Середа, 24.04.2024, 06:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » 2014 » Квітень » 14 » Як відбуватиметься зовнішнє незалежне тестування цього року
09:01
Як відбуватиметься зовнішнє незалежне тестування цього року

Графік проведення ЗНО 2014 року

Графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання визначається згідно з затвердженим Міністерством освіти календарним планом підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2014 році.
У 2014 році зовнішнє незалежне оцінювання планується провести з 3 по 27 червня. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури проходитиме впродовж двох днів (І та ІІ сесії).
Тестування з усіх інших предметів відбуватиметься в один день.

Дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року:
Іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська) — 3 червня.
Українська мова і література (І сесія) — 5 червня.
Українська мова і література (ІІ сесія) — 6 червня.
Російська мова — 10 червня.
Математика — 12 червня.
Географія — 14 червня.
Біологія — 16 червня.
Фізика — 18 червня.
Історія України — 20 червня.
Хімія — 23 червня.
Всесвітня історія — 25 червня.
Світова література — 27 червня.

Визначення результатів ЗНО
Перевірка тестових завдань з розгорнутою відповіддю (українська мова та література, іноземні мови, російська мова) буде проводитись з 5 по 21 червня 2014 року.
Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання кожного учасника основної сесії буде здійснюватися у період з 19 червня по 8 липня 2014 року.
Апеляційні заяви від учасників тестування, яких не задовольнили отримані результати ЗНО, будуть розглядатись починаючи з 24 червня 2014 року.
Додаткова сесія ЗНО для учасників, які не змогли взяти участь у основній сесії тестування з поважних причин, пройде у період з 4 по 11 липня 2014 року.

Чого не слід робити під час ЗНО
Учасник зовнішнього незалежного оцінювання може бути позбавлений права проходити зовнішнє незалежне оцінювання або його робота може бути анульована у випадку порушення процедури проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Розглянемо такі випадки.
Спілкування з іншими учасниками. Абітурієнт може бути позбавлений права на продовження роботи над тестом, якщо в аудиторії, де проводиться тестування, він заважає іншим абітурієнтам працювати над тестом, спілкується з іншими абітурієнтами або передає їм будь-які предмети чи матеріали.
Засоби зв’язку. Учасник ЗНО зобов’язаний залишити аудиторію, якщо з’ясується, що він має при собі засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації або друковані чи рукописні матеріали, що не передбачені процедурою тестування.
Зверніть увагу, що абітурієнт позбавляється права проходити тестування за наявності навіть вимкненого телефону. Також робота абітурієнта може бути анульована вже після проходження тестування, якщо з’ясується, що він мав при собі телефонний апарат під час виконання тесту.
Для виявлення у абітурієнтів засобів зв’язку та з метою здійснення контролю за дотриманням процедури проходження зовнішнього незалежного оцінювання в пунктах тестування можуть використовуватися технічні засоби (камери відеоспостереження, металодетектори тощо).
Виявляти наявність заборонених предметів матимуть право працівники Державної служби охорони, Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, особи, уповноважені здійснювати державний контроль за проведенням зовнішнього оцінювання.
Запізнення. Допуск до пункту тестування припиняється за 10 хвилин до початку зовнішнього незалежного оцінювання. Будь-яке запізнення унеможливить проходження тесту, тому рекомендується заздалегідь відвідати пункт тестування та перевірити маршрути доїзду до нього. На пункт тестування бажано з’явитися за 30 хвилин до початку тестування.
Рішення про припинення роботи над тестом. Рішення про припинення роботи абітурієнта над тестом приймається колегіально уповноваженою особою, відповідальним за пункт тестування і старшим інструктором відповідної аудиторії (якщо порушення відбулося поза межами аудиторії — черговим).

Умови прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році
Мінімальна кількість балів:
1) для здобуття рівня молодшого спеціаліста — не нижче 124 балів з профільних та непрофільних предметів;
2) для здобуття рівня бакалавра — не нижче 124 балів з непрофільних та 140 балів з профільного предмета (це може бути 1 або 2 предмети);
3) нижче 124 балів з одного з непрофільних предметів за умови не нижче 170 балів з профільного предмета (творчого конкурсу) — за рішенням приймальної комісії.
4) вищий навчальний заклад може встановити вищу кількість балів з профільного предмета.

Додаткові бали:
1) за успіхи у вивченні профільних предметів: 50 балів — диплом I ступеня; 40 балів — диплом II ступеня; 30 балів — диплом III ступеня.
2) за результатами підсумкової атестації навчання на природничо-математичних та інженерно-технічних напрямах підготовки підготовчих курсів при вступі до даного вищого навчального закладу — до 20 балів.

Загальна інформація
Вступна кампанія 2014 року розпочнеться 1 липня. Прийом заяв від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти закінчиться о 12 годині 31 липня.
Абітурієнти, яким необхідно буде проходити співбесіду, складати вступні екзамени або проходити творчі конкурси, мають подати документи до 18 години 19 липня.
Перші рейтингові списки вступників, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, мають бути оприлюднені вишами не пізніше 12 години 1 серпня. Традиційно списки рекомендованих до зарахування абітурієнтів будуть оновлюватися 5 та 8 серпня.
Зарахування вступників на денну форму навчання за державним замовленням має відбутися 12 серпня. Зарахування на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб — не пізніше 26 серпня.
Абітурієнти 2014 року матимуть можливість подавати заяву про участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу як в паперовій, так і в електронній формі.
Абітурієнти зможуть подавати заяви не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів та не більше ніж на три напрями підготовки у кожному з них.
Навчальні заклади прийматимуть сертифікати ЗНО, що будуть видані УЦОЯО у 2014 році, а також сертифікати попередніх років, отримані абітурієнтами в період з 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 років.
Для участі у вступній кампаніі — 2014, абітурієнти, які вступатимуть на основі повної загальної середньої освіти, мають подавати до приймальних комісій результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів.
Традиційно середній бал атестата буде частиною загального конкурсного бала та перераховуватиметься за 200-бальною шкалою.
Конкурсний бал обчислюється шляхом додавання балів сертифіката ЗНО з конкурсних предметів (балів вступних екзаменів, творчих конкурсів), середнього бала атестата та додаткових балів.
Передбачено участь Інформаційної системи "Конкурс" у забезпеченні відкритості та прозорості при проведенні прийому.
Інваліди 1 і 2 груп та діти-інваліди (за їх вибором) складають вступні екзамени до ВНЗ або проходять ЗНО.


Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 722 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024