Вівторок, 19.03.2024, 04:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Освіта України
     Один з найбільш шанованих професійних свят усіх працівників освітньої сфери звичайно ж завжди був і залишається улюблений нами ще зі шкільних часів - День вчителя. Багато хто називає професію вчителя особливим покликанням і з цим не можна не погодитися, адже враховуючи масу складнощів, що встають перед учителями кожен Божий день, мимоволі задаєшся питанням - як вчителю вдається, не дивлячись на більш ніж скромну матеріальну зацікавленість і ряд супутніх, часто найскладніших проблем, справлятися на ряду з цим з величезним психологічним навантаженням, залишаючись при цьому людиною мудрою і толерантною, чуйною і відповідальною, впевнено і послідовно ведучи свою вірну освітню лінію в нашому житті і житті наших дітей.
     Чудова професія вчителя знайшла своє визнання не тільки в наших серцях. Починаючи з 1994-го року це особливе професійне свято - День в ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 1586 | Додав: Admin | Дата: 06.10.2013

День учителя - професійне свято всіх працівників сфери освіти - був заснований в 1994 році.
Запитайте у будь-якого батька, що він вважає найважливішим елементом навчання своєї дитини, і він напевно відповість: гарні вчителі. Тільки під умілим керівництвом хороших вчителів учні можуть ефективно використовувати нові технології та нові знання, які стрімко розвиваються і стають пріоритетними в навчальному процесі.
Викладачі займають центральне місце в будь-якому процесі, спрямованому на підвищення освітнього рівня, від них залежить, щоб люди навчилися мирно жити разом, і щоб світ позбавився від дискримінації. Саме тоді, коли потреба у вчителях особливо велика, прикро, що багато країн відчувають їх нестачу.
Сьогодні, у Всесвітній день вчителя, ми пропонуємо батькам і всім громадянам на хвилину замислитися про те, як змінив їхнє життя гарний учитель, пам’ять про якого вони зберегли. Що було б зараз з вами, якби цей учит ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 777 | Додав: Admin | Дата: 05.10.2013

     У рамках цьогорічної вступної кампанії бажання здобути вищу освіту виявили 620 040 чоловік. В період з 2 по 31 липня абітурієнти відправили 1 901 503 заяв на участь в конкурсному відборі на вступ до вузу.
     "Це рекордні показники за кількістю поданих заяв. Якщо в минулому році кількість вступників склала майже 150 тисяч чоловік, то в цьому році цей показник збільшився більш ніж в чотири рази", - повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.
     За його словами, майже в п'ять разів збільшилася і кількість поданих заяв порівняно з минулим роком. "У 2011 році вступники відправили до вузів близько 400 тисяч електронних заяв, цього року – 1 млн 901 тисяча", - додав Фоменко.
     Найактивнішими учасниками вступної кампанії-2012 стали жителі таких областей: Донецька область - 167 719 заяв, Дніпропетро ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 652 | Додав: Admin | Дата: 02.10.2013

     Сьогодні у сфері дошкільної освіти впроваджується значна кількість інновацій різного характеру, спрямованості і значимості, втілюються новинки в організацію, зміст, методику, технологію навчання. Адже, дошкільна освіта – це основа, фундамент всієї освіти.
     Вперше в Україні постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. №629 затверджена Державна цільова соціальна програма розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, що передбачає розширення мережі дошкільних навчальних закладів різних типів і форм власності, удосконалення нормативно-правової бази з питань забезпечення ефективного розвитку дошкільної освіти, поліпшення матеріально-технічної бази, збільшення кількості дітей, що здобули дошкільну освіту, проведення експериментальної та інноваційної діяльності, удосконалення системи перепідготовки та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів дошкільних навча ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 693 | Додав: Admin | Дата: 21.09.2013

     За приблизними підрахунками, на Львівщині більше ніж 100 дітей особливої форми інвалідності - незрячі й які не чують водночас. Вони не навчаються в жодних спеціальних закладах, адже таких просто нема, батьки не знають, як правильно їх виховувати, адже нізвідки брати відповідну інформацію. Сліпоглухі діти не спілкуються з однолітками, не розвиваються і, як наслідок, виростають втраченими для суспільства людьми. Відкрити спеціальний навчальний заклад - ось найкраще вирішення такої проблеми, стверджують фахівці. І пропонують заснувати такий центр на базі одного з інтернатів Львова.
     Нещодавно навчально-реабілітаційний центр "Левеня" для дітей із вадами зору зібрав на круглий стіл працівників соціальної сфери, медиків і представників Української спілки інвалідів, аби разом напрацювати конкретні кроки для вирішення проблеми сліпоглухих малюків. Працівники освіти, на жаль, проігно ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 709 | Додав: Admin | Дата: 17.09.2013

