Субота, 20.04.2024, 13:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Освіта глухих

Минулого тижня на засіданні комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова йшлося про те, що на Прикарпатті планують ліквідувати інтернати.

– У нашій області 20% дітей перебувають в інтернатах, – зазначив начальник служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА Іван Ковалик. – Ми розробили стратегію реформування інтернатів. Це не штучне закриття певного закладу. Діти повинні бути в сім’ях і тоді зникне потреба в таких закладах. Дитину після інтернатного закладу важко влити до соціуму.

Зважаючи на таку інформацію, журналіст "НК" поцікавилася у керівника Калуської спецшколи-інтернату для слабочуючих дітей Роксолани Караїм, чи торкнуться ці зміни і їхнього навчального закладу.

– Такі реформи – це не забаганка обласної влади, – коментує Р.Караїм. – Мину ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 559 | Додав: Admin | Дата: 06.08.2018

Знову прийшла сумна мить прощання, яка настає кожного року при завершенні щорічного навчально-рекреаційного табору-школи “Українська жестова мова і культура глухих”. Для вихованців спеціальних шкіл-інтернатів це кількаденне свято мови і культури глухих щороку організовують Українсько-канадський альянс для глухих та слабочуючих (О.Савченко) та Кафедра загальної та соціальної педагогіки Українського католицького університету (І.Кобель) у співпраці із Кам’янець-Подільським національним університетом ім.І.Огієнка (О.Дмітрієва) та Українським товариством глухих (Н.Адамюк).
8-14 липня цього року відбувся вже 29-й літній табір, проведення якого традиційно ініціював і очолив доцент Кафедри загальної та соціальної педагогіки Українського католицького університету Ігор Кобель. Не просто описати свої враження від зустрічі з давніми друзями, колегами-однодумцями, від р ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 561 | Додав: Admin | Дата: 01.08.2018

На адресу надійшло відповідь Уповноваженого Президента України з прав дитини від 13.07.2018р. №32-06/1482 на звернення Громадської організації осіб з порушенням зі слуху стосовно статусу спецшколи-інтернату.

Текст відповіді:

"Уповноважений Президента України з прав дитини розглянув Ваше звернення щодо захисту прав та інтересів дітей з порушенням слуху та повідомляємо.
Реформування системи інтернатних закладів в Україні здійснюється відповідно Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та плану заходів з реалізації її І етапу, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України №526 від 9 серпня 2017 року.
На даний час обласними державними адміністраціями розробляються Регіональні плани реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на період ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 473 | Додав: Admin | Дата: 26.07.2018

У навчальних закладах для дітей з порушеннями слуху України пролунав останній у цьому навчальному році дзвоник.

Члени Об’єднання нечуючих педагогів, які працюють у спеціальних школах, надіслали фото, які розповідають про те, як прощалися зі своїми учнями: з молодшими – до вересня, а з випускниками — до зустрічей на дорогах життя…

Вітаємо з цією радісною й трошки сумною подією та бажаємо всім – і учням, і педагогам — подальших успіхів та здійснення мрій. А особливо – мрії про те, що в Україні, попри всі новомодні тенденції, збережуться ці острівки тепла, любові і взаєморозуміння, назва яким — «спеціальна школа». Школа, де старше покоління людей з порушеннями слуху передає знання, досвід і безцінну культуру спільноти глухих тим, хто приходить їм на зміну. Школа, де, попри все, зароджується і зберігається ос ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 553 | Додав: Admin | Дата: 13.06.2018

13 квітня 2018 року у Культурному центрі УТОГ відбувся ХІІ Всеукраїнський конкурс "Ерудит", у якому взяли участь 18 учнів 12-х класів спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів (шкіл-інтернатів) для дітей глухих та зі зниженим слухом з усієї України.
Після виконання конкурсних завдань (тестів з 8 предметів шкільної програми та твору на тему "Яку закордонну країну я хотів би відвідати і чому") учасники конкурсу за сприяння ієрея Свято-Миколаївського храму на Татарці УПЦ Київського патріархату отця Василя мали змогу побувати на екскурсії в історичному та культурному центрі Києва — на Михайлівській площі, відвідати Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир, оглянути святкову виставку писанок на Софійській площі.
А журі на чолі з І.І.Чепчиною тим часом перевірило роботи учнів та за підсумками отриманих ними балів визначило переможців.
... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 504 | Додав: Admin | Дата: 17.04.2018

07 лютого 2018 року Міністерство освіти і науки України видало наказ № 114 про проведення Всеукраїнського конкурсу “Ерудит” серед учнів 12-х класів закладів освіти для дітей з порушеннями слуху (глухих та зі зниженим слухом) у 2018 році.

