П`ятниця, 19.04.2024, 21:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2015 » Квітень » 9 » Освіта нечуючих у комп’ютеризований вік
20:29
Освіта нечуючих у комп’ютеризований вік

Сьогодення неможливо уявити без комп’ютерної техніки. Скажімо, ще 20 років тому за прилавками магазинів продавці тримали в руках рахівниці. Тепер їх побачиш хіба що в музеях. Не секрет, що саме завдяки інтернет-ресурсам, якими ми користуємося за допомогою комп’ютерних технологій, у сучасному світі ми володіємо інформацією на 90 % більше, ніж 50 років тому.
Стрімкий розвиток комп’ютерної техніки і її різноманітного програмного забезпечення – це одна з характерних прикмет сучасного періоду розвитку суспільства. Технології, основним компонентом яких є комп’ютер, проникають практично в усі сфери людської діяльності. Те, що недавно вважалось фантастикою, тепер завдяки науково-технічному прогресу, особливо в області комп’ютерних технологій, стало реальністю.
Комп’ютерні технології застосовують у виробництві, промисловості, видавництвах і великих бібліотеках, у парламентах і міністерствах, у банках і на складах, у системах зв’язку і системах управління транспорту, у податкових інспекціях і у сфері розваг тощо. Тепер практично неможливо уявити сучасний офіс без повсякденного і широкого застосування комп’ютерних технологій. Комп’ютер став неодмінним атрибутом робочого місця працівників багатьох професій.
У цих умовах продовжує зростати попит на комп’ютерних спеціалістів, особливо на молодих спеціалістів високої кваліфікації. Великою популярністю користуються спеціалісти з комп’ютерної верстки та макетування, комп’ютерні художники і дизайнери, спеціалісти з банківських та бухгалтерських комп’ютерних систем, спеціалісти з комп’ютерних мереж та ряд інших.
Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище навчає учнів з порушеннями слуху за професією "Оператор комп’ютерного набору. Оператор комп’ютерної верстки". Висококваліфіковані викладачі та перекладачі жестової мови допоможуть нечуючим юнакам та дівчатам оволодіти найсучаснішою офісною технікою та найновішими комп’ютерними програмами. Наші студенти легко справляться з будь-якими завданнями. Ми верстаємо газети, буклети, візитки, календарі, книги, журнали, ілюстровані дитячі збірники казок, створюємо презентації, відеоролики, анімації, випускні альбоми, корегуємо фотографії у Photoshop. Наші учні беруть участь у всеукраїнських конкурсах, олімпіадах, міжнародних виставках та посідають призові місця.
Отож, любі друзі, якщо вам цікаво вивчати нове, глибше пізнавати світ, творити та розкривати себе, запрошуємо вас на навчання до Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища. Пориньте у світ електронної та комп’ютерної фантазії та отримайте достойну освіту!

Навчатися дуже цікаво. Я легко можу виконати будь-яке замовлення: створити візитівки, буклети, газети, книги, журнали. Для цього в училищі створені відповідні умови. Ми навчаємося в окремому спеціально-оснащеному кабінеті. Працюємо за комп’ютерами, ноутбуками та нетбуками. Пояснення нової теми здійснюється за допомогою дошки та відеопроектора, що особливо зручно для людей з вадами слуху. Висококваліфіковані викладачі, майстри та перекладачі жестової мови легко та доступно пояснюють нам навіть складний матеріал. Простори Інтернету доступні для нас і в класі, і в гуртожитку. Ми усім забезпечені, тому завжди працюємо на успіх.
Олег Люльчак, учень групи №27 ВМВПУ

Особливо запам’ятався день, коли ми створювали настінні календарі у програмі Adobe In Design CS5. Теми обирали за власним бажанням, в основному вони перепліталися з нашими уподобаннями. Наприклад, Марія Котик захоплюється моделюванням зачісок, Павло Іванчук – рибалкою, Олег Люльчак – автомобілями, Василь Паламарчук – спортом. Мені до вподоби – весільна мода, саме тому мій календар був присвячений цій тематиці. Вбрання підбирала відповідно до сезону. В кінці уроків виробничого навчання ми влаштували конкурс. Усі календарі в електронному вигляді демонстрували через проектор. Журі з викладачів особливо відзначили і достойно оцінили мою роботу. Це надзвичайно приємно!
Ірина Таран, учениця групи №27 ВМВПУ

За два роки я дізнався багато нового та цікавого. У ВМВПУ не лише дають відмінні знання, а й фізично загартовують. На уроках фізкультури наш викладач навчив нас багатьом корисним для здоров’я вправам. В училищі я знайшов чимало хороших друзів. У нас чудова група, ми разом подорожуємо та весело відпочиваємо. Вінниця – це місто здійснення мрій. Увечері все сяє, як у казці. А фонтани дозволяють поринути у незвіданий фантастичний світ. Вінниця – найкрасивіше місто на планеті! Я дуже радий, що приїхав навчатися саме сюди!
Микола Мазур, учень групи №27 ВМВПУ

