сестра-масажист" і глухонімих - за фахом "зубний технік". Всього з 1991 по 2011 рік коледж закінчили 3400 чоловік.

У червні 2011 року, за словами Чернишова, на центральному вході в коледж з'явилася табличка зі співзвучною з коледжем назвою - "Міжнародний коледж медицини". Згодом, зауважив він, на території навчального закладу і в його приміщенні почали з'являтися плакати, на яких повідомлялося, що Міжнародний медичний коледж позбавлений права на освітню діяльність, разом з тим усі права переходять Міжнародному коледжу медицини.

Комісія Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, до якої звернулося керівництво Міжнародного медичного коледжу, влаштувало восени 2011 року перевірку саме їхньому закладу, а не Міжнародного коледжу медицини, зазначив Чернишов.

Комісія, яка, за його словами, проводила перевірку лише кілька хвилин, прийняла офіційний висновок, що умови навчання в закладі не відповідають нормам, а рівень знань учнів є дуже низьким.

В апеляції акта перевірки директору Міжнародного медичного коледжу було відмовлено.

"Тиск на директора з боку членів комісії і чиновників міністерства було настільки серйозним, що у нього стався серцевий напад, і він помер", - повідомив Чернишов і додав, що це сталося 23 листопада - за день до того, як результати перевірки комісії були розглянуті на засіданні Державної акредитаційної комісії України.

"Вони не тільки протягом трьох хвилин прийняли рішення закрити нашу освітню діяльність, вони ще й прийняли рішення зобов'язати покійного Геннадія Гребенюка (директора коледжу) терміново перевести дітей в інші навчальні заклади", - заявив Чернишов і зауважив, що в Києві більше немає освітніх закладів, які навчають сліпих і глухонімих на молодших медичних спеціалістів.

У свою чергу, юрист Олег Веремієнко зазначив, що після складання акта про незадовільну роботу коледжу керівництву не було надано достатньо часу на усунення недоліків, як це передбачено законодавством - у них відразу відібрали ліцензію.

У той же час, за його інформацією, 7 лютого Міжнародний коледж медицини вже отримав ліцензію.

Присутній на прес-конференції член Гуманітарної ради при Президентові України, правозахисник Семен Глузман зазначив, що повідомить президента Януковича про ситуацію із закриттям Міжнародного медичного коледжу.

"Міністр освіти бореться з освітою тих дітей, які й так обділені в нашій країні", - зазначив він.

 

Джерело: ІнфоПорн

Категорія: Освіта України | Переглядів: 614 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024