Вівторок, 19.03.2024, 06:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Освіта України

Дорогі друзі!

Спеціальна вечірня загальноосвітня школа №23 для глухих і слабочуючих м.Харкова запрошує вас для подальшого навчання та отримання спеціальності.
У 2016-2017 навчальному році школа продовжить співпрацю з професійними ліцеями м.Харкова, тому ви можете отримати середню освіту в нашій школі й навчатися в ліцеї за такими спеціальностями:
-монтажник гіпсокартонних конструкцій (майстер з євроремонту);
-озеленювач (оформлення ландшафту);
-майстер з пошиття та ремонту взуття;
-оператор комп’ютерного набору;
-палітурник;
-швачка, закрійниця;
-перукар, майстер манікюру, візажист.
Для тих, хто не має житла, є упорядковані гуртожитки при ліцеях.
Учні щомісяця отримують стипендію.
Час навчання в професійному ліцеї (2 роки) входить до трудового стажу.
Для формування груп не ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 423 | Додав: Admin | Дата: 25.06.2016

Вступ поза конкурсом
- Особи, яким відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надане таке право;  
- Інваліди I та II груп та діти-інваліди віком до 18 років, яким не протипоказане навчання за обраним напрямом (спеціальністю), відповідно до Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні";  
- Особи, яким відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надане таке право;  
- Особи, яким відповідно до Закону України “Про підвищення престижності шахтарської праці" надане таке право;  
- Члени збірних команд України, які брали участь у міжнародних олімпіадах, перелік яких визначено центральним органом виконавчої влади у сфері освіт ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 705 | Додав: Admin | Дата: 24.02.2016

Шановні абітурієнти! Звертаємо вашу увагу, що реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні осіб, яким станом на 01 вересня 2015 року виповнилося 16 років, буде відбуватися за паспортами. Зважаючи на стислі терміни реєстрації (з 01 лютого до 04 березня 2016 року), радимо якнайшвидше розпочати процедуру отримання паспортів.

Що потрібно для реєстрації на ЗНО - 2016 р які знадобиться зібрати документи, куди і в які терміни їх слід подавати?

Терміни
 Реєстрація на ЗНО – 2016 р. (зовнішнє незалежне тестування) стартує 1 лютого 2016 року. Подати документи потрібно до 4 березня 2016 р. За цей час абітурієнт повинен внести свої дані в систему Українського центру оцінювання якості освіти. Це можна зробити самості ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 778 | Додав: Admin | Дата: 12.02.2016

У столиці України проводиться конкурсний відбір кандидатів    
За результатами проведення відбору кандидатур на заміщення вакантних посад керівників загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Києва конкурсною комісією було рекомендовано 24 претенденти на посаду. Про це під час брифінгу повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.
Усі районні адміністрації прислухалися до рекомендацій і зараз подають в установленому порядку рекомендовані кандидатури на призначення.
"Вперше за 23 роки незалежності України в м.Києві відбуваються якісні зміни, в тому числі і в сфері освіти. Київська міська влада на чолі з Віталієм Кличком здійснює комплексний підхід до реформування та управління навчальними закладами шляхом впровадження інноваційного проекту – конкурсного відбору кандидатів", &nda ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 714 | Додав: Admin | Дата: 06.07.2015

У випускників шкіл формально є вибір, яку освіту отримувати: середню спеціальну (ПТУ і коледж), або вищу в державному або комерційному вузі. У кожного з них є свої плюси і мінуси. Наприклад, з дипломом комерційного вузу неохоче беруть на роботу, в державні університети дуже важко потрапити через корупцію при вступі, рівень престижу диплома ПТУ і коледжу держава так і не підняло. Тому, абітурієнти сьогодні вибирають не тільки напрямок спеціальності, а й рівень акредитації навчального закладу, щоб навчання не стало марною тратою грошей і часу.

ПТУ і коледжі
Сучасні коледжі - це перейменовані технікуми і ПТУ, в яких викладацькі склади і програми навчання, в більшості випадків, залишилися колишніми. Вступити вчитися туди можна після 9 або 11 класу загальноосвітньої школи. Один з головних плюсів: абітурієнт не витрачатиме ще 2 роки на школу, потім 5 років на навчання в ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 789 | Додав: Admin | Дата: 28.06.2015

Як ви знаєте, на сьогоднішній день у будь-який вищий навчальний заклад України (за виключенням професійних училищ та коледжів) неможливо вступити без результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Для того, щоб достовірно розповісти нашим читачам про тестування, я вирішила також пройти ЗНО разом з нечуючими абітурієнтами…
Мій експеримент розпочався ще взимку, коли стартувала реєстрація на ЗНО через сайт http://testportal.gov.ua/. Була заповнена заявка, надіслані всі необхідні документи до Регіонального центру якості освіти. Далі розпочалася підготовка до першого тестування з української мови та літератури, що відбулося 24 квітня.

