Середа, 24.04.2024, 03:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Освіта глухих

Якщо до Львівської школи Марії Покрови для глухих дітей останнім часом прикута увага громадськості, то про долю дошкільного закладу освіти для дітей зі стійкими порушеннями слуху ніхто не згадує. А даремно…
Відкритий у 1981 році дитячий садочок для дітей з порушеннями слуху (ДЗО № 35) тоді налічував 4 групи (1 група — для дітей слабкочуючих та 3 групи — для дітей глухих), тобто до 40 вихованців. Це явно перевищувало норму (яка складає 6 дітей – в групі глухих та 9 – слабкочуючих), але відповідало потребам часу. Садочок забезпечував корекційним навчанням дітей усієї Львівської області.
Очолювала заклад людина без спеціальної освіти, зате з великим серцем та педагогічним талантом – Леся Михайлівна Ганусин. Взявшись до справи з ентузіазмом, вона зуміла не лише наповнити колишній маєток управителя ресторану, а згодом садочок са ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 300 | Додав: Admin | Дата: 01.03.2020

У багатьох публікаціях з Харкова зустрічається його ім’я — Олександр Мурашко, член Українського товариства глухих, молодіжний активіст, студент 2 курсу Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди. І завдяки ініціативі позаштатного автора, ветерана Харківської облорганізації Товариства Н.Г.Бєлової, яка зустрілася з Олександром і взяла у нього інтерв’ю, ми маємо змогу більш детально розповісти про цього симпатичного й креативного хлопця, розпитати про джерела його енергії й наснаги для реалізації його численних починань та ініціатив. А перерахувати всі його справи досить складно: це і навчання в університеті, і робота задля хліба насущного, і практика в школі, і ролі в самодіяльному театрі “Аріадна”, і проведення заходів в ОБК Товариства, і реалізація креативних проєктів, і участь у всеукраїнських конкурсах, і ще багато інш ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 392 | Додав: Admin | Дата: 02.02.2020

Христина Бала не чує від народження і майже не розмовляє. За свої 42 вона народила трьох дітей, закінчила Академію мистецтв і веде дитячий гурток з декору. Та зовсім інше спонукало її знайти: якось у школі діти розповідали про своїх батьків. Тоді донька Христини з гордістю заявила: “Моя мама – королева витинанки, і я хочу бути на неї схожою”. При тому, всі знали, що матір дівчинки має біду зі слухом.
Звісно, ми знайшлися, зустрілися в кафе, спілкувались з допомогою перекладача жестової мови, трохи – письмово. При контакті наживо Христина – абсолютно щаслива і повноцінна людина. Як це можливо, відповіді – нижче.

“Для вас стати художником, це як без нот – музикантом”
Христина народилася без слуху, але батьки це помітили, коли дитині виповнилось два роки. Водили по лік ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 509 | Додав: Admin | Дата: 23.01.2020

Роки... Швидкоплинним птахом летять вони, перегортаючи крилом дати, подїі, покоління... І тільки пам’ять людська здатна зберегти спогади. Звичайно, насамперед в пам’яті залишаються яскраві, приємні події. Як от, наприклад, ювілейні урочистості з нагоди 80-річчя заснування Новоушицької спеціальної школи Хмельницької обласної ради.
Свято розпочалось ще зі шкільного подвір’я. Щасливі обличчя, усмішки, обійми та сльози радості в очах колишніх випускників — від зустрічі з однокласниками, вчителями, з тими, з ким провели в стінах школи довгі та незабутні роки, з тими, з ким ділились найпотаємнішим.
І ювілярка в цей день була особливо святковою та оновленою. Заснована ще в далекому 1939 році, Новоушицька спеціальна школа для дітей з порушеннями слуху розміщувалась в колишньому поміщицькому маєтку. За роки існування пережила перепрофілювання, е ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 367 | Додав: Admin | Дата: 11.01.2020

ЧИТАЙТЕ, ДУМАЙТЕ, РЕАГУЙТЕ!!!

