Четвер, 28.03.2024, 11:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Країна глухих

Новогодние поздравления и пожелания

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 631 | Додав: Admin | Дата: 30.12.2015

Цього року Міжнародний тиждень глухих відзначається під гаслом “Дітям - право на жестову мову!” і святкується з 21 по 27 вересня, а Міжнародний день глухих (International Deaf Day) припадає на останню неділю місяця - 27 вересня 2015 року. Національні асоціації глухих багатьох країн світу організовують в ці дні різноманітні заходи, марші, кампанії та зустрічі, на яких вони висвітлюють перед місцевими і національними владами численні проблеми глухих для прийняття ними невідкладних рішень.

У цьому році слід порушувати такі болючі проблеми, як закриття шкіл для глухих дітей, відсутність дитячих телепередач жестовою мовою, телепередач з перекладом на жестову мову, раннього втручання в мовний розвиток новонародженої дитини, відсутність у чуючих батьків знань жестової мови і знань з культури поводження з глухими тощо. Ще ніколи досі заходи до Міжнародного дня глухих ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 493 | Додав: Admin | Дата: 26.09.2015

Дивовижний світ Зої, Софі і Емми Хукер - єдиних у світі сліпоглухонімих трійнят. Можливості сучасної медицини дозволяють виходжувати новонароджених навіть з масою 500 г. На жаль, майже кожна п'ята недоношена дитина страждає на захворювання очей - ретинопатію недоношених (РН), і 8% з них - важкими формами.
Ретинопатія недоношених - це захворювання очей, що виникає внаслідок порушення розвитку.
 

До уваги осіб з порушеннями слуху! Щоб отримати субтитри до відео на Youtube, треба натиснути на кнопку "Cубтитри" внизу справа на панелі екрана.

Глухонімота - вроджена або придбана в ранньому дитинстві глухота і обумовлене нею відсутність мовлення. ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 832 | Додав: Admin | Дата: 07.06.2015

Напевно, моя доля та мої проблеми мало відрізняються від долі та проблем тих, хто з дитинства був обділений хорошим слухом. Ще в дитячому садочку, який я в ранньому віці відвідувала разом із чуючими дітьми, для мене світ був “країною в країні”. Я мало сприймала все те, що відбувалося довкола, а отже, не брала участі у святкових ранках, не співала, не танцювала, не розповідала віршів. Просто сиділа в кріслі разом з батьками як глядач, бо світ звуків був для мене далеким та нерозбірливим.
Для моїх батьків стало зрозумілим, що я не зовсім добре чую, коли мені минуло два роки. Сподіваючись, що можна щось змінити, ми їздили до лікарів Львова, Донецька, Києва. Та, виявилось, що єдине, що могло би дати нам можливість розвинути мою мову і допомогти спілкуватись, це спеціальне навчання за умови придбання слухового апарату. В моєму місті не було ні спеціалізованого садочка ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 453 | Додав: Admin | Дата: 03.05.2015

Уже вп’яте проводяться змагання з міні-футболу серед глухих у Кривому Розі. 28 лютого та 1 березня 2015 року відбувся відкритий міський турнір серед інвалідів з порушеннями слуху, присвячений Року спорту та здорового способу життя.
На початку змагань, у церемонії відкриття, виступили: член комітету з фізичної культури і спорту виконкому міської ради І.І.Коваленко та автор цієї замітки - президент Криворізької міської федерації з фізичної культури і спорту глухих.
У турнірі взяли участь 7 команд: 3 команди - з Кривого Рогу, по одній - з Дніпродзержинська, Черкас, Запоріжжя, Кременчука. На початку змагань відбулося жеребкування, відповідно до якого команди-учасниці й розташувались у таблиці.
У перший день відбулися відбіркові ігри. Вони проходили за круговою системою в одне коло, їх тривалість - 2 тайми по 15 хвилин кожен. Заміни були необмежені.
А на друг ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 646 | Додав: Admin | Дата: 30.03.2015

Цікаво, чи є у світі хоч одна людина, яка не любила б казки? Ось і наші вихованці Житомирської спецшколи-інтернату дуже люблять дивитися казочки по телевізору, читати їх разом з вихователями. А нещодавно учні початкових класів самі створили казку. А точніше, одразу три казки-інсценізації.
Оскільки у листопаді у нашій школі проходив місячник праці, то й казочки були підібрані відповідно. Всі вони ілюстрували, наскільки важливою в житті є праця, і що може трапитись з тими, хто лінується і не старається.
Керівник театрального гуртка Ірина Гальчевська, вихователька Людмила Гуменюк, педагог-організатор Ірина Тернова та психолог Наталя Блохіна підготували з учнями початкових класів казки “Троє поросят”, “Бабка та Мураха” і “Сорока-Білобока”. З величезним задоволенням малюки, та й старші учні, спостерігали за тим, що відбувається на сцені. А щ ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 620 | Додав: Admin | Дата: 25.01.2015