     Чи можливо дати чіткі визначення і характеристики ролі отця для сім’ї, рідних і близьких, для держави і суспільства в цілому? Важко сказати. Швидше за все у кожному конкретному випадку вони будуть зовсім різні, проте всі ці можливі формулювання буде об’єднувати одна абсолютно чітка риса - любов і відповідальність. Всенародний День Батька в незалежній Україні ще порівняно молоде свято, що отримало путівку в життя 18-го вересня 2009-го року, але в цьому є щось, що не можна передати словами. Молода, визнана як така, що цілком відбулася, вже більш ніж юна держава стверджує свої, вже давно визнані в усьому світі, загальнолюдські цінності, показуючи свою зрілість і вдячність непорушним і фундаментальним поняттям людської природи нашого буття. Як колись, 19-го червня 1910-го року, це зробила місіс Додд, американка з міста Спокан (штат Вашингтон), яка вважається засновницею цього чудового свята.
 &nb ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 705 | Додав: Admin | Дата: 15.09.2013

     Поскаржитися на шкільне навчання або запропонувати ідеї для його поліпшення відтепер можна буде безпосередньо в МОН.
     Міністерство освіти і науки України повідомляє, що з 2 вересня у Департаменті загальної середньої та дошкільної освіти розпочинає роботу гаряча телефонна лінія з питань організації навчально-виховного процесу в школах країни.
     Скористатися цією лінією можуть батьки дітей, що навчаються в системі середньої освіти. Свої скарги та пропозиції батьки можуть висловити за київськими телефонами: 481-47-68 (початкова школа, 1-4 класи); 481-32-07 (5-11 класи).
     За оперативною інформацією МОН, 1 вересня 2013 року розпочнуть роботу 19,5 тис. загальноосвітніх навчальних закладів, в яких навчатимуться 4,1 млн учнів.
     Уперше сядуть за парт ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 938 | Додав: Admin | Дата: 08.09.2013 | Коментарі (1)

Урядові привітання з Днем Знань!

    Дорогі друзі!
    Щиро вітаю вас із Днем знань і початком нового навчального року.
    Перше вересня — завжди урочистий і хвилюючий момент для кожного із нас, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання та самостійного життя.
    Цей день є особливим і, безперечно, визначальним для першачків, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на поріг школи. Не менш важливим він також буде для одинадцятикласників, яким доведеться обирати професійну стезю, для випускників середніх спеціальних та вищих навчальних закладів, які втілюватимуть отримані знання в обраній професії.
    Упевнений, зерна науки зростуть у ваших юних душах урожаєм мудрості. Нехай дивовижний св ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 827 | Додав: Admin | Дата: 01.09.2013

КУДИ ПІТИ ВЧИТИСЯ ПІСЛЯ ШКОЛИ


Сайт ОНП "Куди піти вчитися. Інтернет на допомогу нечуючим абітурієнтам" має на меті всебічно ознайомити абітурієнтів та їх батьків з Інтернет джерелами з даної теми.

... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 1031 | Додав: Admin | Дата: 29.07.2013

Глухота неодмінно обумовлює німоту. Глуха дитина самостійно оволодіти звуковою мовою не в змозі. Не володіючи ж таким засобом спілкування, вона не може бути повноцінним членом соціальної групи чи колективу. Навіть мала дитина в дворі серед дітей не може гратися з ними - оскільки цьому заважає відсутність спільного засобу спілкування, який був би між цією дитиною і іншими дітьми. В кінцевому рахунку це обумовлює значне її відставання як в психічному, так і в інтелектуальному розвитку. Спеціально організоване навчання (скільки б ми не говорили про його плюси і мінуси) глухих дітей звуковій словесній мові є визначальним фактором в компенсації її недоліків. Це те, про що говорив у свій час Л.С.Виготський. Він вважав, що компенсувати недолік глухого медико-біологічними засобами неможливо. Це м ... Читати далі »
Категорія: Освіта України | Переглядів: 1038 | Додав: Admin | Дата: 01.07.2013

« 1 2 3 4 5 6 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024