Шановна громадо! На ваших очах руйнують мережу закладів компенсуючого типу і школу для глухих дітей у Львові зокрема.
Школа № 101 Марії Покрови для глухих дітей, що знаходиться за адресою Личаківська, 35, яка заснована ще за "бабці Австрії" на кошти мецената, який інтелігентно приховав свою благодійність, плавно йде у небуття. Спершу за надуманими причинами (картопля в машині директора, який цю бульбу привозив для працівників школи) звільнили з посади директора Крамара Юрія Михайловича, який працював у школі понад 20 років. Ним залучено до школи меценатів, які і до сьогодні є частими гостями школи, більше того — друзями, які протягують руку благодійної допомоги уразливим верствам населення — дітям з порушеннями слуху, здебільшого з незаможних родин, як тепер називають з СЖО (зі складними життєвими обставинами), дітя ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 554 | Додав: Admin | Дата: 25.11.2019

Саме так можуть сказати переможці ХІІІ Всеукраїнського конкурсу “Ерудит”, який відбувся 3 травня 2019 року на базі Культурного центру Українського товариства глухих (УТОГ) серед здобувачів освіти з порушеннями слуху 12-х (13-х) класів закладів загальної середньої освіти.
У конкурсі цього року взяли участь 20 учнів з різних регіонів України. Заявок було більше, але через хворобу не всі змогли приїхати.

Конкурсна програма складалася з двох завдань: тестування з 8 шкільних предметів (української мови, української літератури, історії України, географії, математики, біології, фізики, хімії) та творчої роботи на тему “Мій найкращий вихідний день”.
Оцінювало роботи учасників конкурсу журі у складі спеціалістів Міністерства освіти і науки Ук ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 485 | Додав: Admin | Дата: 05.06.2019

4 березня 2019 р.на базі Новоушицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Хмельницької обласної ради (смт.Нова Ушиця Хмельницької обл.,вул. Івана Франка, 2) відбувся обласний семінар "Науково-методичне забезпечення реалізації концепції Нової української школи та Державного стандарту для дітей з особливими освітніми потребами", у роботі якого взяли участь наукові співробітники Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка Національної академії педагогічних наук України.

Мета семінару полягала в:
− ознайомленні учасників із науково-методичним та програмним забезпеченням навчально-корекційного процесу в спеціальних закладах освіти відповідно до Державного стандарту для дітей з особливими освітніми потребами, з досвідом роботи щодо удосконалення існуючих і впровадження нових форм та методів корекційної роботи з дітьми з по ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 457 | Додав: Admin | Дата: 15.03.2019

Володіння іноземною мовою визначає культурний рівень особистості. В умовах глобалізації знання іноземної мови набуває все більшого значення. В цьому процесі англійська мова займає особливе місце, як мова міжнаціонального спілкування. Володіння англійською мовою для молодої людини все більше впливає на її статус і розширює можливості щодо працевлаштування і саморозвитку.

Все вище сказане має пряме відношення до студентів з проблемами слуху, які навчаються в ВНЗ в спеціально створених для них групах. Студенти з порушенням слуху являють собою неоднорідну групу, що характеризується різним ступенем і характером порушення слуху; часом в якому відбулося зниження слуху; рівнем мовного розвитку; наявністю або відсутністю додаткових відхилень у розвитку в якості первинних, а також педагогічними умовами, в яких вони перебували після втрати слуху.

Стаття присвячена особливостя ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 359 | Додав: Admin | Дата: 09.01.2019

З ініціативи ОНП та за підтримки керівництва ДВНЗ "Київський коледж легкої промисловості" 23 листопада 2018 року відбувся Всеукраїнський семінар-практикум "Вивчення досвіду інклюзивної освіти осіб з порушеннями слуху на базі ДВНЗ ”Київський коледж легкої промисловості"”.
І тематика, і місце проведення цього зібрання не випадкові, адже головною ознакою сучасності є запровадження і активне використання новітніх освітніх технологій, в основі яких — інклюзивність, багатопрофільність фахової підготовки студентів до майбутньої професії, системність і злагодженість в плануванні, організації особистісно зорієнтованого, соціокультурного і компетентністного освітнього процесу, поєднання змісту і форм розвивального, виховного, виробничого навчання з обов'язковим перекладацьким супроводом кваліфікованих фахівців.
Значущості заходу додавало ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 741 | Додав: Admin | Дата: 30.11.2018

Напередодні Дня знань відбулася розмова з актуальних освітніх питань з директором Хмельницької загальноосвітньої спеціальної школи № 33, кандидатом педагогічних наук Галиною Миколаївною Воробель.
 
— Як відомо, зараз відбувається ключова реформа Міністерства освіти та науки України під назвою “Нова українська школа” (НУШ). Наголошено, що її головна мета — створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Галино Миколаївно, як Ви оцінюєте введення НУШ? Чи готова керована Вами школа до таких нововведень?

— Я позитивно ставлюсь до введення НУШ, оскільки її основні принципи в нашій школі вже давно існують. Завдання педагогів школи — використовувати нові методи навчанн ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 488 | Додав: Admin | Дата: 05.09.2018

« 1 2 3 4 5 ... 19 20 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024