Я щаслива, що можу проявити свою творчість і здібності не лише на уроках. Я талановита дівчина і постійно беру участь у конкурсах та позакласних заходах. Сцена – моє захоплення від народження, це місце, де я виконую улюблені пісні на жестовій мові. А нещодавно в училищі знімали відео про глухих. Класно відчути себе “зіркою” і показати своїм друзям в Інтернеті фільм про нашу групу. А ще – моїй фантазії немає меж, тому усе прекрасне я роблю своїми руками. На багатьох виставках Вінниці красувалися власноруч зроблені мною з тканини квіти, оздоблені бісером. Шкода, що на порозі випуск. Хотілося б ще на 2-3 роки продовжити навчання, щоб не закінчувалося веселе та безтурботне життя!
Марія Котик, учениця групи №27 ВМВПУ

Дуже люблю пізнавати все нове та цікаве. Приїхала у Вінницю аж із Кіровограда, і хоча трішки сумую за батьками, про свій вчинок ніколи не шкодувала. В училищі багато студентів з інших областей України. Географія широка – це і Херсон, і Черкаси, і Хмельницький, і Запоріжжя, двоє дівчат навіть з Донецька приїхали. Я зустріла тут щирих друзів. А ще відкрию вам один секрет: у ВМВПУ не лише достойне навчання, але й хороші люди. Саме тут я зустріла своє справжнє кохання. Мій нечуючий хлопець теж тут навчається, і в майбутньому ми плануємо одружитися. Дякую училищу, що допомогло мені зробити правильний вибір професії та знайти свою долю!
Фаїна Стеблян, учениця групи №27 ВМВПУ

Навчання у ВМВПУ доступне та якісне. Крім того, що я отримую високі оцінки на уроках, я ще й маю значні успіхи у спорті. Щодня ходжу на заняття з футболу, волейболу та баскетболу. Неодноразово отримував грамоти та подяки за високі спортивні досягнення. Останньою була моя перемога в номінації “Зірка спорту”. Училище дає змогу розвиватися і розумово, і фізично. Не секрет, що розумним і здоровим сьогодні бути модно!
Василь Паламарчук, учень групи №27 ВМВПУ

Мені дуже подобається навчатися за професією "Оператор комп’ютерного набору. Оператор комп’ютерної верстки", оскільки ми працюємо у різних програмах: Corel Draw, Adobe In Design CS5, Adobe Illustrator CS5, Adobe Photoshop CS2, Power Point та ін. Найбільше мене захоплює робота у Photoshop, оскільки саме ця програма дозволяє на повну проявити свій креатив. Зараз я працюю над створенням фотокниги. Тобто я – дизайнер: підбираю фон, корегую якість зображення, надаю потрібні відтінки, очищаю обличчя, змінюю колір очей і т.п. Я мрію оволодіти навичками фотографа і поєднати дві професії. Хочу працювати у фотостудії у вищезгаданій програмі. Досвіду і практики у мене вистачає, адже наші викладачі вкладають у нас усі свої знання, і на уроках ми щоразу виконуємо дуже складні, але цікаві завдання. Я справляюся з усім! Тож, сподіваюсь, що у мене все вийде, і я матиму престижну роботу, успіх, задоволення і вдячних клієнтів!
Наталія Зарванська, учениця групи №27

ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО–ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
“Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище”

Запрошує на навчання в спеціалізованих групах для осіб з порушеннями слуху за інтегрованою професією “Оператор комп’ютерного набору. Оператор комп’ютерної верстки”.
Для забезпечення навчальної діяльності створені відповідні умови, кабінети оснащені сучасною комп’ютерною технікою, висококваліфіковані викладачі (в т.ч. сурдоперекладач) допоможуть отримати знання та практичні навички з професії. Учням надається стипендія, харчування в їдальні навчального закладу та проживання у гуртожитку.
Необхідні документи для вступу:
заява, автобіографія, документ про освіту, довідка про склад сім’ї, свідоцтво про народження, медична довідка (форма 86-у), медична карта ф.25, 8 фотокарток 3х4 (кольорових), ідентифікаційний код.
Термін навчання: на базі 12 (10) кл. — 2 роки.
Наша адреса: 21009, м.Вінниця, вул.Червоноармійська, 5.
Довідки за телефонами: (0432) 27-44-63 (приймальна комісія), 067 430 94 89, 093 193 07 50. e-mail: vmvpu.vn.ua@gmail.com сайт: vmvpu.vn.ua

Ірина Колодкіна, перекладач жестової мови ДПТНЗ “ВМВПУ”

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 703 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024