П`ятниця, 19.04.2024, 02:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація ОНП [135]
Законодавство [73]
Сурдопедагогіка [115]
Освіта глухих [191]
Освіта України [57]
Освіта за кордоном [21]
Медицина [15]
Консультація [18]
Країна глухих [80]
Адміністратор сайту [8]
Пошук
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

hit counter
ОБ'ЄДНАННЯ НЕЧУЮЧИХ ПЕДАГОГІВ
Головна » Архів матеріалів

Сьогодення неможливо уявити без комп’ютерної техніки. Скажімо, ще 20 років тому за прилавками магазинів продавці тримали в руках рахівниці. Тепер їх побачиш хіба що в музеях. Не секрет, що саме завдяки інтернет-ресурсам, якими ми користуємося за допомогою комп’ютерних технологій, у сучасному світі ми володіємо інформацією на 90 % більше, ніж 50 років тому.
Стрімкий розвиток комп’ютерної техніки і її різноманітного програмного забезпечення – це одна з характерних прикмет сучасного періоду розвитку суспільства. Технології, основним компонентом яких є комп’ютер, проникають практично в усі сфери людської діяльності. Те, що недавно вважалось фантастикою, тепер завдяки науково-технічному прогресу, особливо в області комп’ютерних технологій, стало реальністю.
Комп’ютерні технології застосовують у виробництві, промисловості, видавництв ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 702 | Додав: Admin | Дата: 09.04.2015

Два в одному: загальні збори членів ОНП і Українсько-польський семінар “Науково-практичні підходи до використання жестової мови в умовах сім’ї та школи”

Загальні збори членів ОНП, які відбулись 26 березня 2015 року у Навчально-відновлювальному центрі УТОГ в Пущі-Водиці під Києвом, присвячений затвердженню нового варіанту Статуту ОНП, були поєднані з проведенням Українсько-польського семінару “Науково-практичні підходи до використання жестової мови в умовах сім’ї та школи”. З польської сторони у ньому взяла участь Єва Твардовська, провідний спеціаліст регіонального відділення Польського товариства глухих в місті Лодзь.
У рамках цього міжнародного семінару з відкритими уроками жестової мови виступили Катерина Ярмоленко (Лисиця) з Кам’янської спецшколи-інтернату Запорізької області, Леся Лещенко з Харківської спецшколи- ... Читати далі »

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 646 | Додав: Admin | Дата: 04.04.2015

Уже вп’яте проводяться змагання з міні-футболу серед глухих у Кривому Розі. 28 лютого та 1 березня 2015 року відбувся відкритий міський турнір серед інвалідів з порушеннями слуху, присвячений Року спорту та здорового способу життя.
На початку змагань, у церемонії відкриття, виступили: член комітету з фізичної культури і спорту виконкому міської ради І.І.Коваленко та автор цієї замітки - президент Криворізької міської федерації з фізичної культури і спорту глухих.
У турнірі взяли участь 7 команд: 3 команди - з Кривого Рогу, по одній - з Дніпродзержинська, Черкас, Запоріжжя, Кременчука. На початку змагань відбулося жеребкування, відповідно до якого команди-учасниці й розташувались у таблиці.
У перший день відбулися відбіркові ігри. Вони проходили за круговою системою в одне коло, їх тривалість - 2 тайми по 15 хвилин кожен. Заміни були необмежені.
А на друг ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 650 | Додав: Admin | Дата: 30.03.2015

12 грудня 2014 року в Інституті спеціальної педагогіки НАПН України відбувався Всеукраїнський науково-методичний семінар “Традиційні та інноваційні технології викладання жестової мови”.

В роботі семінару взяли участь понад 60 фахівців з різних областей України: керівники спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей глухих та зі зниженим слухом; вчителі жестової мови; перекладачі жестової мови; представники громадських організацій, зокрема Українського товариства глухих та Об’єднання нечуючих педагогів.
Під час проведення пленарного засідання особливий інтерес учасників семінару викликав виступ представника Міністерства освіти і науки України - Лабайчук Галини Федорівни про новації у нормативно-правовому забезпеченні й перспективні зміни у вітчизняній системі спеціальної освіти дітей з порушеннями слуху.
У доповіді першог ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 702 | Додав: Admin | Дата: 26.03.2015

Профессия учителя относится к духовно опасным. Право оценивать другого эмоционально незрелому человеку дает ощущение власти и непогрешимости, которое действует как наркотик. Взгляд на учителя как на человека, не имеющего права на ошибку, затрудняет профессиональный и личностный рост, ведет учителя к эмоциональному сгоранию. Противопоставить этому можно только осознание собственного несовершенства и готовность к изменениям.
Учитывая, что именно в школе происходит эмоциональное, социальное и психическое становление личности, особые требования предъявляются к учителю, призванному обеспечить это становление. Оценка профессиональной компетентности учителя, поиск эффективной модели обучения, в том числе и самих учителей, - эти проблемы перекочевали в новое тысячелетие. Слабым утешением может служить только то, что мы не одиноки - нет ни одной страны в мире, где образовательная система ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 808 | Додав: Admin | Дата: 21.03.2015