Зокрема, цим документом передбачено провести у 2018 році Всеукраїнський конкурс “Ерудит” серед учнів 12-х класів закладів освіти для дітей з порушеннями слуху у два етапи:

• І етап — шкільний — у термін з 26 лютого до 21 березня;
• ІІ етап — Всеукраїнський — 13 квітня.

Цим наказом затверджено також склад Всеукраїнського організаційного комітету конкурсу та склад журі II етапу конкурсу на чолі з головою УТОГ І.І.Чепчиною.

Департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних ад ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 421 | Додав: Admin | Дата: 06.03.2018

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність дослідження. Вища освіта є ключовою галуззю на етапі розбудови українського суспільства. Вона є могутнім фактором розвитку духовної культури народу, відтворенням продуктивних сил України. Водночас вища освіта, перебуваючи в категорії елітарних стандартів, поступово набуває статусу соціально-культурного мінімуму. Вона стає своєрідною перепусткою до сфери професійної діяльності.
На сьогодні в Україні відбувається реформування вищої освіти, яке передбачає створення національної системи вищої освіти на нових законодавчих і методологічних засадах, досягнення принципово нового рівня якості підготовки фахівців, збереження прогресивних надбань минулого та приведення системи у відповідність до нинішніх економічних можливостей і потреб держави, зміцнення і розвиток демокра ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 504 | Додав: Admin | Дата: 03.01.2018

У Жовківському навчально-реабілітаційному центрі “Злагода” проводять службове розслідування через випадок із побиттям учня. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила керівниця департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.
У Facebook хресна мати хлопчика Mirocka Maruniuk заявила, що хлопчик повернувся зі школи із синцями та після довгих вмовлянь повідомив, що його побила учителька. Зараз у школі працює комісія, яка встановлює усі деталі події.
 “У мене похресник вчиться в спецшколі. Він не бачить на одне око і погано розмовляє. Сьогодні мама його привела зі школи ось з такими синцями , після довгих вмовлянь розказав, що його била вчителька кулаком, а потім указкою”, – розповіла жінка.
Вона зазначила, що батьки через брак часу не хочуть писати заяву у поліції
“Проблема в тому що батьки не йдуть п ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 427 | Додав: Admin | Дата: 18.12.2017

Об'єднання нечуючих педагогів (ОНП) вважає за доцільне надати потрібну якісну інформацію всім тим, хто потребує підвищення освітнього рівня та отримання робітничої професії.
До уваги нечуючих, які закінчують спецшколу, пропонується перелік вищих навчальних закладів, у яких у складі спеціальної групи мають можливість навчатися особи з порушеннями слуху.
Це не означає, що їхні бажання мають обмежуватися лише цим переліком: навпаки, вони можуть і мають право навчатися у будь-яко¬му вищому навчальному закладі України, щоб здобути омріяну ними професію.
Поданий перелік є лише свідченням того, що глухі та слабкочуючі особи надають перевагу саме їм, тому там формуються спеціальні групи у супроводі сурдоперекладача (перекладача-дактилолога, перекладача жестової мови).
 

... Читати далі »
Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 859 | Додав: Admin | Дата: 04.12.2017

Проверка школы-интерната для детей с недостатками слуха в Ужгороде - Инспектор. Города. 1+1. 1 выпуск 1 сезон

Одним из самых эмоциональных моментов для Владимира Остапчука во время съемок в Ужгороде стала инспекция интерната для детей с недостатками слуха, во время которой ведущий едва сдержал слезы. Владимир Остапчук наткнулся на пост в Фейсбуке, где мама одного из мальчиков утверждает, что сына избил учитель. Действительно ли это было так - телеведущий попытается выяснить.

Коротка історія школи: У 2014 році школі виповнилось 110 років. А початок історії розвитку школи-інтернату для глухонімих в Ужгороді закл ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 553 | Додав: Admin | Дата: 22.11.2017

« 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024