П`ятниця, 29.03.2024, 13:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2013 » Серпень » 31 » Шановні члени Об’єднання нечуючих педагогів!
02:01
Шановні члени Об’єднання нечуючих педагогів!
Шановні члени Об'єднання нечуючих педагогів !

Правління ОНП щиро і сердечно вітає Вас з початком нового навчального року! Успіхів Вам у праці, терпіння і наснаги!

     Хочемо проінформувати Вас про здобутки, плани і проблеми у діяльності ОНП.
     По-перше, як і передбачалося за планом діяльності Об’єднання нечуючих педагогів, відбулася зустріч членів ОНП у червні 2013 року, коли нечуючі педагоги взяли участь у ювілейних заходах, присвячених 80-річчю УТОГ (учасники цієї зустрічі можуть звернутися до Н.Каменської, щоб отримати чудове фото на згадку).
     Під час ювілейних заходів нечуючі педагоги знайшли можливість провести свої збори, на яких обговорили ряд важливих питань, у тому числі з підготовки викладачів жестової мови з числа нечуючих педагогів. Як доповіла Н.Зборовська, досягнута домовленість з Інститутом спеціальної педагогіки про створення окремої групи членів ОНП для 2-тижневого навчання з видачею сертифікатів державного зразка, які надають право викладання ЖМ в школі. Проте питання про оплату за навчання (700 грн. без врахування проїзду, проживання і харчування) остаточно не вирішене.
     Для пошуку цих коштів у липні 2013 року президент і віце-президент ОНП підготували заявку на грант стосовно організації і оплати навчання викладачів жестової мови з числа нечуючих педагогів. Цю заявку на грант відправили до Фонду сприяння демократії Посольства США. Відповіді ще немає.
     Тому  відбулися зміни у наших планах. Через ці організаційні причини не проведено збори у серпні. Перш за все це пов’язано з відсутністю точної остаточної інформації стосовно гранту (коли буде позитивна відповідь, тоді і зберемо членів ОНП).
     У зв’язку з тим, що немає впевненості, що ці кошти нам виділять, просимо всіх бажаючих отримати сертифікат на право викладання ЖМ, не втрачати час і вже у вересні звернутися до директорів своїх шкіл, щоб вони передбачили у кошторисі школи на 2014 рік кошти на навчання нечуючих педагогів на курсах викладачів жестової мови при Інституті спеціальної педагогіки НАПН України. Вартість тільки самого навчання – 700 грн. (на сьогоднішній день). Крім того, слід врахувати ще вартість відрядження та добових, у тому числі проживання, харчування і проїзду (особливо для вчителів, які живуть не в Києві).
     Протягом червня-серпня і до сьогодні продовжується робота над новими навчальними та ігровими посібниками для нечуючих дітей (автор - В.В. Скурчинський). До виготовлення малюнків для нових посібників залучені члени ОНП - художники Євген Фіненко (Київ) та Лариса Назарук (Волинь). Оплата їхньої роботи буде здійснена за складеними договорами за рахунок коштів ОНП.
     Увага! У звязку з фінансовими проблемами в УТОГ поки що не буде проводитись ІІ Міжнародна конференція з питань реабілітації глухих, яка мала відбутись у вересні 2013 року. У зв’язку з цим відміняться наступний пункт плану ОНП – стосовно участі членів нашої організації у цій конференції.
     Натомість члени ОНП - Н.Зборовська (від ОНП), Г.Кострикіна (від Житомирської спецшколи), В.Шевченко (від Інституту спеціальної педагогіки) - у вересні 2013 року планують взяти участь у Міжнародній конференції з питань спеціальної освіти у Люблинській школі для глухих дітей (Польща). Їхатимуть вони за власний кошт.
     Зараз розпочато роботу з організації поїздки членів ОНП до Одеси для знайомства зі спецшколами для дітей з порушеннями слуху (орієнтовно - 25-26 жовтня 2013 року).
     Також ведеться робота по організації поїздки невеликої групи членів ОНП до Москви, для відвідання спеціальної школи №1406 "Центр на Павелецькій” (з питань участі у цій поїздці звертатись до Н.Каменської чи Н.Зборовської). Оплата проїзду, проживання і харчування - за власний рахунок. Орієнтовна дата поїздки - з 2 по 9 листопада 2013 року ( у цей час в Росії мають бути осінні канікули).

     Про подальші плани буде повідомлено під час зустрічей членів ОНП та на сайті нашого Об’єднання. Слідкуйте за нашими оголошеннями! Нагадуємо, що президент ОНП не має можливості і часу звонити кожному з 100 членів ОНП, тому ініціатива повинна надходити від Вас. Не чекайте, коли Вам зателефонують - телефонуйте самі!

З повагою та побажаннями успіху,

 

Правління ОНП

 

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 603 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 1
1 член ОНП  
0
Дякую за цікаву інформацію, але я вперше погоджуюсь з суворим позицією президента: “Нагадуємо, що президент ОНП не має можливості і часу звонити кожному з 100 членів ОНП, тому ініціатива повинна надходити від Вас. Не чекайте, коли Вам зателефонують - телефонуйте самі!”, оскільки всі педагоги самі повинні для себе вирішити й зробити, що вам потрібно! Коротко кажучи, організація не повинна бути нянькою…

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024