Реформування структури і змісту загальної і корекційної освіти призвело до загострення проблеми її кадрового забезпечення. Підготовка випускників ВНЗ до роботи в навчально-освітніх закладах компенсуючого типу потребує змін у зв'язку із запровадженням інтегрованого навчання неповносправних дітей. Головне завдання викладачів педагогічних факультетів полягає у формуванні психологічної готовності майбутніх фахівців до роботи з дітьми, що мають певні особливості розвитку.
Упродовж останнього десятиріччя у розвинених країнах Європи простежується посилена увага до дітей з особливими потребами, активно відбуваються процеси їхньої інтеграції в загальний соціум. Організація корекційної освіти в Україні, зорієнтованої на особливості розвитку дитини, передбачає комплексну медико-психолого-педагогічну, трудову і соціальну реабілітацію дітей упродовж всього періоду навчання й інтеграц ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 990 | Додав: Admin | Дата: 16.03.2015

26 березня 2015 року об 11.00 годині у залі засідань Навчально-відновлювального центру УТОГ за адресою: м.Київ, Пуща-Водиця, вул.Курортна, 6, відбудуться Загальні збори членів ОНП.
На порядку денному ОНП:
-Затвердження доопрацьованого Статуту;
-Відкриті уроки з української жестової мови;
-Зустріч з представниками Польщі, проекти з ними.

Прохання повідомити президента Каменську Наталію Миколаївну про участь та необхідність листа-виклику.

Категорія: Інформація ОНП | Переглядів: 749 | Додав: Admin | Дата: 11.03.2015

Клас - одне з найбільш відповідних місць для маніпуляції.
Основна причина в тому, що шкільні адміністратори насамперед наполягають на підтримці дисципліни. А контроль над іншими, як ми вже бачили, зводить людських істот до стану речей
І будь-які Вовчик і Марійка, які народилися з нормальним запасом людських почуттів, перетворюються на елементи набору “учнів” середньої денної відвідуваності.
Учителю анітрохи не простіше впоратися з проблемою підлітків, ніж їхнім батькам. Проблема ця, як правило, базується на примусовому шкільному піклуванні.
Едгар Фріденберг заявив, що школа повинна регулювати поведінку, й наділив школи силою закону. Школи тепер мають повноваження піддавати цензурі шкільні газети, забороняти спірні диспути, контролювати асоціації, накладати обмеження на стиль одягу чи зачісок. На кого в такій ситуації перетворюється вчитель? ... Читати далі »

Категорія: Сурдопедагогіка | Переглядів: 738 | Додав: Admin | Дата: 05.03.2015

Перебудова соціального життя і економічної діяльності України тягне за собою зміну завдань навчання в освітніх закладах компенсуючого типу. Ще в більшій ступені потребує посиленої уваги підготовка дітей з вадами слуху до школи. Як стверджують автори Б.Г.Ананьєв, В.І.Бондар, Т.А.Власова, Л.С.Виготський, В.М.Синьов, М.Д.Ярмаченко, корекційний процес не забезпечує кожній дитині з вадами слуху адекватно її дефекту психолого-медико-педагогічної допомоги. Проблема підготовки глухих і слабочуючих дітей залежить від виявлення в них максимально потенційних можливостей до навчання і застосовування інноваційних технологій навчання і виховання на ранніх етапах онтогенезу.
Зміна соціального порядку, який відбувається в Україні, має суттєвий вплив на їх освіту. Вони передбачають формування принципово іншого ставлення суспільства до нечуючих. Поступово ламаються застарілі стереотипи стосо ... Читати далі »

Категорія: Сурдопедагогіка | Переглядів: 957 | Додав: Admin | Дата: 27.02.2015

12 грудня 2014 року в Інституті спеціальної педагогіки НАПН України відбувався Всеукраїнський науково-методичний семінар “Традиційні та інноваційні технології викладання жестової мови”.

В роботі семінару взяли участь понад 60 фахівців з різних областей України: керівники спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей глухих та зі зниженим слухом; вчителі жестової мови; перекладачі жестової мови; представники громадських організацій, зокрема Українського товариства глухих та Об’єднання нечуючих педагогів.
Під час проведення пленарного засідання особливий інтерес учасників семінару викликав виступ представника Міністерства освіти і науки України - Лабайчук Галини Федорівни про новації у нормативно-правовому забезпеченні й перспективні зміни у вітчизняній системі спеціальної освіти дітей з порушеннями слуху.
У доповіді заступ ... Читати далі »

Категорія: Освіта глухих | Переглядів: 504 | Додав: Admin | Дата: 24.02.2015

« 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 71 72 »
Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024