Вівторок, 23.04.2024, 20:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2013 » Травень » 14 » Якби ж тільки непогода…
23:10
Якби ж тільки непогода…

На жаль, не тільки несприятливий метеорологічний прогноз став на перешкоді більш масовій участі членів ОНП у семінарі-практикумі у Хмельницькому, а й звичайнісінький людський фактор. Причому до господарів з Хмельницького НВК - абсолютно ніяких претензій, а самі лише слова вдячності. Галина Миколаївна Воробель ще раз довела, що вона і її команда вміють працювати злагоджено і давати чудовий результат. Відмінно провела відкритий урок з географії Ольга Вікторівна Бурлака.

Не побоялася взятися за проведення уроку з жестової мови у чужій школі з незнайомими їй дітьми і полтавчанка Ада Миколаївна Лук’янова. І тему вона вибрала досить складну - про банківську систему в Україні. Приємно було бачити, що вона швидко знайшла спільну мову з незнайомими їй учнями. За це Аді Миколаївні - особлива подяка і низький уклін. Обидві молоді вчительки впевнено і зі знанням справи працювали з нечуючими школярами. Чесно  скажу, що їхні уроки не соромно показати перед будь-якою комісією найвищого рівня!

Цікаво було спостерігати і за факультативом за програмою "Довіра”, який провела психолог Хмельницького НВК - чуючий спеціаліст з досить непоганим рівнем володіння жестовою мовою.

Галина Миколаївна Воробель - автор цієї програми, розповіла, що саме надихнуло її на розробку цього вкрай необхідного предмета.

Після уроків, відпустивши учнів двох класів, які й працювали у цей передканікулярний день у школі на відкритих уроках, учасники семінару мали нагоду прослухати виступ і обмінятись думками зі спеціалістом Хмельницького  інституту післядипломної освіти з приводу інклюзивного навчання та тих проблем, з якими стикаються нечуючі діти при навчанні у масовій школі.

Гостинні господарі подбали і про харчування учасників семінару, і про подальшу програму. Обмін досвідом виявив значні прогалини, які мають нечуючі педагоги у знанні, здавалося б, найелементарнішого,  що стосується планування своєї роботи і чіткого слідування вимогам шкільної програми. Їм про це ніхто і ніколи не говорив - в інституті цьому не научиш, а у школах перейманню досвіду від чуючих колег перешкоджає мовний бар’єр.

Галина Миколаївна не шкодувала часу і доступно, з документами в руках, пояснювала колегам усі тонкощі, які необхідно враховувати в своїй роботі. І було дуже шкода, що таку корисну інформацію не отримали ті, хто з різних причин так і не приїхав до Хмельницького. До тих, хто захворів напередодні від’їзду або не зміг приїхати з поважних причин, повідомивши про це  організаторів, звичайно, ніяких претензій. А от як пояснити незацікавленість і байдужість таких членів ОНП , як Марина і Антон Совєтови (а з ними мав бути і їхній колега Миронов), С.Горбань, Н.Домашенко (навіть не відповіла на СМС), Н.Горбачук. Попередньо вони дали згоду взяти участь у семінарі, але потім  навіть не потурбувалися про те, щоб поцікавитися, чи надіслані їм листи-виклики, а у день семінару відповіли, що ці виклики не отримали і тому не приїхали. Хіба колись комусь було відмовлено у повторній відправці листів, якщо вони з якихось причин їх не отримали? Дуже прикро, що цими колегами не цінується час організаторів, які витрачали і час і кошти на підготовку листів-викликів та сертифікатів, які були вручені всім учасникам семінару.

Хочу побажати цим педагогам хоча б раз самим побути у "шкурі” організаторів будь-якого заходу. Може тоді вони краще цінуватимуть чужий час, сили і здоров’я.

Погода, зі свого боку, підготувала учасникам семінару неприємний сюрприз, дісталося від непогоди на зворотній  дорозі киянам і особливо - нашим чарівним полтавчанкам. Але, попри сніжний полон, від семінару залишились приємні враження. За це - велика подяка Галині Миколаївні Воробель і її колективу!

 















Н.Каменська, президент ОНП

Категорія: Сурдопедагогіка | Переглядів: 761 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.7/3
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024