Як це було…
Отже, настав день 24 квітня. Ми, нечуючі, проходили тестування всі разом, великою групою. В кабінеті був присутній перекладач жестової мови.
До речі, при оформленні заявки-реєстрації н ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 547 | Додав: Admin | Дата: 13.06.2015

Чесно кажучи, раніше мені ніколи не доводилось відвідувати дитячі садки для діток з порушеннями слуху. І ось зовсім недавно випала така нагода… Важко сказати, чого саме очікувала від цих відвідин, але побачене мене вкрай здивувало. Про деякі моменти я розповім, розглядаючи окремі ситуації, які ми, нечуючі практиканти, обговорили між собою і спробували проаналізувати зі своєї точки зору.

Ситуація 1
Під час уроку у молодшій віковій групі педагог забороняла використовувати жестову мову навіть присутнім нечуючим студентам. Нашого перекладача попросили сісти, “не махати руками” і не відволікати дітей.

Аналіз ситуації
Перше враження було приголомшливе: “Як це так?!”. Звичайно ж, ми, нечуючі, можемо зчитувати з губ те, що говорить викладач, але так безцеремонно позбавити глухого студента можливості почути все, що гово ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 588 | Додав: Admin | Дата: 03.06.2015

Освітній потенціал – одна з небагатьох конкурентних переваг України на теперішньому переломному етапі нашої історії. Але це лише потенціал. Для того, щоб викладачі й студенти, університети загалом розкрили його та реалізували, необхідно створити відповідні умови.
Ми на порозі подвійного виклику – з одного боку, світ дуже мінливий, освітні тенденції розвиваються безперервно, необхідно рухатися в прискореному темпі, щоб почувати себе на рівних з колегами і конкурентами. З іншого – наші освіта і наука дісталися нам у спадок від ізольованої радянської системи й більше, ніж за 20 років незалежності ми практично не інтегрувалися у світові процеси.
Для того, щоб наздогнати та не відставати, сьогодні потрібно діяти блискавично.
Українські учні виграють міжнародні освітні змагання, наші університети пишаються освітніми традиціями, ал ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 684 | Додав: Admin | Дата: 01.02.2015

Вчений, бізнесмен і письменник розповів чому вчителям не потрібно підвищувати зарплату, як навчити школярів стати багатими і щасливими і що спільного в українського педагога з даішником, пише Руслан Іванов у №1 журналу Корреспондент від 16.01.2014.
Реалізувавши понад 50 бізнес-проектів у різних сферах – рекламі, маркетингу, книговидавництві, освіті, – Володимир Співаковський переконався, що всю систему освіти в країні можна реформувати за три роки без великих фінансових вкладень.
Президент освітньої корпорації Гранд знає, як навчити школярів стати багатими і щасливими, а вчителів – сучасними і високооплачуваними. У нього є рецепт, як зробити систему освіти однією з найважливіших у країні і найбільш вигідних сфер вкладення грошей.
Тому Співаковський з неприхованою іронією вислуховує від Корреспондента перерахування проблем, які має вирішити майбутня ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 695 | Додав: Admin | Дата: 23.01.2015

Правила роботи класного керівника зі щоденниками учнів:
1.Щоденник має перевірятися класним керівником один раз на тиждень.
2.Учні повинні чітко знати вимоги, які висуває класний керівник до ведення щоденника.
3.Щоденник учня має відображати результати його навчальних досягнень без акцентування на особистих якостях учня.
4.Щоденник учня має відображати його активність у житті класу та результативність його участі в шкільному житті.
5.Наприкінці тижня учні можуть підрахувати й зафіксувати кількість позитивних оцінок за минулий тиждень. Це приємно й батькам - зазирнувши у щоденник дитини, побачити її досягнення за тиждень.
6.Щоденники треба використовувати для того, щоб підтримувати учня у складні для нього хвилини життя, аби своїм записом щиро відзначити його успіхи та досягнення.

Записи у щоденниках учнів, які робить класний керівник, ... Читати далі »

Категорія: Освіта України | Переглядів: 5055 | Додав: Admin | Дата: 04.09.2014

« 1 2 3 4 5 6 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024