От качества школьной трудовой подготовки зависит в значительной степени благополучие и счастье наших воспитанников в будущем. Как ни больно говорить, но мы вынуждены признать, что именно трудовое обучение сейчас - наиболее острая, актуальная и не решаемая проблема.
В содержании трудового обучения за последние 50 лет произошёл ряд существенных преобразований. Долгие годы в школах была однопрофильная подготовка. В течение 7-ми лет (с 5 по 12 классы) ученик изучал одну специальность (столяра, полиграфиста или швейника). В 70-е годы значительное внимание стали уделять методам политехнического обучения, расширению объёма теоретических сведений в процессе освоения специальности, повышению общего образования учащихся спецшкол.
Достижением современной педагогики является преодоление традиций узкопрофильной подготовки неслышащих детей. Для трудового обучения теперь характерна ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 899 | Додав: Admin | Дата: 19.12.2014

Задумана форма роботи з педагогами мала стати початком операції по видаленню злоякісної пухлини з організму колективу. Вона ж мала й обезболити цю операцію.
- Ці уроки, я думаю, будемо проводити в середу, в учительський день. Перший урок проведу я. Тему уроку повідомляти не буду: вчителі повинні знати свій предмет не гірше за учнів, а урок розрахований на учнів. Наступний урок - ваш. Тему можете обрати самі, завтра скажете мені. До дзвінка залишилося три хвилини, - закінчила розмову директор, глянувши на годинник.
Надя випрямилася; з грудей мимоволі вирвалось полегшене зітхання. Глянула в ті очі, що так часто гасили в ній бажання підійти, попросити поради. Зараз погляд Ірини Дмитрівни був теплим і щирим, а замість крижинки іронії в ньому мерехтіла іскра дружелюбної лукавинки.
У середу за парти першого класу сіли вчителі. Кімната була невелика, затишна, тому спин ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 774 | Додав: Admin | Дата: 13.12.2014

Продовження. Початок дивіться, будь-ласка, №1, 2, 3, 4, 5

II

Вінниця полюбилася Надії з першого по­­г­ляду. Місто тонуло в зелені. Не вулиці - алеї парку. Дівчатами-чепурушками сором’язливо виглядали з садків невеликі охайні будиночки. В порівнянні з Харковом Вінниця здалася Надії великим гарним селом, полонила душу дивним затишком своїх вулиць і скверів.

Вона швидко знайшла будинок, де розмістився обласний відділ УТОГ. У першій кімнаті, куди вели двері з вулиці, розташовувався клуб: кімната була заставлена рядами стільців, а протилежній її кінець мав підвищення - сцену. Бокові двері вели до другої невеликої кімнати, де за письмовими столами, поставленими кутом, сиділи дві жінки. Одна з них, років 45, незважаючи на свій вік, була дуже гарною. Колись каштанове, тепер густо посріблене волосся було гладко зачесане і закладене ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 784 | Додав: Admin | Дата: 06.12.2014

Продовження. Початок дивіться, будь-ласка, №1, 2, 3, 4

Згадавши кумедний лист друга, Надя усміхнулася.
- Дівчата, погляньте на Надію, - показала на неї Марійка, - не інакше, як закохалася...
- З нею таке буває, - взяла подругу під захист Рая, - вона іноді розмовляє зі своїми мріями. Глянеш на неї - шепче щось. Наче молиться.
- Горить, Марійко! - кинулася до столу Рая, схопила в руку праску.
Новісінька сукня Марійки диміла, як кадило. Поклала праску на вогку ганчірку, щоб улягалася складка на подолі - і забула. Жодного разу не вдягнена сукня була безнадійно зіпсована, а разом з нею і настрій у Марійки і її подруг.
Нарядів у дівчат було негусто, діставалися вони нелегко, часто ціною недоїдання. І як же могла подруги наряджатися і йти в парк, коли одну з них спіткало таке лихо? Усі вони залишилися вдома. Так-сяк розвеселили Марій ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 686 | Додав: Admin | Дата: 30.11.2014

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024