П`ятниця, 29.03.2024, 10:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2013 » Листопад » 15 » Лист МОНУ та Інституту спецпедагогіки НАПНУ на звернення нечуючих педагогів
13:12
Лист МОНУ та Інституту спецпедагогіки НАПНУ на звернення нечуючих педагогів
На адресу УТОГ і ОНП надійшли листи від директора департаменту Міністерства освіти і науки України Єресько О.В. та директора Інституту спеціальної педагогіки Національної Академії педагогічних наук України Засенка В.В. на звернення ОНП щодо навчання нечуючих педагогів на курсах підвищення кваліфікації вчителів з курсу "Жестова мова”.


Всеукраїнська громадська організація інвалідів
"Українське товариство глухих"



Департаментом загальної середньої та дошкільної освіти розглянуто лист Центрального правління Українського товариства глухих від 19.09.2013р. №03-01/359 щодо навчання вчителів жестової мови та повідомляємо.
Міністерством освіти і науки підготовлено та направлено лист органам управління освіти і нуки та інститутам післядипломної педагогічної освіти з проханням передбачити організацію курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників зазначеної категорії у 2014 році, у томц числі нечуючих педагогів.

Директор департаменту О.В.Єресько

Президентові Об’єднання нечуючих педагогів
Каменській Н.М.

Шановна Наталіє Миколаївно!

На Ваше звернення до МОН України щодо навчання нечуючих педагогів на курсах підвищення кваліфікації вчителів з курсу "Жестова мова Інститут спеціальної педагогіки НАПН України зі свого боку повідомляє, що в установі є достатнє методичне, фахове та технічне забезпечення для проведення 72-годиних курсів підвищення кваліфікації керівних, педагогічних працівників навчальних закладів з курсу "Жестова мова”.
Інститут спеціальної педагогіки готовий провести курси підвищення кваліфікації для вчителів Об'єднання нечуючих педагогів, які бажають пройти навчання для отримання права працювати викладачами жестової мови. За бажання слухачів територіально курси можуть проводитися за місцем їхньої роботи (за наявності навчальної групи).
Навчання на курсах здійснюється на платній основі за кошти фізичних та юридичних осіб. Розрахунковий рахунок 31254272210967, в ГУДКСУ м.Києва, МФО 820019, код ЄДРПОУ 21560861.
Повідомляємо, що хоча питання цілеспрямованого перерозподілу коштів для участі у курсах підвищення кваліфікації не належить до нашої компетенції, Інститут виходить з клопотанням щодо переведення у 2014 році 25-ти місць на державну форму фінансування для навчання нечуючих педагогів.

З повагою,
директор В.В.Засенко

Лист Інституту спецпедагогіки НАПНУ

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 957 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 1
1 Наталя Іванівна  
0
Я ніяк не можу зрозуміти, навіщо платити за навчання, хоча Інститут або предмет навчання є бюджетом держави.
Вважаю, треба більш уважно подивитись на цей Закон України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" (стаття 23).

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024